10 van de 18
« Eerste  < Vorige 8 9 10 11 12 Volgende >  Laatste »
   
De Citroën-kalender van maand tot maand
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 06 december 2013 11:05 PM
  [ # 136 ]

Wat er op tegen is om ze bij naam te noemen? Euh, niks, maar als ik iedere maand alles netjes bij naam en toenaam moet noemen wordt het ook een beetje droog zeker? De volgende AX activiteit noem ik ze bij naam Wink

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 03 januari 2014 10:01 PM
  [ # 137 ]

Van de voorpagina:

Citroen kalender januari 2014

Nu het meeste vuurwerk afgestoken is, de vreetfestijnen grotendeels achter de rug zijn en de wijnflessen spijtig genoeg leeg, kijken we vooruit naar wat de eerste maand van dit nieuwe jaar ons kan bieden. Al is het maar om nog eens een glaasje te kunnen heffen ter ere van onze Citroëns en natuurlijk onszelf! Een schema van de nodige borrelfeestjes en de eerste beurzen.



Los van de maandelijkse kalender willen we er al even op wijzen dat 2014 een uniek jaar wordt. De Traction Avant (1934) viert zijn 80ste verjaardag, CX viert zijn 40ste verjaardag en de XM blaast 25 bollen uit. Er zijn al heel wat grote evenementen op til waarvan u zeker nog meer zal lezen op dit forum. Hou het in de gaten!

De belangrijkste nieuwjaarsborrel vindt plaats in Berlikum. Als forummer moet die naam op zijn minst een belletje doen rinkelen. Deze ‘diepfriesmeeting’ wordt georganiseerd door sleuteltje 11 en de ingrediënten zijn elk jaar weer dezelfde: snert met dellen, een veredelde vuurton en last but not least kun je er een donatie voor het forum doen. We verwachten je dus op 11 januari vanaf 13h00!
Van 14 tot en met 26 januari worden de Heizelpaleizen in Brussel voor de 92ste keer volgestouwd met de nieuwste en modernste wagens. Ga er niet heen zonder handschoenen, want ons Merk stelt er het studiemodel C-Cactus tentoon. De eerste oldtimerbeurs van het jaar is Interclassics en Topmobiel te Maastricht. Thema’s dit jaar zijn de vooroorlogse race-wagens, Mustang en 100 jaar Maserati. Er zou dus wel iets voor de liefhebber te zien moeten zijn. Op het einde van de maand is het dan aan de Belgen de beurt om in Brugge hun Auto Retro te openen. Niet de grootste beurs, wel een gezellige en qua Citroën gehalte is er altijd iets te beleven aangezien Citrosfeer er een stand heeft en hun nieuwjaarsreceptie er doorgaat op zondag. Plaats van gebeuren is de beurshalle te Brugge op 25 en 26 januari.

Nu we weer in de borrels zitten keren we terug naar18 januari. Afspraak in Amsterdam ZO bij de Citroën dealer waar de jongste club van Nederland terugblikt op hun eerste jaar en wat er komen gaat. Je bent er welkom vanaf 11h00, liefst met je DS3. De dag erop kun je per 2CV gaan borrelen bij de 2CV Club Winschoten en op 25 januari verzamelen de XM rijders bij D&O Services te Almere om te klinken op het nieuwe jaar. Je bent daar welgekomen vanaf 13h00.

Ook deze maand van 22 tot en met 29/01 wordt de Rallye Monte Carlo Historique terug verreden. Ze starten in Oslo, Stockholm, Glasgow, Reims, Barcelona en Monte Carlo.
Er rijden zowel DS’en als een enkele CX en 2 GS’en mee. Verslag van deze historische rally volgt zeker nog!

redactie: demuywo
foto: internet

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 30 januari 2014 08:56 PM
  [ # 138 ]

Van de voorpagina

Citroën-kalender februari 2014

Nu de meeste clubs hun recepties achter de rug hebben, keert de rust wat terug. Rust die nodig zal zijn voor het drukke Citroën-jaar 2014! Maar nu het nog rustig is, is het ideaal om op zoek te gaan. Naar auto’s, al dan niet op schaal, of onderdelen. We geven een overzicht van wat er staat te gebeuren de komende maand.

Niet dat het echt een kalender-item is, maar van 5 tot 8 februari mogen de krachtigste Citroëns zich meten in de rally van Zweden. Kan de concurrentie weerwerk bieden?

Datzelfde weekend vind de belangrijkste beurs van Frankrijk plaats; RétroMobile. Een waarlijk grootse beurs, zowel in omvang als in diversiteit. Dit jaar zijn onder andere vijftien van de ‘duizend en een auto’s van de Maharajas’ er te zien. In India waren de auto’s van de Maharajas in de jaren ‘20 en ‘30 er in de meest extravagante vormen, vreemde accesoires en de meest uitzinnige (of net niet) kleuren. Enkele van deze beroemde wagens zijn bijvoordbeeld de ‘Swan Car’ (inderdaad, er staat een zwanehals vooraan op de wagen), Rolls-Royces Phantom’s, Delage D8, Mercedes Benz SS, een 1938 Delahaye 135 Figoni en Falaschi, .... Op zijn zachtst uitgedrukt allemaal unieke wagens. De beurs vind plaats te Paris Expo, Portes de Versailles.

Van achtentwintig februari tot en met twee maart doen ze in Antwerp Expo hun uiterste best om er ook daar een mooie beurs rond oldtimers aller merken van te maken. Daar wordt hulde gebracht aan een merk dat ons één van de meest beruchte wagens opgeleverd heeft, Maserati. Dit ter ere van het 100 jarig bestaan. Voor de liefhebbers van Maserati en onze SM zal daar dus zeker wat te beleven vallen.

Ga je zelf naar een van deze beurzen, laat het hele forum dan delen in je foto’s of verslag. Je kan het simpelweg bezorgen via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Is er iets tekort, laat het ons ook weten.

tekst: demuywo, foto: JiePie

Profiel  
 
guzziman
> 500 berichten
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 511
Geregistreerd: 09-09-2008

- CX 20 Pallas 1984
- Xantia 2.0I 16V automaat 2000
- Xantia 2.0I 16V automaat 1999
Gepost: 07 maart 2014 03:17 PM
  [ # 139 ]

Is er in maart niets te beleven?

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 07 maart 2014 04:20 PM
  [ # 140 ]

Van alles! We houden de spanning er nog even in, nog heel even…

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 07 maart 2014 09:59 PM
  [ # 141 ]

van de voorpagina:

Citroën kalender maart 2014

De winter waar we voor vreesden is uitgebleven. Al kan ook in maart nog van alles gebeuren, weet je nog wel? Toch gaan de eerste vogels al vliegen tegen het eind van deze maand, hopelijk komen ze ook weer heelhuids aan in hun nest. En ook voor de beursliefhebbers is er in maart wel ‘iets’ te beleven… Veel rijplezier gewenst!



Het Antwerp Classic Salon is nog maar net achter de rug maar daartegenover staat een mastodont van een beurs te wachten van 26 tot 30 maart, in Duitsland. Techno Classica Essen. Een immens grote beurs met bijna een half miljoen bezoekers en exposanten uit 41 verschillende landen.

En jawel, ook 2CV’s hebben een versnellingsbak en ja, die kan ook stuk gaan. Daarom kan je op 16 maart terecht in Ophemert bij garage Van den Bergh voor een ‘cursus’ versnellingsbakrevisie.
De nieuwere DS-en, zijnde de ‘drietjes’ wagen zich aan een eerste voorjaarsmeeting op 22 maart. Locatie staat nog niet vast, maar hier kun je alles volgen: http://www.citroen-forum.nl/forums/viewthread/224527/
Een dag later scheuren de 2CV met hun gereviseerde versnellingsbakken van Hattem naar Wapenveld al over de Veluwe. Tafelen doen de eendjes in het Mussennest. Diezelfde dag verzamelen de AX- liefhebbers bij PRP Autosport te Geldermalsen. Auto’s zullen er genoeg te bewonderen zijn, maar of er ook veel zal gesport worden?

Op 29 maart zou je’ s nachts wel eens een horde mussen, excuseer, eendjes kunnen tegenkomen voor hun traditionele ‘Operatie Nachtvlucht’. Deze moet hen leiden naar hun nest in Korpenpad te Rotterdam. En als je bekomen bent van de nachtvlucht kun je daags nadien met je Visa mee gaan rijden in de streek rond De Rijp.

Heb je zelf nog iets voor de kalender wat niet vermeld is? Ben je zelf naar een meeting geweest en wil je je verslag met de forummers delen? Bezorg het dan aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) en wie weet staat jou verhaal dan ook eens op de voorpagina!

tekst en foto: demuywo

Profiel  
 
Bertje beige
> 700 berichten
RankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 752
Geregistreerd: 26-02-2011

- 2CV 6 club
- Dyane acadiane
- 2CV AZU
Gepost: 09 maart 2014 11:17 AM
  [ # 142 ]

Op 22 maart is er in de Kokse hoeve aan de weg tussen Erp en Gemert, de Atype markt van de EEEC, een onderdelenmarkt voor de A type’s Smile

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 01 april 2014 10:11 PM
  [ # 143 ]

van de voorpagina:

Citroën kalender april 2014

Het moge duidelijk zijn; iedereen wil naar buiten! De kalender voor de maand april zit eivol, zo vol dat je zou denken dat het al zomer is. De meeste clubs houden hun eerste rit, houden een evenement en de eerste weekends komen zelfs aan bod voor de kampeerders. Voor zij die niet houden van een stuk textiel dat constant wappert kan je ook naar Brussel, een overzicht.

Beginnen doen we het eerstkomende weekend, namelijk zaterdag 5 april. Dan is er de jaarlijkse Citroën Forum meeting. Plaats van gebeuren is Den Bosch en je kan er niet alleen terecht om je voeten kapot te shoppen tegen al dat moois, maar ook voor uitdeuken zonder spuiten, airco vullen, etc… Datzelfde weekend bezoeken de heren van het C6 genootschap het Louwman museum, ook leden van CX, XM en SM Clubs zijn welkom. Het Eendeëi toont zijn goot hart en rijdt met zo’n 25 eendjes mensen met een verstandelijke beperking rond. Voor het goede doel. Zondag kan je terecht in Waarschoot voor de Lentewandeling van de Belgische Oude Citroën Club (BOCC).

Op 11 april kan je of naar de Poldermeeting van Citroën Club Rijnmond in Mookhoek, of naar het openingsweekend te Vlagtwedde van PATAN. In Lienden stijgt de spanning naar jaarlijkse traditie de dag erop, 12 april dus. Daar kun je nog eens bewijzen wat je al dan niet waard bent op de trainingsdag van Le Citron Pressé. Ook de Sm Club is die dag actief, zij rijden met hun ‘majesteés’ hun voorjaarsit in Culemborg.
Zondag 13 april is D-Day voor vele clubs: ALV Traction Avant Club Nederland, 2CV Cross te Valkenswaard, voorjaarsrit van de Panhard Autombielclub, voorjaarsevenement ID-DS Club Nederland, Typische Brabantroute van de 2CV KitCarClub te Oirschot, voorjaarsrit BX Club te Limburg, rondrit en ALV Citroën Club Fryslân en last but not least, voorjaarsrit CX Club bij Citroën Emerpark. Zij die het forum wat in de gaten houden, weten dat er daar nog iets extra te gebeuren staat.
In het paasweekend houden zowel Le Camion, HY-team en de 2CV Club een meeting/weekend. De zondag is er kofferbakverkoop in Rotterdam door het Eendeëi en de andere eendjes van 2CV Huppel, huppelen rondjes in Zeeland. De AX Club verzamelt voor een meeting op hun bekende locatie, AC restaurant te Nieuwegein en zij die beweren de Enige Echte Eenden Club te zijn waggelend hun Oranjerit op 21 april.

Gedaan? Nee hoor! Met je Visa kan je Koninklijk Kamperen in het weekend van 25 april en de HOCC (Hagelandse Oude Citroën Club) organiseren een Gentlemen Drivers Rally. Sorry vrouwen… Op 27 april crossen de Belgische geiten rondjes in Arendonk, terwijl ze in Nederland van damtotdamtotdamtotdamtotdam, allé ja, je snapt het wel, van dam tot dam rijden. Hun vriendjes rijden hun voorjaarsrit in het Groene Hart van Holland met hun Ami’s. Tenslotte is er in Brussel, aan de voet van het Atomium weer een bijzonder gezellige bijeenkomst van alle Citroëns georganiseerd door het ABCC (overkoepelende organisatie van alle Belgische Citroën Clubs). Een unieke locatie waarbij je Mini Europe en het Atomium kan bezoeken aan een vriendenprijsje.

Zo, zijn we toch nog iets vergeten, laat het gerust weten! En tot ziens ergens in april.

Reageren kan hier
Redactie en foto: demuywo

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 02 mei 2014 10:44 PM
  [ # 144 ]

Van de voorpagina:

Citroën kalender mei 2014

We moeten er geen doekjes om winden, mei is de drukste maand voor alle Citroënliefhebbers. Er wordt rondgereden, gekampeerd, gegeten en gedronken, kortom, er wordt genoten van het samenzijn en hopelijk nog met een stralende zon erbij. Uw redacteur heeft een poging ondernomen om de meeste evenementen hieronder op een rijtje te zetten. Kies maar waar u heen wil gaan.


Voor de achtste keer alweer worden 2CV’s aller landen welkom geheten in de Ferme de Madelonne in Sterpigny voor een ontspannend weekend met muziek, ritten en vooral gebabbel. Op 3 en 4 mei kunnen, sorry, moeten de pelgrims die dit kunnen op bedevaart naar Mekka. Zoals gebruikelijk begin mei ligt Mekka een weekendje in Vijfhuizen alwaar het rituele CitroMobile plaatsvindt.

Deelnemers aan de Citron Pressé, ook een bedevaartstocht, worden vriendelijk verzocht zich op 10 mei aan te melden voor een technische keuring bij Gert De Jong te Aalsmeer. Diezelfde dag wordt in Groningen voor de tweede maal de Noordelijke Meimeeting georganiseerd bij garage Wilbrink. Op 11 mei rijden de leden van de BOCC hun Manenblussersrit en hun collega’s van de Club Belge des Ancien Citroëns rijden over de 3 bergen te Ieper. In Valkenswaard crossen dan weer 2VC’s rond in het wild.

PATAN organiseert een rit aan de Hellevoetsluis, terwijl de 2CV’s hun Molentocht rijden en ze ook een molen in werking zullen zien! Die zondag, 18 mei dus rijden de prestigieuze berlines van ons Merk rond in België. DS-SM club zweeft rond Scherpenheuvel (bedevaart?) terwijl CX Passion in de streek rond Beernem en het Houtland rondtoert. Bij Trés Beau te Leerdam verzamelen de sleutelaars van de CX Club NL dan weer op 19 mei voor een sleutelmoment. Over garagepoes, de theatervoorstelling berichten we al op de voorpagina, deze gaat van start op21 mei.  Op 24 mei dan sleutelen de eigenaars van een Panhard aan hun zeldzame bolide te Heemskerk, in voorbereiding voor het Rassemblement Internationale Panhard. Diezelfde dag rijden bijna even zeldzame hydraulische middenklassers rond in de twee Luxemburgen. GS en GSA’s dus. De Ijselvallei en Veluwebossen worden op 25 mei onveilig gemaakt door een horde 2CV Kitcars, ze verzamelen te Wilp.

De BX Club sleutelt aan hun middenklassers te Oss op 25 mei. Op 28 mei start dan de Citron Pressé, de uitvalsbasis voor de lussen die gereden worden is dit keer te Tinqueux, omgeving van Reims. Een rally die zijn gelijke niet kent! Ook op 28 mei start de Traction Avant Nederland hun viering ter ere van hun 50 jarig bestaan. Ze maken er dan ook direct een uitgebreid ontspannen weekend van. Datzelfde weekend verzamelen 2CV’s ook te ST. Dizier (FR) en daar maakt de Citroën Club Fryslan ook gebruik van om ze een bezoek te brengen.
Op 29 mei gaat de 39ste Waggel door te Zeewolde van de CCNL en datzelfde weekend gaan zowel de Visa’s, de Ami vereniging als Citrosfeer Vlaanderen kamperen. Nouja, Belgen gaan op hotel natuurlijk…

Klap op de vuurpijl voor de maand mei is de viering van 80 jaar Traction Avant in het ‘Chateau de Bernicourt’ in Roost-Warendin, net de Frans– Belgische grens over in Doornik.

Iets tekort, laat het vooral niet weten deze maand…

Tekst en foto: demuywo

Profiel  
 
TRSarno
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2355
Geregistreerd: 06-10-2005

- CX TRS 2.2 1987
- Xantia 20i-16V Exclusive Aut.
Gepost: 05 mei 2014 01:39 AM
  [ # 145 ]
demuywo schreef:

Van de voorpagina:

Citroën kalender mei 2014

Bij Trés Beau te Leerdam verzamelen de sleutelaars van de CX Club NL dan weer op 19 mei voor een sleutelmoment.

Volgens mij is het 18 mei volgens de CX evenementen kalender

Wanneer Evenement
18/05/2014
10:00 - 16:00 Technische dag, locatie Très Beau
Tres Beau, Leerdam, Leerdam

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 05 mei 2014 08:05 AM
  [ # 146 ]

Het staat verkeerd in onze kalender… mijn excuses, ik vond het al zo gek op een maandag Wink We passen de kalender aan.

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 06 juni 2014 12:51 AM
  [ # 147 ]

van de voorpagina

Citroën-kalender juni 2014

In juni stijgt de weekendkoorts voor de Citrofielen! Nationaal en internationaal zijn er tal van evenementen voor zo goed als alle modellen van ons Merk, oud en nieuw. We proberen om alles op een rijtje te zetten, het is aan jou om te kiezen waar je heen gaat. Ga je zelf naar een evenement? Een verslagje of foto’s zijn altijd welkom voor de mede-forummers.

Weekends:
De meest prestigieuze voitures verzamelen van 6 tot 9 juni in Zweden. Daar houden ze hun jaarlijkse International SM Meeting bij het slot Örenäs. Ongetwijfeld een prachtige locatie! Datzelfde weekend rijden de Belgische Oude Citroenen via Monschau naar de Moezel, voor hun traditionele Moezelweekend. In Italië verzamelen dan weer de liefhebbers van de Chapron-modellen aan het Lago di Garda en in Frankrijk (Richelieu) troepen de Panhards samen voor hun RIP. Niemand gestorven hoor, gewoon hun ‘Rassemblement International Panhard’. In datzelfde zachte Frankrijk zal aan de kustlijn van Le Tréport een horde CX’en de stad innemen. Wie dat wil, kan zelfs voorafgaand aan dat lange weekend al via Aulnay-sous-Bois, waar je CX tentoongesteld wordt en je het Conservatoire kan bezoeken. Daarna rijden ook zij richting Le Tréport. Het weekend van 12 tot 16 juni is er de 3e C6 International Meeting in Duitsland, waar een rit door het beroemde ‘Schwarzwald’ op het programma staat. Datzelfde weekend gaat ook de 2CV Club NL op weekend; na het Sauerland verleden jaar duiken ze ditmaal de Eifel in, Einruhr meer bepaald. Het kampeerweekend van ons eigen forum gaat dan weer door op 20 juni te Landhorst, allen daarheen!

Ritten, meetings:
Je kon het al lezen op de voorpagina ook, van 5 juni tot 22 juni speelt theatergroep Flint ‘Garagepoes’ op verschillende locaties in, natuurlijk, garages. Het is eens wat anders. Traditioneel in het pinksterweekend gaan de deuren van de Retromoteur in Ciney ook wagenwijd open, een bezoek meer dan waard! Op 9 juni dan kan je terecht op het DRU industriepark te Ulft voor alweer de 3e Forever Young meeting met wagens van de jaren ’70, ’80 en ’90. Diezelfde dag rijden de 2CV kitcars hun Friese Elfstedentocht te Leeuwarden.
Wat nu de verschillen zijn tussen DS en C6 kan je op 14 juni ontdekken bij de Citroën garages van Johan en Jaap, te Nieuw- Vennep en De Weere. Wil je wat verder Citroëns gaan ontdekken, dan kan je naar Lac de Madine, waar hun twaalfde Retro Meus’Auto plaatsvindt. Of je kan naar de PRV meeting, een meeting voor alle wagens met een PRV motor in, voor Citroën bijvoorbeeld de XM met V6. De 2CV club organiseert dan weer hun Pre Midzomeravond in Noord-Brabant.
Oef, we zijn halfweg de maand, 15 juni. 2CV Cross te Valkenswaard, Kofferbakverkoop ID DS Club NL of Nationale Oldtimerdag te Lelystad. Je kiest het maar. Op 20 juni verzamelen de 2CV’s voor de 6e 2PK meeting te Zolder van 2CV Club Huppel. Er is ook nog de Zuidoost Brabant Meeting en het Jahrestreffen XM-IG te Straelen, Duitsland dus. De dag erna kan je CX zijn, sorry, haar mooiste beentje laten zien tijden de concours d’élégance van de CX Club NL.
Op 22 juni rijden de Patan’s een rit in Helmond, de 2CV Kitcars een picknicktocht te Schipluiden en er is nog een autozegening van de Ami vereniging te Hoeven. Amen. In GB is er op 26 juni het Festival of Speed te Goodwood en op 27 juni het 8ste Lindetreffen van de CCNL. De SM’s gooien er nog een worst bij op hun barbecue de 28ste terwijl de XM’s verzamelen en de 2CV’s crossen in Arendonk. De CX’en die later dit jaar noordelijk trekken, worden hopelijk allemaal goedgekeurd op de technische keuring. Zondag 29 juni wordt West Vlaanderen overspoeld door hydraulisch geveerde modellen van Citrosfeer terwijl in Schaffen de HOCC hun 6de Schaffen Classic organiseren. De AX adepten gaan op het circuit rijden van Lelystad en daarmee is mijn verhaaltje uit.

Geniet van de juni maand, en voor zij die al op vakantie vertrekken, bon voyage!

Tekst en foto: demuywo

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 04 juli 2014 08:52 PM
  [ # 148 ]

van de voorpagina

Citroën-kalender juli 2014

De eerste echte zomerdagen zijn in het land, samen met niet meer de eerste onweders en iedereen is of geraakt in vakantiestemming. Ondanks al die vakanties is de kalender in juli nog goed gevuld, je moet dus niet afkicken van je Citrofielitis, integendeel! Zowel in binnen- als buitenland is er genoeg te doen om er heen te gaan met de visgraat op de grille en je gereedschap in de koffer.

Nog even voor de liefhebbers van theater, ‘garagepoes’ speelt nog van 2 tot en met 6 juli bij garage Hans Jorissen Autoreparaties en van 9 tot en met 13 juli en 16 tot en met 20 juli bij Garage Verder Vervoer te Utrecht. In het weekend van 4 tot en met 6 juli verzamelt de Club Belge Anciennes Citroëns te Neufchateau voor hun vijfde Circuit des Ardennes. Die zaterdag kunnen leden van de ID DS club NL terecht in de sleutelwerkplaats te Kudelstaart van 11 tot 16 om aan hun geliefde te sleutelen. Ondanks de crisis rijden de BOCC leden hun ‘Crisisrit’ op 6 juli, inschrijvingen zijn al afgesloten. Leden met een DS of SM kunnen dan weer naar de familiedag te Pairi Daiza van de DS-SM Club van België, uiteraard in ‘panda’ kostuum…

Er zijn ook clubs die heuse vakanties organiseren, zoals de 2CV Kitcarclub, die strijken dit jaar neer in de Champagnestreek van 12 tot 20 juli. Wie niet zo ver wil rijden kan op 13 juli naar de 2CV Cross in Valkenswaard. Of je kan iets boven Groningen gaan meerijden met je 2CV. Een ruim 70km langet toertocht voert je van Groningen naar Appingedam om dan naar de pier van Termunterzijl met schitterend zicht op de Wadden. Het Circuit du Bourbonnais is dan weer het decor voor de CitroRacing Historique. Ze zetten de CX en de Visa ‘Mille Pistes’ in het zonnetje, ideaal voor de sportievelingen.

De AX Club houdt een zomermeeting op 20 juli en de Visa’s rijden hun zomerrit de dag erna op 21 juli. Diezelfde dag in België organiseert de CBAC een toertocht voor Citroëns van voor 1940, de oudjes mogen dus buitenkomen op de nationale feestdag. DeAmi vereniging steekt ook elk jaar een grotere toertocht in mekaar, dit jaar de Tour de la Moselle, van 25 tot en met 3 augustus. Ondanks de crisis (…) rijden de BOCC’ers hun midzomerrit op 27 juli en ook de 27ste viert de MehariClub zijn twintigste verjaardag. Op de camping le Clos Lalande in Montricoux kun je de rivier Aveyron per kano ontdekken, rondritten maken, pittoreske dorpjes bekijken, eten en drinken, en genieten van de sterrenhemel. Vakantie dus!

We willen hierbij ook nog een oproep doen naar vakantieverhalen die Citroën gerelateerd zijn, bijna iedereen komt vroeg of laat wel eens iets tegen op reis waarvan je denkt, hmmm, wel dan, hou het niet voor jezelf, maar deel het met de forummers!

Rest me iedereen een deugddoende zalige vakantie toe te wensen en sorry hoor, België wordt wereldkampioen.

tekst: demuywo, foto: internet

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 02 augustus 2014 11:00 PM
  [ # 149 ]

van de voorpagina

De Citroën-kalender van augustus 2014

Vakantie in eigen land loont zich dit jaar meer dan ooit. Laat de zonaanbidders maar bij Parijs en bij Lyon in de file staan; de Citroën-liefhebber heeft in Nederland en België meer dan genoeg te doen. Er zijn zoveel kampeerevenementen, meetings en races dat zelfs de thuisblijvers ze niet allemaal zullen kunnen bezoeken.

Clubevenementen en rondritten
De clubs gunnen hun arme leden geen vakantie; zomerstress in plaats van zomerreces. We kunnen niet alles opnoemen, maar willen wel herinneren aan de techniekcursus van de ID/DS-club in de Franse Morvan, de Raid Arctique van een groep forummers en de kampeerevenementen van PATAN, de Enige Echte Eenden Club, de Visa-club, de BX-club en de Citroën Club Nederland. De data en de links naar de websites van de betreffende clubs vind je in de kalender.

Beurzen, tentoonstellingen en meetings
In het Noord-Brabantse Mill is op 3 augustus de tweede Franse-Autodag van Club France met bijzondere aandacht voor tuning en en audio. Van de 8e tot en met de 10e is in Le Mans de 5e EuroCitro, waar je zelf ook met je klassieke Citroën het beroemde circuit op kunt voor een ereronde. Delft viert op de 9e en de 10e het Car Art Festival boordevol muziek, theater en film. Alsof dat weekend nog niet druk genoeg is, wordt op 10 augustus ook het Nationaal Oldtimer Festival in Zandvoort gehouden. Er is een toertocht, een circuitverkenning, vrij rijden, een concours d’élégance en nog veel meer. Op de 16e kun je naar de Oldtimermeeting van het Drentse Ruinerwold en op de 17e naar die van het West-Vlaamse Wervik.

Autosport
In het World Rally Championship worden twee rally’s verreden. Op 3 augustus eindigt de Rally van Finland en op 24 augutus die van Duitsland. De Citroën C-Elysée mag op 3 augustus in de WTCC-race van Argentinië aan de start. Diezelfde dag wordt in Arendonk (BE) een ronde om het Nederlands kampioenschap 2CV cross gereden.

Bijdragen voor de kalender
De hierboven beschreven evenementen vind je in de kalender van ons forum. Indien je suggesties hebt om evenementen toe te voegen, kun je .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) mailen. Ook als je naar een van deze evenementen gaat en je er een verslag voor de voorpagina over wilt schrijven, kun je per e-mail contact met de redactie opnemen. Overige reacties kun je kwijt in dit topic.

tekst: RensKorevaar, foto: EuroCitro

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 02 augustus 2014 11:55 PM
  [ # 150 ]

De eerste Beige-Citroën-Meeting is nu ook in de kalender opgenomen. Die vindt op 10 augustus in het Drentse Beilen plaats. Meer informatie vind je hier.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
 
10 van de 18
« Eerste  < Vorige 8 9 10 11 12 Volgende >  Laatste »
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook