citroen pc
Theo65
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 1
Geregistreerd: 23-07-2018

Gepost: 23 juli 2018 02:49 PM

Even in het kort.Ik heb een c3 van 2012.Als ik weg wil rijden gaat plotseling de Fan draaien. Zet ik de auto uit dan blijft hij doordraaien,maar ik kom ook niet met de auto van de plek af.De auto door laten meten in de garage en die zei een computerstoring. Dus de auto op de ambulance naar Oss,naar een specialist in computers.Die kon de oorzaak niet vinden. Dit had hij nog nooit meegemaakt.Dus weer de auto terug naar de garage,alles nagekeken en een nieuwe accu geplaatst.3 dagen proefgereden en geen storingen meer gezien. Nu is mijn vraag .Kan ik deze auto nog vertrouwen?? Want hij rijdt echt lekker.Ik heb een autistisch kind wat ook nog meervoudig gehandicapt is.Daar kom ik niet graag mee langs de snelweg te staanDus wie kan mij hierin raad geven..??

Profiel  
 
Citroensmgz
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3522
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 23 juli 2018 05:33 PM
  [ # 1 ]

Als je echt iets wil weten over je C3 zul je toch bij iemand langs moeten die Citroen specialist is of de dealer en die een Diagbox/Lexia diagnose apparaat heeft.
Als je accu defect is of leeg is ( kan best na 6 jaar) dan gaat je hele auto gek doen. In principe is zo’n auto wel “beschermd” daar heeft hij een Eco-modus voor, maar als je daar niet op let dan kom je toch in de problemen. De tijd dat je een auto kan starten op de laatste snik van de accu is lang geleden, als je dat toch doet krijg je de problemen die je had.
Helaas zit er zoveel elektronica in een moderne auto dat je er vrijwel niet omheen kunt af en toe eens de dealer of citroen specialist op te zoeken. Ik heb het gevoel dat je garage niet echt specialist in die “moderne” spullen is. Dat blijkt wel uit de diagnose computer kapot bij een lege accu.
Ik zou gewoon rijden, en eens een afspraak maken bij een goede Citroen specialist/Dealer om de auto uit te laten lezen. Die kunnen je dan vertellen of er nog een paar verassingen zijn. En NEE, dat kan niet met een universele lezer oid, daarmee kom je niet ver genoeg in “het systeem”, en daarnaast kun je wel uitlezen, maar als je niet begrijpt wat je ziet heeft dat ook geen zin. 
Ik weet niet waar je woont, maar er zijn hier zeker mensen die kunnen zeggen wie in jouw omgeving er kaas van gegeten heeft.
Het risico dat je nog eens “zomaar” stil komt te staan is echt heel klein.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook