interesse in CX Athena
thomasfilius
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 46
Geregistreerd: 29-06-2005

Gepost: 26 oktober 2005 08:27 PM

Heren,

Een tijdje terug zag ik een CX Athena te koop staan op auto.2dehands.be die mij wel interessant leek.

Gelijk gereageerd en krijg zojuist een reactie terug.

De wagen is nog te koop.
Ik geef je wat extra info…
Hij is in zeer goede staat, klein blutsje boven rechterachterlicht (te zien op de foto), de linkerachterdeur is ooit eens -niet perfect bijgespoten- (iets matter), Verder ziet hij er zeer goed uit.  Echt absoluut nergens roest (behalve onvermijdelijk een beetje rond het open dak, dat echter nog perfect -electrisch- werkt )

Hij heeft nieuwe bollen, vering staat perfect, drie jaar geleden nieuwe
koppakking en motorrevisie gehad. Het interieur is in nieuwstaat, ook het dak. (beige interieur, met seventies ribbelstrook over het midden van het dak)

De vraagprijs is wel 1800 Euro, ( en iet 1200 zoals foutief vermeld) nog steeds niet veel dus, maar ik doe al enkele jaren niets met de wagen en de standplaats kost me stilaan te veel Wink . Hij moet echt weg.

Nou rij ik zelf momenteel volvo, en ben dus niet op de hoogte van CX’en. Mocht ik hem gaan bezichtigen gaat een vriend van me mee die al jaren aan DS’en klust dus dat komt wel goed.

Maar voordat ik de auto ga bekijken, wil zeker zijn of deze CX de moeite is. Vandaar dat ik de verkoper nog een mail wil sturen met de volgende vragen:
- bouwjaar + maand ivm invoeren/oldtimer
- kilometerstand
- foto’s van interieur, eventueel onderkant

Kan iemand mij nog een goeie tip geven die ik in m’n mail kan verwerken?

Profiel  
 
voge
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 3508
Geregistreerd: 16-02-2005

Gepost: 26 oktober 2005 08:56 PM
  [ # 1 ]

heb je al gevraagd of ‘ie naar de motorrevisie/nieuwe koppakking nog veel heeft gereden? Het lijkt mij wel een lekker idee als er daarna nog in ieder geval 10.000km is gereden.
Verder ziet ‘ie er erg mooi uit zeg!!! Alleen roest rond het schuifdak is erg jammer, maar inderdaad erg veel voorkomend!

Profiel  
 
thomasfilius
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 46
Geregistreerd: 29-06-2005

Gepost: 26 oktober 2005 10:50 PM
  [ # 2 ]

Aha, das een goeie inderdaad. Wat betreft de roest, voornemen is om hem geheel opnieuw te laten spuiten (bij voorkeur brun scarabee)

Zou mooi zijn als ik hem als oldtimer kan invoeren, maar heb ook geen idee wat het gaat kosten aan bpm etc als het niet gaat lukken.

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43075
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 cabriolet
- Overig Jaguar 3.4 litre saloon
- Overig Someca SOM 20D
Gepost: 26 oktober 2005 10:55 PM
  [ # 3 ]
thomasfilius schreef:

Aha, das een goeie inderdaad. Wat betreft de roest, voornemen is om hem geheel opnieuw te laten spuiten (bij voorkeur brun scarabee)

Zou mooi zijn als ik hem als oldtimer kan invoeren, maar heb ook geen idee wat het gaat kosten aan bpm etc als het niet gaat lukken.

Als die auto 25 jaar oud is, of meer, dan betaal je geen bpm, aleen keuringskosten en kenteken kosten. dat is dan rond de 250 euro.
is ie jonger, dan betaal je tot 25 jaar nog 10% van het oorspronkelijke bpm bedrag, gebaseerd op de netto nieuwprijs. dat valt dus heel erg mee bij een cx van minimaal 20 jaar. Dat overspuiten in een andere kleur kost overigens wel serieus veel geld… en roest rond het schuifdak is echt een ramp om goed en definitief van af te komen..( lees DUUR!) ( en daar heb ik nou weer 10 jaar ervaring mee…)
Bij de meeste cxén komt de roest na een jaar gewoon terug, als het niet goed en grondig wordt hersteld bij de plaatwerker. de ervaring heeft mij en vele anderen geleerd dat de autospuiters vaak wel netjes de boel open schuren, en dan vervolgens alle gaten lekker dicht plamuren.. Sad

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
thomasfilius
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 46
Geregistreerd: 29-06-2005

Gepost: 27 oktober 2005 03:41 PM
  [ # 4 ]

Ja inderdaad, die 10% kan ik ook nog wel ophoesten.

Een vriend zal de auto in de avond uren overspuiten op zijn werk. Het enige wat ik ervoor moet betalen is de verf en een kratje bier. Hopelijk is de roestschade beperkt en zal opschuren volstaan.

Tot welk punt kun je het nog opschuren?

Profiel  
 
MSL
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 263
Geregistreerd: 25-09-2004

Gepost: 27 oktober 2005 05:25 PM
  [ # 5 ]

Als ik jou was zou ik de kleur orgineel laten want die is redelijk zeldzaam (volgens mij is het Gris Squale of Gris Espadon en er zijn weinig smalsporen in die kleur geleverd, breedsporen juist meer). En Brun Scarabée werd in 1981 (dat stond in de advententie) al niet meer geleverd. Maar goed, dat is mijn mening.  Wink

La CX, elle est plus qu’une voiture.

Nog Citroën-loos. Op dit moment rijdend in mama’s Renault Mégane RN 1.4 16V (2000, Rouge Cérise). En tout cas, un véhicule français

Profiel  
 
Mulder
> 6000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 6468
Geregistreerd: 10-02-2005

- CX 2000 Pallas
Gepost: 27 oktober 2005 10:38 PM
  [ # 6 ]

Roest rond je schuifdak kan meevallen maar kan ook verregaande narigheid blijken. Kun jij van buiten zien wat er allemaal verroest is…? Bij de anti-roest voorlichting van de CX Club, vorige maand bij Timmer in Groningen, stond ook een CX met roest rond het schuifdak. Dit had er in eerste instantie redelijk uitgezien, maar uiteindelijk bleek er niets anders op te zitten dan het voorste deel van het dak, vanaf de achterkant van het schuifdak, eraf te slijpen en een nieuw stuk te maken, zo verrot was ie. Goed opletten dus…

“Het zijn gewoon supergoeie auto’s!”

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook