30 jaar Citroën SM Club de France
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43055
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 cabriolet
- Overig Jaguar 3.4 litre saloon
- Overig Someca SOM 20D
Gepost: 11 oktober 2013 10:15 PM

van de voorpagina

Voor liefhebbers van historische Citroëns is de 22 CV de heilige graal en is de SM een droom die voor sommigen van ons werkelijkheid worden kan. Om te voorkomen dat die droom omslaat in een nachtmerrie, worden de SM-rijders aller landen lid van de Citroën SM Club de France. Viert die club feest, dan viert dus heel de wereld feest.

Het is alweer 30 jaar geleden dat de Citroën SM Club de France werd opgericht. In 1983 was de Citroën SM een jaar of acht uit productie en merkte een aantal Franse SM-eigenaren dat het lastiger werd om hun auto’s te laten herstellen, dat er behoefte was aan het uitwisselen van technische informatie en dat er problemen begonnen te ontstaan bij het verkrijgen van onderdelen. Een aantal mensen stak de koppen bij elkaar en zo ontstond in oktober 83 de Citroën SM Club de France.

De club heeft nu bijna 700 leden, niet alleen in Frankrijk, maar ook daarbuiten. Je vindt hen in Canada, de USA, Australië en natuurlijk ook in Nederland. Inmiddels heeft er ook een Nederlands lid plaats genomen in het bestuur van de Franse club.

Vanaf het begin van haar bestaan heeft de Franse Citroën SM Club zich sterk gemaakt om haar leden aan onderdelen te helpen. Een van de grootste verdiensten van de club is de verkrijging van een enorme partij originele nieuwe onderdelen van Citroën. Hierover hebben een aantal leden van de club lang en moeizaam onderhandeld met de PSA-directie, wat uiteindelijk tot dit prachtige resultaat heeft geleid. Niet alleen de beschikbaarheid van originele onderdelen in het eigen magazijn maakt dat de club voor veel leden onmisbaar is, ook nieuw gemaakte onderdelen maken de Franse club tot een grote speler op de markt van SM-onderdelen. Dit is grotendeels te danken aan de enorme inzet van magazijnman Pierre Fraleux. De club levert zijn onderdelen overigens uitsluitend en alleen aan leden, op vertoon van het kentekenbewijs van hun SM. Hiermee voorkomt men grotendeels dat zeldzame onderdelen gekocht worden “voor de handel”.

Dertig jaar is een lange tijd en dat moet natuurlijk worden gevierd. Op 21 en 22 september hield de Citroën SM Club de France dan ook een grote meeting in en rond Bordeaux. Op het programma stonden een rondrit, een bezoek aan de stad Bordeaux onder begeleiding van een gids en een galadiner op de zaterdagavond. Uw verslaggever was er samen met drie andere Nederlanders bij aanwezig. Het galadiner vond plaats in het beroemde wijnhuis Château Margaux iets ten noorden van Bordeaux. Tijdens het diner was er ruimte om de diverse bestuursleden van nu én van vroeger in het zonnetje te zetten en werd er natuurlijk uitgebreid gesproken over het verleden, het heden en de toekomst van de SM Club de France. Al met al een zeer geslaagde avond met liefhebbers onder het genot van een heerlijke Franse maaltijd met dito wijn. Hoe kan het ook anders, het is en blijft een Frans feest. Santé, Citroën SM Club de France!

tekst: waterman, foto: CitroenAZU

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
wbogaerts
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3189
Geregistreerd: 16-06-2005

- SM 2.7 Carburateur
- C5 exclusive
- Berlingo 1.4 I multispace
- 2CV special
Gepost: 11 oktober 2013 10:50 PM
  [ # 1 ]

In de Engelstalige versie van de website is Pierre Verpeaux president ,

en dat is dichter bij de waarheid volgens mij .

Alhoewel “le mot de president” dan wel een verkeerde foto heeft cheese

Walter

Meten is weten , gissen is missen

Profiel  
 
Arjan Verkade
> 25000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 27811
Geregistreerd: 21-09-2004

- CX 25 GTi Turbo 2
- ID/DS 23 IE Pallas Mécanique
- C5 3.0 V6 HDi Exclusive
Gepost: 12 oktober 2013 10:39 AM
  [ # 2 ]

Mooi hoor dat zo’n club zich al 30 jaar inzet voor de leden en het voortbestaan van de auto.

Goede reden voor een feestje! Wink

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook