boordcomputer Xsara
linnenbankpouw
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 2
Geregistreerd: 02-09-2009

Gepost: 12 oktober 2009 08:34 PM

Hallo daar
Ik had een vraag ik kan aan een nieuwe boordcomputer komen voor in een xsara 2001 ,nu zit er een klokje in weet iemand of je deze kan aansluiten ,en zo ja of de boordcomputer dan werkt zoals de tempmeter buiten enz
ik hoor het graag!!

groetjes Siegie

Profiel  
 
r1Ch
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1146
Geregistreerd: 16-09-2007

Gepost: 12 oktober 2009 08:46 PM
  [ # 1 ]

Ik denk niet dat dit zo maar kan. De bekabeling zal er denk ik ook niet liggen. Ik weet niet wat die boordcomputer jou kost? Je zit ook nog met de ruitenwisserhendel. Hier zit op het eind een knopje waarmee je door de boordcomputer “scrolled”. Deze zou je dan ook nog moeten hebben. Kortom: ik denk niet dat het gaat lukken.

gr Richard

Profiel  
 
Arjan Verkade
> 25000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 27160
Geregistreerd: 21-09-2004

- CX 25 GTi Turbo 2
- ID/DS 23 IE Pallas Mécanique
- C5 3.0 V6 HDi Exclusive
Gepost: 12 oktober 2009 09:12 PM
  [ # 2 ]

Nee dat kan zeker niet zomaar…

Kijk maar eens onder je rechter spiegel, daar moet een bolletje zitten. Dat is de buitentemp sensor.
Mijn vorige Xsara zonder computer had dit bolletje ook niet. De mijn huidige Xsara wel en dus ook een bolletje onder de spiegel Wink

Zover ik mij kan herinneren heb ik ook de kabelboom niet gezien die naar de boardcomputer gaat.

Het display erin zetten dat stelt niets voor, maar het functioneel maken ervan is een hele andere klus Wink

Ik zou het links laten liggen.

Profiel  
 
xsara_LP
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 58
Geregistreerd: 27-04-2009

Gepost: 20 oktober 2009 11:15 AM
  [ # 3 ]

Nu hebben wij thuis dit weekend net een nieuwere xsara gekocht uit 2003. Leuke auto (ikzelf rijd nog één uit 1998) Maar hierbij werkte de temp. in de boardcomputer niet. Nu lees ik net dat er dus een bolletje moet zitten in de rechter spiegel, laat deze nou net bij ons in scherven liggen. We zullen hier een nieuwe voor bestellen, maar hebben jullie hierbij nog tips waar we op moeten letten (bestellen/monteren)? En als het glas er weer inzit zou het dan weer werken in de comp.? of moet er gereset worden.

En dan nog een vraag over de boardcomputer. De computer geeft ook het verbruik aan van de auto, alleen blijft die van ons alleen maar op 8,4/100 staan. Weet iemand hoe dit komt? En is dit evt. gemakkelijk te verhelpen. Of ligt `t er misschien aan dat de temp. het niet doet, dat automatisch het verbruikt het dan ook niet meer doet?


Citroen Xsara 1.4i Ligne Prestige (1998)

Profiel  
 
r1Ch
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1146
Geregistreerd: 16-09-2007

Gepost: 20 oktober 2009 01:15 PM
  [ # 4 ]

Probeer eens te drukken op de rechterhendel op het uiteinde. Hiermee scroll je door de BC.

Profiel  
 
Arjan Verkade
> 25000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 27160
Geregistreerd: 21-09-2004

- CX 25 GTi Turbo 2
- ID/DS 23 IE Pallas Mécanique
- C5 3.0 V6 HDi Exclusive
Gepost: 20 oktober 2009 08:11 PM
  [ # 5 ]

Waarschijnlijk staat die op gemiddeld verbruik ingesteld. Dat zal zelden veranderen als je al paar 1000 km gereden heb zonder de teller te resetten Wink

Ik zou de gebruiksaanwijzing maar eens doorlezen, daar staat precies vermeld wat er op je display moet staan voor het verbruik op dat moment.

Profiel  
 
famdewilde
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 19
Geregistreerd: 09-06-2009

Gepost: 22 oktober 2009 07:53 PM
  [ # 6 ]

Even de knop aan de rechterhendel langer ingedrukt houden, dan reset hij de dan zichtbare functie.
Verder door drukken en je kan de andere functie ook resetten op dezelfde wijze.
Staat inderdaad ook in de gebruiksaanwijzing.

C4 1.6 16v Ligne Business

Xsara Break 2.0 HDi Difference no 2

Profiel  
 
TijmenMol
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 59
Geregistreerd: 18-01-2014

- Xsara 16I 16V Berline
Gepost: 12 mei 2020 09:06 PM
  [ # 7 ]

Hoi,

Ik heb een Xsara Berline uit 2001 en geen boardcomputer, maar kwam er achter dat ik wel een bolletje onder mijn spiegel heb.
Dus nu de vraag. Kan ik de boardcomputer wel inbouwen?

Xsara Berline 1.6 2001
Saxo 1.1i 5deurs 97

Profiel  
 
TijmenMol
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 59
Geregistreerd: 18-01-2014

- Xsara 16I 16V Berline
Gepost: 13 mei 2020 11:57 AM
  [ # 8 ]

Onderhand ook een stekker gevonden achter m’n dashboard die nog niet aangesloten zit thv mijn klokje.

Xsara Berline 1.6 2001
Saxo 1.1i 5deurs 97

Profiel  
 
Feije
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1151
Geregistreerd: 09-05-2016

- Xantia v6 Activa
- Xantia Turbo CT Activa
Gepost: 13 mei 2020 02:12 PM
  [ # 9 ]

Ik zou zeggen: scoor op de sloop een schermpje en een stengel en probeer het Wink. En laat het resultaat hier natuurlijk ook ff weten!

Xantia Activa Turbo CT (‘96)
Xantia Activa v6 (‘97)

Profiel  
 
TijmenMol
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 59
Geregistreerd: 18-01-2014

- Xsara 16I 16V Berline
Gepost: 19 mei 2020 05:46 PM
  [ # 10 ]

Opzoek naar een schermpje met frontje, de schermpjes zijn wel te vinden alleen het frontje niet..

Xsara Berline 1.6 2001
Saxo 1.1i 5deurs 97

Profiel  
 
Feije
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1151
Geregistreerd: 09-05-2016

- Xantia v6 Activa
- Xantia Turbo CT Activa
Gepost: 19 mei 2020 06:05 PM
  [ # 11 ]

Als je het bij een sloperij zou halen zou je dat ook gewoon mee kunnen nemen. Xsara’s genoeg op veel sloperijen (PB me desnoods waar precies, ik ken er wel een paar in de buurt).
Hou er trouwens rekening mee dat er een kans is dat je hem met een Lexia moet activeren voordat hij werkt! Als je die niet hebt, wil ik dat wel voor je doen. Ik woon in de buurt Wink.

Xantia Activa Turbo CT (‘96)
Xantia Activa v6 (‘97)

Profiel  
 
TijmenMol
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 59
Geregistreerd: 18-01-2014

- Xsara 16I 16V Berline
Gepost: 19 mei 2020 06:25 PM
  [ # 12 ]

Hoi!

Ja ik had al contact gehad met een sloop in Drachten. Alleen deze gaf aan dat ik er niet aan moest beginnen. Dus heb toen het gesprek maar beëindigd. Maar eigenlijk wil ik het toch gewoon proberen. Met een Lexia kom je in de computer van de Xsara?

Xsara Berline 1.6 2001
Saxo 1.1i 5deurs 97

Profiel  
 
Feije
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1151
Geregistreerd: 09-05-2016

- Xantia v6 Activa
- Xantia Turbo CT Activa
Gepost: 19 mei 2020 07:03 PM
  [ # 13 ]

Klopt, daarmee kun je hem uitlezen. Ik had trouwens ook sloperijen in Drachten in gedachten. Maar daar zijn er twee van Wink. In Leeuwarden zou je ook nog wel kunnen kijken of ze Xsara’s hebben, daar weet ik het niet zeker. Zitten bij mijn weten drie sloperijen. De twee die ik in Drachten ken hebben beide wel Xsara’s staan volgens mij.

Xantia Activa Turbo CT (‘96)
Xantia Activa v6 (‘97)

Profiel  
 
TijmenMol
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 59
Geregistreerd: 18-01-2014

- Xsara 16I 16V Berline
Gepost: 19 mei 2020 07:21 PM
  [ # 14 ]

Ik heb laatst nog wat uit een Xsara getrokken in Drachten. Alleen voel me wat bezwaard wanneer ik het weer vraag aangezien hij dacht dat het niet kon :p

Xsara Berline 1.6 2001
Saxo 1.1i 5deurs 97

Profiel  
 
Feije
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1151
Geregistreerd: 09-05-2016

- Xantia v6 Activa
- Xantia Turbo CT Activa
Gepost: 19 mei 2020 11:03 PM
  [ # 15 ]

Jij hoeft er toch geen last van te hebben als hij denkt dat iets niet kan? Wink Dat is een bijzonder eigenwijze instelling, maar we zijn nou eenmaal citrofielen Laughing

Xantia Activa Turbo CT (‘96)
Xantia Activa v6 (‘97)

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook