62 van de 62
« Eerste  < Vorige 60 61 62
   
Centraal navigatietopic Citroën/DS Connect Nav
JW
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2083
Geregistreerd: 18-12-2004

- C5 Aircross-Hybride
Gepost: 13 maart 2024 12:06 AM
  [ # 916 ]

Hierboven schreef ik:

JW schreef:

.....

Als we zondag terugrijden ben ik benieuwd naar wat er gebeurt, en of TTT de hele weg actief blijft.
Helaas kan ik dan niet zomaar zien langs welke weg die verbinding dan loopt, via de SIM in de auto of via m`n mobieltje.
Als het dan via die laatste weg gaat, zou ik het mogelijkerwijs kunnen afleiden uit het datagebruik daarop.
We zullen zien….

Toen we terugreden had ik bij de start de tehtering koppeling gemaakt tussen m’n mobiel en de NAC.
Maar de eerste 20 kilometer kwam TTTraffic niet tevoorschijn op het display, er bleef TMC staan.
Iets verderop kwam er wel TTT te staan, en dat bleef de hele weg naar huis zó.
Gelukkig maar, want er waren onderweg nogal wat problemen, die kon ik dankzij TTT bijna allemaal omzeilen Smile
Thuisgekomen heb ik gecheckt of die verbinding er geweest is via m’n mobiel. Dat bleek niet het geval, er was die hele rit geen dataverbruik geweest via tethering.
Oftewel, de info is toch gewoon via de 3G Telematic-unit binnengekomen.

Groet,
JW

GÉÉN vragen via PB’s, daar is het forum voor Idea

Profiel  
 
JW
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2083
Geregistreerd: 18-12-2004

- C5 Aircross-Hybride
Gepost: 13 maart 2024 11:28 PM
  [ # 917 ]

Voor de NAC Wave 3 en 4 is er een nieuwe kaartupdate versie 16.0.0, 18.46 GB groot.

Ik ben ‘m nu aan het downloaden.

Groet,
JW

GÉÉN vragen via PB’s, daar is het forum voor Idea

Profiel  
 
d-super
> 200 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 229
Geregistreerd: 05-06-2004

- ID/DS DSuper
- C4 (2004-heden) Cactus 1.2 110PK
Gepost: 14 maart 2024 11:01 PM
  [ # 918 ]
Profiel  
 
JW
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2083
Geregistreerd: 18-12-2004

- C5 Aircross-Hybride
Gepost: 15 maart 2024 12:16 AM
  [ # 919 ]

Downloaden langs die weg betekent dat je ‘m zelf moet uitpakken. En vervolgens op een USB stick moet zetten.

Ik doe het via de Citroën site, met het programma CitroenUpdate.exe dat langs die weg beschikbaar komt.
Dan gaat alles vanzelf, downloaden, uitpakken en op de USB stick zetten die ook nog op de juiste wijze geformatteerd wordt. Slechts op enkele punten bevestigen en op doorgaan drukken.

Het downloaden kostte me gisteren 25 minuten, bij de 100 Mbps downloadsnelheid die ik tot m’n beschikking heb is dat passend. Vervolgens ging het uitpakken en op de USB zetten in krap een half uur.
Vandaag in de auto geladen, dat ging in zo’n drie kwartier.

Groet,
JW

GÉÉN vragen via PB’s, daar is het forum voor Idea

Profiel  
 
Menno
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1748
Geregistreerd: 29-07-2003

- C4 (2004-heden) Cactus 1.2 Shine EAT6
- DS 3 1.2 So Chic EAT6
- 2CV AZ-A
Gepost: 22 maart 2024 04:09 PM
  [ # 920 ]

Inderdaad de makkelijkste manier ....
Zo doe ik dat ook, zojuist de cactus voorzien van de laatste kaarten, appeltje eitje eigenlijk !

Citroën 2CV AZ-A 1968 Bleu Weekend (.•\=/•.)
Citroën DS3 1.2 So Chic EAT6 2015 Blue Encre
Citroën Cactus 1.2 Shine EAT6 2019 Noir Obsidien

Profiel  
 
lexvanh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 5
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 08 mei 2024 09:26 PM
  [ # 921 ]

Sinds twee weken heb ik een mooie C3 Aircross van 2022 met ingebouwde Tomtom. Leuk, met spraak een adres invoeren en rijden maar.
Na wat gezoek ook het Connected navigation pack voor Tomtom Traffic services weten te activeren, het 3 jaar gratis abbo aanbod bleek nog geldig. Werkt inmiddels, via mijn telefoon met USB tethering.
Maar nu blijkt ineens de spraakinvoer niet meer te werken. Ik krijg de mededeling “Het is voor dit land niet mogelijk om een bestemming in te spreken.”
Navigatie weet best waar ik ben, taal staat op Nederlands, instellen van mijn land kan ik nergens vinden. Weet iemand hier hoe dit op te lossen?

Profiel  
 
JW
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2083
Geregistreerd: 18-12-2004

- C5 Aircross-Hybride
Gepost: 12 mei 2024 11:13 AM
  [ # 922 ]

Ik herinner me dat ik ook zoiets meegemaakt heb.
Als m’n geheugen me niet in de steek laat kwam dat omdat ik eerder een adres in Duitsland ingegeven had, en dus Duitsland als land aangegeven stond als start voor het ingeven van een nieuw adres.
Kan zoiets bij jou spelen?

Mocht dat niet het geval zijn, dan even kijken wat er gebeurt als je een “thuisadres” opslaat in de Navi. Als je dan een spraakopdracht geeft: “Navigeer naar huis”, zou dat moeten werken.

Ben benieuwd…..

Groet,
JW

GÉÉN vragen via PB’s, daar is het forum voor Idea

Profiel  
 
lexvanh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 5
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 12 mei 2024 03:57 PM
  [ # 923 ]

Dank JW, dat was hem. Bij adres invoeren via zoeken bleek het land op Frankrijk te staan, dat zal default zijn bij een blanco profiel. Dat op Nederland gezet en dat loste het probleem op. Lastig te vinden als ‘land’ niet expliciet in je profiel staat.

Profiel  
 
JW
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2083
Geregistreerd: 18-12-2004

- C5 Aircross-Hybride
Gepost: 13 mei 2024 12:48 AM
  [ # 924 ]

Gelukkig was het inderdaad dit simpele trucje waarmee je het kon oplossen.
Veel plezier verder met het systeem.

Ik heb er hetzelfde systeem in zitten, mij bevalt het prima.
Met daarbij de kanttekening dat we even moeten afwachten hoe dat in de (nabije) toekomst gaat met TT Traffic, vanwege de afhankelijkheid die er nu is van het 2G netwerk.

Groet,
JW

GÉÉN vragen via PB’s, daar is het forum voor Idea

Profiel  
 
JW
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2083
Geregistreerd: 18-12-2004

- C5 Aircross-Hybride
Gepost: 17 mei 2024 01:37 PM
  [ # 925 ]

Eerder vertelde ik over de problemen die er zijn met het kunnen binnenhalen van de TomTomTraffic informatie.
De oorzaak zit ‘m in de 3G Telematica-unit die er in de auto zit, en die om moet schakelen naar het restje 2G netwerk dat er nog is om die informatie te kunnen binnenhalen.

De laatste dagen was het weer helemaal mis, geen enkele keer werd TTT actief via de ingebouwde unit.
De enige manier om die koppeling wél tot stand te brengen is via USB-tethering op m’n mobiel, dan werkt TTT onmiddellijk en goed. Maar dat vraagt wel elke keer de nodige acties om die koppeling te maken, en het gaat ten koste van de databundel op m’n mobiel.
En dat terwijl ik zo’n € 100/jr betaal voor deze dienst…. Rolling Eyes

Eerder schreef ik ook dat er een 4G unit geleverd wordt op de nieuwste modellen. Daarmee is dat probleem voorbij.
Maar die unit was niet beschikbaar voor mijn voiture.
Inmiddels is er wél een 4G unit, die staat op S.C. in de database. Er hangt ook al een prijskaartje (€ 743,32) aan, maar bij navraag via de dealer blijkt dat een “voorlopig” prijskaartje te zijn en is ‘ie nog niet leverbaar. Hij houdt mij op de hoogte wanneer ‘ie er echt is.

Wordt vervolgd dus Wink

Groet,
JW

GÉÉN vragen via PB’s, daar is het forum voor Idea

Profiel  
 
 
62 van de 62
« Eerste  < Vorige 60 61 62
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook