9 van de 18
« Eerste  < Vorige 7 8 9 10 11 Volgende >  Laatste »
   
De Citroën-kalender van maand tot maand
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 31 mei 2013 09:30 AM
  [ # 121 ]

Citroën kalender juni 2013

De drukke mei-maand ligt zo goed als achter ons. Velen tellen af tot juli, maar daartussen zit nog de laatste schoolmaand juni. Er zijn deze maand nog wat achterstallige kampeerweekends, enkele beurzen, maar vooral veel bijeenkomsten van allerlei pluimage. Even een opsomming.



Rondritten:

Zondag 2 juni kan je met je 2CV de Ijsselrit meerijden, georganiseerd door de EEEC, of als je het iets meer culinair wil, dan trek je met je chique DS of SM naar België voor de Aspergerit van de DS-SM club. Twee weken later zijn zaterdag de BX’en aan de beurt in Zwiggelte, ‘s zondags komen alle DS’en samen voor de gezamenlijke Zeelandrit van de DS-SM club, Citrosfeer en de IDDS Club NL. Dan komen we al bij het einde van de maand terecht, namelijk 29 juni. Dan wordt er een heuse rally gereden met 2CV’s en R4 in Loenen, Ederveen. Voor de grotere en hydraulisch geveerde Francaises staat diezelfde dag een rondrit in Twente op het programma van de XM Club.


Weekends - Meetings:

Het komende weekend viert dit eigenste forum zijn 10-jarig bestaan met een groots kameerweekend, waarover je al veel meer kon lezen op dit forum. Ook de AX club verzamelt die dag voor een meeting op het circuit van Lelystad. De zesde juni is een dag vol tegenstellingen. Ofwel trek je met je C6 kilometers ver weg naar Noorwegen, alwaar de tweede internationale C6 meeting plaatsvind, ofwel ga je back to the eightis op het 15e Schermertreffen.
7 Juni houden de Duitse XM liefhebbers hun ‘Jahrestreffen’ te Straelen, vlakbij Venlo. Datzelfde weekend is er het Asperge-weekend van de Citroën Club Fryslan.
Het daaropvolgende weekend staat Zolder weer vol met oldtimers, deze keer 2-cilindertjes van de Belgische 2CV Club Huppel. De CX’en gaan dat weekend kamperen in Selingen, en de SM-club houd een barbecue op het strand te Monster. SM-club, Monster(s) en barbecue… zolang er maar niet levend geroosterd wordt…
Amsterdam is ook op 15 juni het decor voor -weeral- de 2CV’s, namelijk de nationale EENDaagse. Deze EENDaagse wordt georganiseerd door de overkoepelende 2CV organisatie van Nederland.
Voor de kleine, snelle AX-jes is er het kameerweekend in het Belgische Rahier, nabij Stoumont.


Beurzen:

Er zijn vooral twee grotere buitenlandse beurzen in juni. op 8 juni gaat de 28e ‘Rétro Meus’Auto’ van start te Heudicourt. Jawel, Frankrijk dus. Ook de tweede beurs gaat door in la douce France. De bekende wielerpiste van ‘Paris-Roubaix’ vormt hier het decor voor het 11e ‘Festival des Belles Mécaniques’, te Roubaix dus.


Heb je zelf nog weet van een evenement? Laat het ons weten op .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) !

Ook verslagen van evenementen waaraan je hebt deelgenomen zijn meer dan welkom! Misschien komt jou verslag wel op de voorpagina!

Profiel  
 
citroen23
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7275
Geregistreerd: 18-01-2004

- SM 2.7 carb
Gepost: 01 juni 2013 07:10 PM
  [ # 122 ]

Wellicht kan deze d’r ook nog bij…...

http://www.citroen-forum.nl/forums/viewthread/221566/

Het is weer tijd voor een SMakelijke activiteit met wat gezelligheid. Onze jaarlijkse barbecue staat weer voor de deur en dat wordt een bijzondere!

Al kletsende met wat lieden van de Haagse afdeling om bij een van hen de barbecue te houden, ontstond het idee daar dicht in de buurt het strand op te zoeken. Er was een via via lijntje met de Bondi Beachclub (http://www.bondi-beachclub.nl) en zo kwamen we erop te bezien of dat wat zou kunnen worden. Er kwam naderhand een aanvullend idee voor een combi activiteit op ons pad, maar dat was wat betreft tijd niet meer uit te werken. We gaan ons best doen dat voor volgend jaar rond te krijgen. Voor nu zijn we meer dan blij dat exploitant Jeroen ons op 15 juni vanaf een uur of 5 wil ontvangen. Uiteraard kun je eerder komen en lekker genieten van het strand en de geneugtes die Bondi Beachclub je kan bieden.

De Bondi Beachclub is helaas niet tot aan de deur per Diva te bereiken. De duinen zijn namelijk beschermd natuurgebied en daarom niet Divabestendig. De Diva’s hebben een prima plek op de parkeerpkaats aan de voet van strandopgang Molenslag. Daar kun je de trap nemen en met een wandelingetje van 3 tot 5 minuten, afhankelijk van de hoogte van je hakken, sta je bij Bondi Beach op het hopelijk zonovergoten terras. Het parkeren kost € 4,- met muntgeld. Gepast geld meenemen is aan te raden. Wisselen is doorgaans niet mogelijk. Op de hiervoor aangegeven site van de Bondi Beachclub vind je ook nog de nodige info.

Jeroen moet met het doen van de inkopen weten waar hij aan toe is en dus verzoeken we je ons snel te melden of je erbij zult zijn. Graag rechtstreeks mailen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

Tot 15 juni !

Citroën SM: Ceci n’est pas une voiture…..c’est un art de vivre !!

history: BX gti (2x), BX sport, BX 16V MK2,Xantia 2.0 SX, DS23 pallas injection.

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 29 juni 2013 09:59 PM
  [ # 123 ]

Van de voorpagina:


Citroën kalender juli 2013:

Eindelijk, dé zomermaand bij uitstek is aangebroken! En dat is ook te zien in de kalender. Er wordt tijd gemaakt om te ontspannen, met vrienden of familie op reis te vertrekken en veel te lang uitgestelde bezoeken ook eens af te werken. Maar geen nood, je kan perfect het aangename aan het nuttige koppelen op Citroën gebied!



Dat er minder te doen is in de vakantiemaand bij uitstek is logisch, een mens wil ook wel eens rust. Maar toch zijn er nog genoeg evenementen die het meepikken waard zijn. Geen beurzen, maar vooral nog weekends, rondritten en als klap op de vuurpijl de ‘Worldmeeting of 2CV friends te Alcaniz’, inderdaad, Spanje! Deze meeting gaat van start op 31 juli, maar je kan bijvoorbeeld via de ‘Zeebenenrit’ van de 2CV Club NL al op 12/07 vertrekken vanuit Zeeland, via Duinkerke naar het Zuiden van Engeland, om dan op 21/07 de oversteek naar Santander te maken. Afijn, het fijne hiervan vind je op hun website.

Meetings/Ritten:
Op 5 juli start zowel het befaamde CX Jahrestreffen te Westhofen als het K(r)ampeertreffen van de 2CV Club te Nieuwolda. Die zondag vind in Lelystad, op het Midlandcircuit ‘Rotarystock’ plaats, een organisatie van de Mazda RX7 club, waar alle Wankel-motorigen op uitgenodigd zijn. En daar zijn dus ook de M35 en GS Birotor welkom. Ook die zondag rijden de Visa’s hun ritje rond, voor de derde keer alweer.

Het weekend daarop, we zijn al 12 juli, vindt in Düsseldorf nota bene een Frans weekend plaats. Niet alleen Franse voitures dus, maar een totaal Franse sfeer met de typische standjes, degustaties, sfeer, etc….

Op 27 juli gaat de Ami Club een heuse Tour de Belgique rijden met hun pittige tweecilindertjes. Dat belooft sowieso al een avontuur te worden waar we hopelijk nog veel van zullen horen! Het einde is voorzien op 4 augustus. En zoals hierboven al vermeld natuurlijk ook vanaf 31 juli het grootse 2CV wereldtreffen te Alcaniz.
Je ziet maar, genoeg kans om de vakantie door te brengen in het teken van Citroën.

Is er iets tekort, laat het weten! Ben je zelf naar een activiteit geweest en wil je een verslagje doorsturen voor de voorpagina? Aarzel niet, het forum is van jullie, de gebruikers, dus mailen maar naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Prettige vakantie!

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 29 juni 2013 11:06 PM
  [ # 124 ]

Na het zien van deze foto wil ik ook met vakantie, zelfs bijna met een caravan! Smile

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 05 juli 2013 01:05 AM
  [ # 125 ]

Een tip van Kees “Visa GTI 115”: het Classic Race Festival van 13 en 14 juli op het TT-terrein in Assen. Er wordt geraced in diverse klassen, van 50cc via motoren met zijspan tot historische GT’s en toerwagens. Als je met een auto van tenminste 25 jaar oud komt, is de toegang gratis.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 31 juli 2013 11:22 PM
  [ # 126 ]

Van de voorpagina:

Citroën kalender augustus 2013

Inderdaad, de maand juli is ook weer voorbij. Een stralende warme zomermaand waarin vakantie centraal stond. Augustus is duidelijk al meer gevuld met evenementen, ritten en ja, zelfs kampeerweekends! We kunnen weer kiezen waar we heen gaan want voor alle types valt er wel iets te beleven.


Meetings:
De internationale bijeenkomst van 2CV’s nog even vermelden, al is die al gestart eind juli, hij loopt nog tot 4 augustus. Al is het een beetje laat om nu nog te vertrekken. We verwachten trouwens nog een verslag van een redacteur ter plaatse in Alcaniz.
Culemborg dan, op 4 augustus vind hier een ‘Franse Autodag’ plaats. Oude en nieuwe voitures zijn hier welkom, liefst opgeblonken… Een week later is er het Oldtimerfestival op het circuit van Zandvoord, te Zandvoord dus. Reeds voor de 7e maal georganiseerd en voor het eerst is er ook een nationale toerrit aan gekoppeld. Rijden maar!

Op 17 augustus organiseert de 2CV club ‘Top van Nederland’ te Valkenburg en als je daar geen zin in hebt kun je nog naar Ruinerwold. Daar wordt een heuse oldtimerdag gehouden waar niet alleen auto’s maar ook tractoren, vrachtwagens en bromfietsen welkom zijn, mits een respectabele leeftijd natuurlijk.

Wervik (BE) wordt op zondag 18 augustus weer een grote oldtimervesting. Hier komen Belgen, Nederlanders en vooral ook veel Fransen op af, wat altijd een grote verscheidenheid aan prachtige oldtimers oplevert. Dit jaar staat de brandweer van Wervik centraal, naar aanleiding van hun 175 jarig bestaan, hoera!
De Citroën Club Nederland verzamelt op 30 augustus te Neede voor een heuse Kindermeeting, misschien een ideetje om de kroost mee te krijgen? Of moet de kroost u meekrijgen?


Weekends:
De 2CV Vriendenclub houdt hun ‘platinnekesmeeting’ de zestiende. Deze gaat door te Baarle Hertog (BE) en ze houden zich het hele weekend bezig met feesten, muziek en ook een Solex- race. Een week later kan je met dezelfde 2 cilinder richting Maasbree. Dit keer voor het kampeerweekend van de EEEC.
Datzelfde weekend rijden ze voor de 25ste keer hun ‘traditierit’. De leden van de Citroen ID-DS club verzamelen in stijl rond een Frans kasteel voor hun ‘basiscursus techniek’ van inderdaad, la DS. Je kan kiezen tussen kamperen of er een hotelkamer nemen. Vakantie met je oldtimer, perfect mogelijk dus.

Dan kunnen we eigenlijk een apart blad vullen met clubs die het laatste weekend nog snel gaan kamperen voor de bel weer rinkelt en galmt;
Het derde lustrum van de XM-club te Bourscheid, Luxemburg dus. Drie dagen toeren in deze prachtige streek met de laatste echte Citroën?
Nazomertreffen van de Citroën Visa Club, Kampeerweekend van de AX Club te Vuren. En na de A komt de B, dus ook de BX-club gaat kamperen datzelfde weekend, zij gaan richting West Brabant.

Is er iets tekort? Laat het weten!

Verslag uitbrengen van een activiteit? Laat het weten aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) !

Reageren kan hier

Tekst en Foto: demuywo
Redactie: demuywo

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 03 september 2013 11:49 PM
  [ # 127 ]

van de voorpagina

Citroën-kalender september 2013

September, het lijkt nog zomer, ware het niet dat het jonge volkje, nee, nee, daar gaan we niet over beginnen. Om het met de woorden van een bekende Citroën-club te zeggen: de maand zit weer ‘Eivol’. Hieronder vind je zoals gebruikelijk een overzicht van activiteiten waar je al dan niet met de hele kroost heen kan gaan. En wie weet mogen wij wel eens jouw verslag op de voorpagina plaatsen?

Rondritten
Op 14 september organiseert PATAN een Zeelandrit, de dag erna doet Citrosfeer verwoede pogingen om de vrouwen het hof te maken met hun vrouwendag. Diezelfde dag kan je ook met je tweecilinder-‘Vriend’ gaan toeren met de Ami-vereniging. Amersfoort wordt dan weer het centrum van de wereld voor de PRV-modellen, zoals onze eigen XM, maar ook Renault, Peugeot, Volvo en zelfs DeLorean’s komen af op dit unieke evenement met rondrit.
De DS-SM Club van België steken hun hoofd dan weer als struisvogels in de grond, meer bepaald in de steenkoolmijn van Blegny, provincie Luik.
Een week later kun je de 22ste heerlijk gaan rijden met je Pluriel op de eerste rondrit voor dit unieke type Citroën. Een initiatief van Folkert Brouwer, wie weet komt er meer van? En nu we toch bij de modernere wagens zitten, de DS3 Club houdt hun rondrit dezelfde dag te Culemborg, over de bochtige weggetjes tussen Lek en Linge. Ook de EEEC houden hun traditionele herfstrit die dag, naast de molen in De Wijk. Wil je graag parkeren? Spring dan in je AX naar Nieuwegein, aan het AC restaurant langs de A27 wordt hier gezellig nagepraat over elkanders AX. 28 September rijdt de 2CV Club NL rond op de Zeeuwse Eilanden, afspraak op Eiland Hoppen.

Meetings/Treffens/Beurzen
Rijkelijk te laat maar toch even vermelden dat op 1 en 3 september cursussen worden gegeven door Eendeëi over motorrevisie en electra van de eendjes. Nichtjes van de eendjes, namelijk de Dyanes gaan kamperen in het weekend van 6 tot 8 september in Drenthe, net zoals HY-club Le Camion een strandmeeting houdt op 6 september. Zondag vindt in Noord-Frankrijk, meer bepaald in Haisnes-lez-la-Bassée (wie vindt die namen toch uit?) Citro Retro plaats. Deze keer is het thema de doortocht door de Sahara per Citroën in 1923. Dat belooft!
Dan zijn we al 12 september als de grootste automobielbeurs ter wereld zijn deuren opent in Frankfurt! Allen daarheen!
Het weekend van de veertiende moet je ook weer kiezen, met je DS3 naar Ede, bij Citroën dealer Hunnik, naar Duitsland om 20 jaar CX Basis en 10 jaar CX-club te vieren of naar de Eiermarkt achter een scharrelei voor in je 2-cilindertje. De 2CV Club NL gaat dat weekend trouwens ook nog eens kamperen…
De 20ste is er dan een heus snertweekend georganiseerd door Citroën Club Fryslan te Hardenberg. De dag daarna een van de gezelligste oldtimerbeurzen van NL, namelijk de oldtimerdag van Appelscha. met ruim 3000 voertuigen en 30000 bezoekers ben je al eens het vermelden waard natuurlijk. Je kan ook naar Uffelte, Noord Nederland voor de eerste Citro?n onderdelenmarkt voor alle types!
Het Eiland van Maurik wordt op 22 september ingenomen door vooral DS’en, maar ook andere wagens uit de 60-er jaren. Traditioneel een hoogtepunt voor DS-liefhebbers.
En tot slot wordt Amerongen vergast op 27 september door besteleenden van overal ter werld, voor de 14e internationale besteleendenmeeting en de middenklassers BX en GS(A) treffen elkaar te Epe bij Garage Bonhof.

Zo, vind je het nog niet genoeg, laat ons weten wat we vergeten zijn.

tekst: demuywo, foto: internet (Tomka Wolf)

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 05 oktober 2013 10:25 PM
  [ # 128 ]

Van de voorpagina:


Citroën kalender Oktober 2013


De najaarsmaand oktober is aangebroken. Tijd om nog eens samen te troepen langs onze geliefde dames, er nog eens een laatste gezamenlijke rit mee te rijden voor ze in de stalling gaat voor vadertje winter. Groen maakt plaats voor bruin. Avonturen beleven in het buitenland kan ook, wat dacht je van de Verenigde Staten? Daar doen de DS’en koppen draaien in de straten.



Meetings:

Op 5 oktober kunnen de XM’s met platte bollen ze laten blazen. Kwestie van goed geveerd de winter in te gaan. Datzelfde weekend wordt de kleinste telg uit dat tijdperk, de AX dus, gevierd op het circuit van Assen. Wie dat wil kan er vrij rijden op het circuit! In Malmédy is er de jaarlijkse Malmédy Oldtimer Bourse, waar dit jaar ook Citroën centraal staat, dus zeker een bezoek waard. En een dag later kan je met je DS naar Amsterdam om er te leren hoe deze dame haar regulier onderhoud het beste krijgt. Op 12 oktober wordt er bij Cyril Sars aan crowdfunding gedaan voor een documentaire over het legendarische ‘Projet S’. Graag vooraanmelden en meer info vind je op het forum.
Le camion houdt op 16 oktober hun najaarsmeeting en de 19e kun je naar het circuit van Spa- Francorchamps voor de 24h van de 2CV. In Zolder, waar ook zo’n race-circuit ligt kunnen kinderen uit het Buitengewoon Onderwijs meeracen op de Vroemdag. Maar het grootste evenement vind natuurlijk plaats in Breukeleveen! Waar? Ja, Breukeleveen, neem er je kaart maar bij en schrijf je maar in voor ‘K en K’, te zeggen; Karren en Koffie (met pannenkoeken of biefstukken en vraag me niet wie die combinatie verzonnen heeft) Dus 26 oktober is de dag om mede-forummers te ontmoeten in levende lijve.


Ritten:

Onze geliefde Godinnen vertoeven met andere oudjes in de VS, alwaar zij ongetwijfeld een onvergetelijk avontuur zullen beleven langs grootse steden en nationale parken. We blikken hier zeker nog op terug!

De modernste DS’en, de C6’en dus, gaan een dagje toeren op 5 oktober. Starten doen ze in Amstelveen. De 2CV Club Winschoten gaat die zondag een Tour de Dom rijden met hun leden en ook de grotere CX’en rijden die dag hun jaarlijkse najaarsit. Als je van omeletten en van eenden houdt, dan moet je op 12 oktober bij de kofferbakverkoop van het Eendeëi zijn! Ze verzamelen te Rotterdam. Hun vrienden rijden de dag erna hun snertrit, de Ami’s dus. Citroën Club Fryslan gaat ook rijden de 13e en de 19e hetzelfde voor Patan. En dan mogen we de Visa’s niet vergeten die op 20 oktober ook nog eens van stal gehaald worden. Nog een snertrit van de 2CV club Winschoten op 24 oktober en op 27 oktober verkennen de BX’en het landschap van Salland.
Voor de CX’en is er op 20 oktober ook nog eens een technisch evenement bij Ad Brouwer in Vaassen.

Oja, de foto heeft inderdaad eens niets te maken met oktober, maar wie kan het wat schelen?


Is er iets tekort? Laat het weten!
Verslag uitbrengen van een activiteit? Laat het weten aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) !

Reageren kan hier

tekst: demuywo
foto: internet

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 30 oktober 2013 09:34 PM
  [ # 129 ]

Van de voorpagina:

Citroën kalender november 2013

Het is wat het is, om het met het zoveelste spreekwoord te zeggen. De herfst maakt ons stilaan duidelijk dat de winter eraan komt. De meeste clubs houden nog snel even een Technische dag of een avondbijeenkomst, een enkele club gaat nog even rijden om de auto’s (en zichzelf?) warm te krijgen.

Het overzicht van de geroemde Citroën-Forum kalender is dan ook winters kort aan het worden. Tot op één van de onderstaande evenementen?

De pittige 2 pittertjes gaan op 2 november hun ?oost-west, thuis-best”- rit verrijden van Brabant naar Ederveen. Datzelfde weekend worden de heren en hun C6-en verwacht bij GDJ in Aalsmeer voor een Technische Meeting.
Technische dagen, meetings of lezingen zijn er ook nog op 9 november door de Ami-vereniging, op 16 november voor de Visa’s, op 23 november kan je sleutelen aan je XM, 24 november aan je BX en als laatste ‘X’ club organiseert de CX club hun technische dag op 28 november te Lexmond. Je kan dus elke weekend ergens sleutelen als je daar behoefte zou aan hebben.

De Citroën Club Nederland organiseert de 10e november een heuse puzzelrit door de Veluwe, verzamelen bij Voorthuizen. Op 15 november gaan de leden van de CC Fryslan gaan bowlen en 2 dagen later verzamelen de AX’en zich te Baarle-Nassau voor een clubmeeting.

Voor de liefhebbers van zwartwerk kun je terecht in Zuid Limburg bij Berg en Terblijt voor de nachtrit van de CX Club. Wie wil kan eerst aanzitten aan het diner en daarna rond 17:00 wordt het menens. Zonder al te veel fouten zou je voor middernacht weer binnen moeten zijn. Overnachten kan trouwens op dezelfde locatie. En een dag later wordt de laatste rit van november ook weeral gereden met ‘snert’ door de 2CV club Winschoten. Er kan blijkbaar geen maand voorbij gaan zonder ‘snert?

Is er iets tekort, laat het weten! Ben je zelf naar een activiteit geweest en wil je een verslagje doorsturen voor de voorpagina? Aarzel niet: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

Tekst en foto: demuywo

Profiel  
 
Kunstenvliegwerk
> 900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 947
Geregistreerd: 23-07-2008

- CX 25 prestige automatic
- Ami 6 club break
- ZX 1.4i break
Gepost: 31 oktober 2013 10:34 AM
  [ # 130 ]

Die combinatie zwartwerk en Zuid Limburg schijnt populair…
En voor de volledigheid, de nachtrit is op 23 november.
Ik moet verstek laten gaan, maar veel plezier!

Profiel  
 
vtske
> 1800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1881
Geregistreerd: 03-02-2012

- C4 (2004-heden) 16 e HDI 112 PK Exclusive EGS 6V
- (Grand) C4 Picasso 16 e HDI 115 PK Intensive MAN 6V
Gepost: 01 november 2013 05:52 PM
  [ # 131 ]

Zo’n mooie CX Prestige, maar die wieldeksels?  broken

September1978-Juli1989) 2CV6, Acadiane (Service wagen), Visa Club 650 2x, Visa Super X, Visa 11RE, Visa Chrono, GSA Pallas 5V 2x, CX Reflex, CX 2400 Pallas 2x, CX 2500 Diesel 2x, AX 3D TZS,BX 16 TRS 3x,BX TRD 1x, BX 19D 1x, BX 19RD Break 2x, BX TRD Turbo, Augustus1989-tot-Augustus1990 AX 14 D 3D, AX 11RE 3D Cituningkit. Prive Sept1990-tot-heden) Ford Taunus Coupe 1300, Renault 5 1200 3D, BMW 315, Hyundai S Coupe 1500, BX TRD Turbo, AX 11 TRE 5D, Saxo 15D SX 3D, Xsara 19D SX Break, Saxo VTS 14
3D, Peugeot 307 14 HDI 2x, C4 Exclusive 16 EHDI 112 pk EGS6, C4 Grand Picasso 16 EHDI 115 pk man6.

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 01 november 2013 08:01 PM
  [ # 132 ]

Als je een beter (betaalbaar) alternatief hebt hoor ik het graag Wink

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 04 november 2013 12:11 AM
  [ # 133 ]

De veiligheidsdag van Citroën Nederland mag hier ook niet onvermeld blijven…

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 05 december 2013 09:38 PM
  [ # 134 ]

Van de voorpagina;

Citroën-kalender december 2013

December. Een maand van geven en hopelijk ook van krijgen. Tijd voor familie, vrienden en vooral binnenzitten, want buiten is het niet echt aangenaam. Het lijkt dan ook wel of de activiteiten zijn door de wind weggeblazen. In de laatste maand van dit jaar alweer houden een drietal evenementen stand. Hieronder een kort overzichtje.

De Citroen ID/DS Club NL houdt verschillende lokale meetings, sleutelen of een lezing over het beroemde Jaegertableau en versnellingsbakken en natuurlijk ook oliebollen smullen. Meer info vind je op http://www.citroeniddsclub.nl

Halfweg de maand, 15 december dus verzamelen de kleine telgen van de nineties in hun vast ‘clublokaal’ AC Nieuwegein langs de A27. Is het mooi weer, kan je buiten wat staan kletsen, is het daar te koud voor, kan je binnen een lekkere kop koffie of iets anders drinken, terwijl de avonturen weer van oor tot oor gaan.

Een kerststallenstoet is traditie, maar in Baarle Hertog (BE) houden de 2CV Club Plattinekes een heuse kerststallenrit. Een ezel hoef je niet mee te brengen, wel je eend (of geetje zoals men dat daar ook noemt) en een stel laarzen om zo per 2CV de onverharde paden te verkennen. Daarna zullen de avonturen ook daar wel weer ten berde worden gebracht.

Voor de eenzame, excuseer, Eendzamen onder ons is er de Eendzame Kerstrit van de 2CV Club van NL. Kwestie van niet ... inderdaad.

Sowieso check je best nog eens via de clubsites of deze evenementen doorgaan, want in de winter durft het weer nogal eens een stok tussen de wielen te steken.

Voor de rest hopen we dat 2014 een even druk, zo mogelijk nog drukker jaar mag worden dan 2013 kalendergewijs. Met de verjaardag van onder andere CX en Traction Avant zullen zeker grootse evenementen georganiseerd worden, waarvan u hier uiteraard verslag zal krijgen. Ook willen wij nog een warme oproep doen aan iedereen die deelneemt aan een evenement; schrijf ons een verslagje, het mag gerust een droge opsomming zijn, wij maken er wel iets van en zo kan het ganse forum meegenieten. Tips voor de kalender blijven ook welkom op .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Doen!

tekst: demuywo, foto: onbekend

Profiel  
 
Henk Bats
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 89
Geregistreerd: 20-12-2005

- CX 25 RI
- AX 11 E S6
- C5 Tourer III X7
Gepost: 06 december 2013 10:35 PM
  [ # 135 ]

Wat is er op tegen om in het stukje in de “Citroën-kalender” van de maand december de AX bij naam te noemen?

Groetjes, Henk


ps

“demuywo” toch een leuk verhaal hoor!

Al ruim 30 jaar dezelfde AX 1.1E S6 als 2e auto in gebruik en als hobby een AX 1.4GT S6, sinds 2012 voor erbij een CX 25 RI en als dagelijkse auto een C5 Tourer.

Profiel  
 
 
9 van de 18
« Eerste  < Vorige 7 8 9 10 11 Volgende >  Laatste »
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook