2 van de 3
 < Vorige 1 2 3 Volgende > 
   
Sensodrive storing in file
AZ
> 1600 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1612
Geregistreerd: 16-04-2007

- C3 c3 1.0 collection zenith
- 2CV 2CV-6
- ID/DS 21 Pallas BVH
- CX 25 prestige automatic
Gepost: 28 juli 2018 10:37 AM
  [ # 16 ]
Profiel  
 
noescom
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 17
Geregistreerd: 26-07-2018

Gepost: 28 juli 2018 10:45 AM
  [ # 17 ]

De remlichtschakelaar is vervangen omdat de boordcomputer daar een storing op gaf (alhoewel hij het wel deed). Ik had dat niet vermeld in mijn oorspronkelijke bericht omdat het niet relevant is m.b.t. mijn vraag over de oververhitting.

Profiel  
 
noescom
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 17
Geregistreerd: 26-07-2018

Gepost: 18 oktober 2018 11:03 AM
  [ # 18 ]

Helaas helaas. De problemen met de c2 houden aan. Zojuist weer wegens oververhitting weg moeten laten slepen vanuit een file. Na een uur stilstaan kon ik weer rijden. En continu gelet op zoveel mogelijk in zijn vrij zetten. Het helpt niet. Hij gaat hoe dan ook op tilt. Ik heb zo stilaan spijt van mijn aankoop. Er moet toch iets gedaan kunnen worden zodat deze auto gewoon gaat rijden? De dealer gaat wéér kijken.

Profiel  
 
furriegurrie
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2033
Geregistreerd: 11-03-2006

- ID/DS D super
- C3 Pluriel 1.6 sensodrive
- C5 2.0 Benzine Exclusive
- C35 Fiat 242
- C6 (2005-2012) 2,7 HDI exclusive
Gepost: 18 oktober 2018 02:31 PM
  [ # 19 ]

Mijn pluriel met sensodrive heb ik gekocht met dezelfde soort klachten. Bij mij bleek het een door vocht aangetaste zekeringenbak onder de motorkap te zijn. Kun je e.e.a. over lezen in mijn topic. Misschien een check waard?

Profiel  
 
noescom
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 17
Geregistreerd: 26-07-2018

Gepost: 18 oktober 2018 04:46 PM
  [ # 20 ]

Dank voor de tip!

Profiel  
 
noescom
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 17
Geregistreerd: 26-07-2018

Gepost: 19 oktober 2018 03:48 PM
  [ # 21 ]

De dealer geeft aan dat de waterpomp defect is. Zowaar een logische verklaring voor het probleem. (Zowaar omdat ik had verwacht dat ze niks zouden kunnen vinden; worst case scenario). Hopelijk nu eindelijk een probleemloos autootje!

Profiel  
 
Gepost: 19 oktober 2018 03:51 PM
  [ # 22 ]

Dus het was nu oververhitting van de motor en niet van de koppelingsservo?

Zo had ik het niet gelezen.

In dat geval helpt het in N zetten ook niet, dat doe je alleen maar om de servo te sparen.

Profiel  
 
noescom
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 17
Geregistreerd: 26-07-2018

Gepost: 19 oktober 2018 03:54 PM
  [ # 23 ]

Tja. Bij de vorige dealer zeiden ze dat het de koppelingsplaat was. En op dat moment was dat ook logisch. Het was buiten 38 graden en ik stond vol in de zon continu in zijn één. Maar in het laatste geval was het 8 graden buiten en stond ik bijna de hele tijd in neutraal. Dan kan de koppelingsplaat nooit zo heet worden lijkt mij. En als deze dealer vervolgens zegt dat de waterpomp defect is, dan is dat voor mij wel 1 + 1 = 2. Al blijft het maar afwachten.

Profiel  
 
Gepost: 19 oktober 2018 03:56 PM
  [ # 24 ]
noescom schreef:

Dan kan de koppelingsplaat nooit zo heet worden lijkt mij.

Koppelingsservo bedoel je natuurlijk. Wink

Profiel  
 
noescom
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 17
Geregistreerd: 26-07-2018

Gepost: 19 oktober 2018 03:57 PM
  [ # 25 ]

Uh, ja. Ik bedoelde inderdaad de koppeingsservo. Smile

Profiel  
 
noescom
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 17
Geregistreerd: 26-07-2018

Gepost: 09 november 2018 03:50 PM
  [ # 26 ]

Goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de oververhittingsproblemen vooralsnog met de nieuwe waterpomp definitief opgelost lijken. Het slechte nieuws is dat er direct weer een nieuw probleem is ontstaan. Eens in de zoveel tijd springen alle lampjes op het dashboard aan en werkt de snelheidsindicatie en brandstofindicatie niet meer. De auto rijdt in de tussentijd prima. Na het loskoppelen van de accu werkt alles weer zoals het hoort. Voor even. De boordcomputer zegt: U0028.

Na wat googelen kwam ik op het spoor van niet goed aangesloten radio’s die vage klachten geven. Dus gebeld met een lokale radioboer. “Ja”, zei de radioboer, “het probleem kan erin zitten dat de oude radio niet is uitgeprogrammeerd uit de boordcomputer. Je kunt het beste even je dealer bellen om dat te doen. Grote kans dat het dan opgelost is”. Ik de dealer bellen en die deed me toch een potje moeilijk. Het enige dat ik mocht doen is mijn auto volledig laten doorlichten a 145 euro per uur. Dat gaan we dus niet doen. Autoboer teruggebeld en voor een paar tientjes gaan ze het regelen en de aansluiting nakijken.

Mocht dat het niet zijn, dan mogelijk iets accu gerelateerd? Bedrading? Zekeringen? Ik ben in ieder geval blij dat sleepdiensten bellen nu even tot het verleden behoord. Ik zit er sterk aan te denken om preventief de accu te vervangen. Alles dat volgens de vorige eigenaar pas vervangen zou zijn, was namelijk in realiteit bijna doorgesleten. Dan zal de accu ook wel aan gort zijn.

Wordt weer vervolgd.

Profiel  
 
noescom
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 17
Geregistreerd: 26-07-2018

Gepost: 09 november 2018 04:28 PM
  [ # 27 ]

Het gebeurd overigens alleen vlak na het starten. De ene keer gaat het goed. De andere keer piept ie een paar keer en gaat het dashboard op tilt. De storing is tot dusver nog nooit opgetreden tijdens het rijden. En terwijl ie in storing staat rijdt ie dus prima, behalve dat je niet ziet hoe hard je rijdt. Wat me ook opviel is dat zodat het fout gaat mijn radio zijn tijd kwijt is. Ik heb inmiddels zelf een OBD2 reader en ik heb daarmee de fout verwijderd.

Profiel  
 
Citroensmgz
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2333
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 09 november 2018 04:50 PM
  [ # 28 ]

Als je radio z’n tijd verliest als het fout gaat dan krijgt ie “even” geen stroom. Ik denk dus dat je radio-aansluiting niet koosjer is, d.w.z. dat men de voeding van de radio van de 12 volt van de canbus gehaald heeft, een klassieke fout, daar is die aansluiting niet voor !
Haal je radio er maar eens uit en kijk of het probleem weggaat ?

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
noescom
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 17
Geregistreerd: 26-07-2018

Gepost: 11 november 2018 12:00 PM
  [ # 29 ]

Bedankt voor het bevestigen van mijn vermoeden. De radio aansluiting wordt over enkele dagen nagekeken. Even voor mijn begrip: als de 12 volt niet van de canbus gehaald mag worden, waarvandaan dan wel?

Profiel  
 
Citroensmgz
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2333
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 11 november 2018 01:01 PM
  [ # 30 ]

Officieel moet je een draad bijtrekken, want je wilt een geschakelde en een permanente 12 volt. ik weet niet wat er in je auto een permanente 12 volt aansluiting heeft. Controleer op de stekker die er in zit voor de “standaard” radio die moet ook een vaste 12 volt hebben.  Je kunt eens kijken of de sigarenaansteker aan blijft, maar meestal is tegenwoordig alles geschakeld, dus de beste oplossing als je geen permanente 12 volt vind: Extra draad.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
 
2 van de 3
 < Vorige 1 2 3 Volgende > 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook