C4GP Executive (2007) met Philips Hi-Fi systeem, autoradio vervangen
sAnexeh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 9
Geregistreerd: 27-04-2017

Gepost: 02 mei 2017 07:55 PM

Hallo,

Ik heb een Citroën C4 Grand Picasso uit 2007 met een RD4 B5 N2 radio en Philips “Nxt” Hi-Fi systeem (“een krachtige digitale DSP-versterker”, aldus het boekje). Ik wil graag een nieuwe radio laten inbouwen (Kenwood KDC-X7100DAB) zodat ik ook een beetje kan genieten van bijvoorbeeld DAB+ en bluetooth audio-streaming. Ik heb hiervoor contact opgenomen met een garage cq. “specialist” in mijn woonplaats Groningen en zij hebben de zo op het oog benodigde spullen geregeld:

- Kenwood KDC-X7100DAB
- Stuurwielinterface met bediening van boordcomputer 27.1041-600 + 27.1000-07
- Fakra antenne adapter

Een afspraak was zo gemaakt. Het plaatsen van de radio was geen enkel probleem, maar met geen mogelijkheid krijgt men geluid uit de speakers. Wanneer er een losse speaker aangesloten wordt op de radio dan komt er wel geluid uit de speaker. De radio functioneert dus wel, maar niet in combinatie met mijn C4GP. Een paar uur later zat ik zonder nieuwe autoradio weer thuis, terwijl de garage zou gaan uitzoeken wat er aan de hand is. Een week later werd ik door de garage teruggebeld met het bericht dat ze het eigenlijk niet goed werkend konden krijgen omdat de versterker in de weg zit. Wel kunnen er opnieuw kabels getrokken worden van de speakers naar de radio toe, maar dat zou een tijdrovende klus zijn wat het geld niet waard zou zijn en ook zou de subwoofer dan niet meer werken. Ik heb daarop aangegeven dat ik het dat wel waard vind, met het verzoek die mogelijkheid alsnog per mail met mij te bespreken. Vervolgens heb ik de volgende mail ontvangen:

Wij durven het helaas niet aan. We hebben contact gehad met de dealer en schema’s van de auto opgevraagd en na het bestuderen van de schema’s zijn we tot de conclusie gekomen dat er voor ons teveel risico’s aan verbonden zitten. Ik kan je niet garanderen dat het gaat werken en dan zitten we ook nog met andere risico’s zoals een boordcomputer die misschien niet meer werkt of akoestische signalen en een subwoofer die het sowieso niet meer doen. Ik vind het persoonlijk heel erg jammer maar wij kunnen je hier dus helaas niet mee verder helpen. Ik hoop dat je een ander adres vind die het wel voor elkaar krijgt.

Als ik de handleiding van de autoradio bekijk dan zie ik dat daar gewoon een subwoofer-aansluiting op zit, dus zoals ik het zie raak ik hooguit het geluid van mijn parkeersensoren of andere piepjes van de boordcomputer kwijt. Enfin, ik ben absoluut geen expert op dit gebied. Ik wil gewoon een nieuwe autoradio, en ik zou het heel jammer vinden als dat niet mogelijk is.

Heeft iemand enig idee of het uberhaupt mogelijk is? Is er een andere stekker nodig, moet er iets anders aangesloten worden? Ik kan me lastig voorstellen het vervangen van de radio niet mogelijk is. Wel kan ik me voorstellen dat er flink wat meer kosten in zitten, maar het is aan mijzelf of ik het dat waard vind of niet:).

Aangezien ik wel bluetooth op de auto heb, maar niet via bluetooth kan streamen is het misschien ook een tussenoplossing om een Nomade-kastje v2 te laten plaatsen, want blijkbaar heb ik nu in ieder geval KML? Geen idee of dat zo is en/of hoe ik dat kan zien. Kan de autoradio bijvoorbeeld anders vervangen worden met een nieuwere “originele” versie?

Als iemand tips of een adres heeft waar ik mogelijk terecht kan dan hoor ik dat graag! Smile

 

Profiel  
 
RuudR
> 700 berichten
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 775
Geregistreerd: 13-05-2005

- (Grand) C4 Picasso 1.2 Pure Tech
- C2 Furio
- DS 4 Airdream 1.6 eHdi
- 2CV Special
Gepost: 02 mei 2017 08:16 PM
  [ # 1 ]

http://www.acr-helmond.nl/autodab-interface-citroen.html

Is dit geen optie, als je DAB+ wil hebben? Hebben wij in onze 2009 ook. Werkt top!

Het vierde weekend van 2024 staat weer vast. Ook dan zijn jullie weer welkom in Oldeholtpade voor het, inmiddels, ZESTIENDE Lindetreffen!!

Profiel  
 
sAnexeh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 9
Geregistreerd: 27-04-2017

Gepost: 02 mei 2017 08:21 PM
  [ # 2 ]

Daar heb ik ook naar gekeken. Dat geeft me alleen DAB+ en geeft niet de mogelijkheid om via bluetooth te streamen of om mp3’s af te spelen. Is zeker leuk als last-resort. Misschien wel een erg leuke optie in combinatie met zo’n Nomade V2 module, want dan heb ik in principe ook alles wat ik wil.

Profiel  
 
stingree69
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 18
Geregistreerd: 02-05-2005

Gepost: 12 juni 2017 04:15 PM
  [ # 3 ]

Ik volg deze thread even, en direct een -bump-, hopelijk komt iemand met meer info. Of weet topic starter inmiddels meer? Groet, Rene

2011 C4 Grand Picasso 2.0 diesel automaat

Profiel  
 
sAnexeh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 9
Geregistreerd: 27-04-2017

Gepost: 12 juni 2017 06:00 PM
  [ # 4 ]

Na met diverse garages te hebben gesproken zonder het gewenste resultaat (lees: niemand durft het aan) ben ik maar op zoek gegaan naar het door RuudR al genoemde alternatief (AutoDAB) in combinatie met een Nomade v2 module.

Ik heb de AutoDAB module besteld via http://www.acr-helmond.nl/autodab-interface-citroen.html. Hier was ik 269 euro voor kwijt, inclusief verzendkosten. Op dinsdagochtend om 10:12 besteld en ik was blij verrast toen ik om 11:14 al een mailtje van PostNL kreeg dat het pakketje verzonden was. De volgende dag was AutoDAB al binnen.

Voor de Nomade v2 ben ik op zoek gegaan naar “C-Nomade-V2-CEM02, OEM# 9675359580”. Via https://www.partsplanet.eu/en/ voor 45 euro op de kop getikt. Gekozen voor Express Shipping, waardoor ik dat onderdeel uiteindelijk voor 66 euro in huis heb gehaald. Levering heeft ongeveer 4 dagen geduurd.

Omdat ik niet zeker weet of dit vlekkeloos gaat werken heb ik er nog geen specifieke USB-kabel bij besteld. Mocht de module wel probleemloos werken dan laat ik later nog een USB-kabel naar m’n dashboard-kastje trekken.

Morgenvroeg gaat m’n auto naar de garage en dan gaan ze een poging wagen. Als alles lukt heb ik uiteindelijk DAB+, bluetooth streaming en de mogelijkheid om via USB iets aan te sluiten. Dit allemaal via de originele radio.

Profiel  
 
sAnexeh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 9
Geregistreerd: 27-04-2017

Gepost: 14 juni 2017 08:57 PM
  [ # 5 ]

Omdat er ook nog een aantal andere dingen door de garage moeten worden uitgevoerd heb ik de auto nog niet in m’n bezit. Omdat ik toch wel nieuwsgierig ben naar het resultaat ben ik vanmiddag alvast even langs de garage gegaan om te kijken hoe de AutoDAB en Nomade V2 module werken. AutoDAB geeft al mooi geluid. Hoewel ik er nog niet mee heb kunnen spelen werkt het in ieder geval wel! De Nomade V2 module is wat lastiger. Heel handig als je deze module uit Litouwen hebt besteld: geen idee wat de vorige eigenaar als pincode heeft ingesteld. De module lijkt prima te werken, maar ik krijg bij het pairen de melding dat de pin onjuist is. Morgen mag de garage het systeem even resetten (als het goed is reset dan de pincode ook), zodat deze opnieuw ingesteld kan worden.

To be continued Smile

Profiel  
 
GrandPicasso
> 500 berichten
RankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 583
Geregistreerd: 04-03-2007

Gepost: 15 juni 2017 05:43 PM
  [ # 6 ]
sAnexeh schreef:

Morgen mag de garage het systeem even resetten (als het goed is reset dan de pincode ook), zodat deze opnieuw ingesteld kan worden.

To be continued Smile

Een pincode resetten? Wat heeft een pincode dan voor zin?
Ik hoop dat je gelijk hebt. huh

C4 Grand Picasso 2.0i 16V EB6V Exclusive
Blue Oriental   juli 2007
http://www.mijnalbum.nl/Album-8DOCB6AL-Foto

Profiel  
 
sAnexeh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 9
Geregistreerd: 27-04-2017

Gepost: 21 juni 2017 10:36 PM
  [ # 7 ]
GrandPicasso schreef:

Een pincode resetten? Wat heeft een pincode dan voor zin?

De pincode is er zodat niet iedereen met de carkit van jouw auto kan verbinden (in hoeverre zoiets met een standaard pincode als 1234 nog van toepassing is). Wel zo handig dat die opnieuw in te stellen is.

Profiel  
 
sAnexeh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 9
Geregistreerd: 27-04-2017

Gepost: 21 juni 2017 10:45 PM
  [ # 8 ]

Helaas heeft de garage waar ik ‘m auto naartoe had gebracht het audiosysteem niet kunnen resetten (de garage heeft geen idee hoe dit moet). Ik heb daarom een afspraak bij de dealer gemaakt. Hopelijk komen zij er wel verder mee. Volgende week woensdag gaat m’n C4GP daar pas naartoe, dus ik moet nog even geduld hebben met bluetooth streamen. Ik heb het vermoeden dat hiervoor nog een software-update nodig is; dat kon de garage niet vandaar dat ‘ie naar de dealer gaat (volgens de handleiding van het vervangen van de KML module voor Nomade V2 moet de software van je boordcomputer minimaal versie 2010 zijn).

AutoDAB is wel volledig naar wens ingebouwd. Hier ben ik echt ontzettend blij mee, heerlijk! Ik heb afgelopen week ritjes gemaakt van Groningen - Winschoten, Groningen - Haarlem, Amsterdam - Den Haag en Den Haag - Groningen. Alleen op de rotonde bij Joure heb ik twee keer een halve seconde uitval gehad en ik heb uitval gehad wanneer ik door een tunnel reed. Verder uitstekende DAB+ ontvangst, valt me echt niks tegen. Geluidskwaliteit is prima, maar omdat het via het FM-signaal naar je radio doorgaat is de kwaliteit niet beter dan FM. Wel storingsvrij, maar ik had het idee dat FM dat sowieso wel was in m’n auto. Het was mij voornamelijk te doen om de extra zenders die niet op de FM uitzenden. Zowel commerciele zenders als die van de NPO doen het uitstekend. Zender en het nummer dat afspeelt wordt netjes net zoals je gewend bent op de display getoond.

Profiel  
 
sAnexeh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 9
Geregistreerd: 27-04-2017

Gepost: 04 juli 2017 06:40 PM
  [ # 9 ]

De dealer is er vorige week ook niet uitgekomen. Bedrading nogmaals gecontroleerd, lijkt allemaal in orde. Er kan hoe dan ook niet via bluetooth verbonden worden. De software van m’n boordcomputer is gecontroleerd en deze was al up to date. Bij de dealer vermoeden ze dat het in de Nomade module zit, maar ze kunnen me geen garanties geven. Omdat de garage waar ‘t initieel ingebouwd is ook softwarematig aanpassingen heeft gemaakt (m’n telefoon ziet de auto als “C4   %” heeft men het idee dat daar wel eens wat mis kan zijn gegaan.

Op eigen initiatief heb ik weer een Nomade module besteld, ditmaal voor 95 euro uit Nederland. Volgende week woensdag gaan ze bij de dealer - op hoop van zegen - de module omwisselen.

Profiel  
 
sAnexeh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 9
Geregistreerd: 27-04-2017

Gepost: 25 juli 2017 08:42 PM
  [ # 10 ]

Goed, het Nomade verhaal is een gebed zonder einde. Hoewel ik het idee heb dat dit echt wel moet kunnen gaan werken heb ik inmiddels voor een alternatief gekozen middels een Yatour.

Ik heb door de garage een YTM06-RD4 en YT-BTM laten plaatsen. Ik heb de Yatour onderdelen zelf besteld (inclusief verzendkosten was ik daar € 116,95 voor kwijt). Deze module laat zich aansluiten via de CD-wisselaar-aansluiting van de RD4-radio. Aangezien ik geen CD-wisselaar heb mis ik hier ook niks aan. Je kiest via ‘source’ de CD-wisselaar wanneer je van bluetooth gebruik wilt maken. De module was binnen een uurtje aangesloten en werkt direct perfect. Ik heb ervoor gekozen om de bluetooth module op m’n dashboard te plaatsen, omdat ik de stuurwielbediening niet lekker vind werken voor opnemen/ophangen. Nu kan ik dat met de fysieke knop van de module doen.

Uiteindelijk heb ik nu effectief de volgende dingen toegepast:
- AutoDAB (voor DAB+, werkt perfect!)
- Yatour YTM06-RD4 en YT-BTM (voor bluetooth bellen, audio streamen en usb)

Ik ben zeer tevreden en laat het voorlopig even zo. Wel vind ik het jammer dat het me niet gelukt is om de Nomade module werkend te krijgen; dat blijft gewoon het mooiste, voornamelijk omdat de display van de auto nu aangeeft dat er geen telefoon verbonden is. Die functionaliteit is dus eigenlijk gewoon te komen vervallen. Je telefoon is ondertussen wel verbonden met de Yatour en het geluid daarvan gaat ook netjes over de speakers, maar wat de display betreft is het gewoon jammer. Als je iets via de Yatour luistert dan zie je bijvoorbeeld op je display dat ‘ie bezig is met CD5 nummer 18/99. Niet heel deftig.

Wellicht dat ik in de toekomst nog zelf een poging ga wagen zonder de garage, maar voor nu ben ik eerst even blij dat ik audio kan streamen en weer kan bellen Smile.

Mocht iemand nog vragen hebben of meer informatie willen, geef gerust een gil.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook