2 van de 5
 < Vorige 1 2 3 4 Volgende >  Laatste »
   
Gratis detailing, Pavone Car Cleaning, Raamsdonksveer, zat 9 apr 2016
Rougefurio
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2462
Geregistreerd: 03-07-2007

Gepost: 24 maart 2016 10:45 AM
  [ # 16 ]

Te veel Warre’s tawny port mag geen excuus zijn voor mijn bericht # 8 hierboven. Ik bied de deelnemers aan de detailing, in het bijzonder Kunstenvliegwerk, mijn welgemeende verontschuldiging aan voor mijn opmerkingen (geen grap). De 31-HD-RT is een zeer mooie auto, die het zeker verdient zo lang mogelijk in leven te worden gehouden.

Kees

Profiel  
 
Kunstenvliegwerk
> 900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 947
Geregistreerd: 23-07-2008

- CX 25 prestige automatic
- Ami 6 club break
- ZX 1.4i break
Gepost: 24 maart 2016 02:32 PM
  [ # 17 ]

Kees, ik schrik niet snel! En als we geen grappen meer mogen maken, waar blijven we dan?

Profiel  
 
Rougefurio
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2462
Geregistreerd: 03-07-2007

Gepost: 24 maart 2016 02:34 PM
  [ # 18 ]

Gelukkig…

Profiel  
 
Alexander Vogel
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 30
Geregistreerd: 25-10-2011

Gepost: 27 maart 2016 11:13 PM
  [ # 19 ]

Op de valreep wil ik mijn “nieuwe” BX aanmelden voor een professionele poetsbeurt, want deze dame heeft het echt nodig!

Ruim 10 jaar lang heeft ze stil gestaan in een schuur, totdat ze begin 2016 via een handelaar bij mij terecht kwam. Zo lang stil staan, daar wordt een auto niet beter van, maar inmiddels is ze zo goed als klaar voor een actieve herfst van haar carrière… Nieuwe distributie, waterpomp, vloeistoffen, remleidingen, ruitenwissers en 4 nieuwe banden, omdat de oude knetterhard waren geworden. Een flinke investering, waardoor de bodem van mijn budget akelig dichtbij is gekomen. Maar ja, oude liefde roest niet.

Zij is wit, EWT om precies te zijn. Eind jaren 80 al niet de sterkste lak, maar na 27 jaar is het mooie er wel van af. Toch wil ik haar nu ze technisch weer in orde is, ook cosmetisch aanpakken. Roest valt mee, maar doffe lak en diverse gebruikssporen vragen om een uitgebreide verwenbeurt. Dat heeft ze zeker verdiend!

Meer foto’s volgen spoedig!

Afbeelding Bijlagen
image.jpeg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien

La vie est belle, je vais Citroen C6

Profiel  
 
MLConian
> 300 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 324
Geregistreerd: 31-05-2014

- BX 14 Deauville "Het Kasteel"
- AX 1.1i Volcane
Gepost: 28 maart 2016 10:33 AM
  [ # 20 ]

Ook ik wil graag mijn BX in de strijd gooien…

Mijn witte BX 14 Deauville, bijgenaamd “Het Kasteel,” is een schat van een meid - 22 jaar oud, motor loopt als een zonnetje en iedereen die haar ziet, wil er in rijden. Ze heeft me eigenlijk nog nooit laten staan, motorisch gezien dan. Haar hydrauliek heeft het tot nu toe 2 keer laten afweten, maar daar steek ik met liefde geld en tijd in om weer in orde te krijgen.
Haar vorige baasje heeft haar eigenlijk nooit écht gewassen - in de 8 jaar dat ze bij hem is geweest, heeft ze alleen maar de wasstraat en kruimeldief van dichtbij gezien. Vorig jaar heb ik haar met de hand een cleaner beurt gegeven, wassen gebeurt ook met de hand, mits het niet vriest, en ik zet haar om de maand in de was, maar ik kom natuurlijk niet op de plekken waar je het vuil het beste ziet: de scharnieren.
Mijn vriendin heeft helaas ook zo haar sporen op de auto achter gelaten - eind vorig jaar dacht zij even een doosje aan te kunnen geven over het dak, het resultaat is een kras over de gehele breedte want zij dacht dat ze het wel “even kon schuiven,” om maar een voorbeeld te geven.

En laten we eerlijk zijn… Door mijn gebruik wordt ze ook wel wat mishandeld - ik rijd momenteel voornamelijk korte stukjes op vieze polderwegen. Het resultaat?


Zo’n prachtige BX onwaardig, juist omdat ze ook niet roest en verder vrij strak is (eerlijk is eerlijk, er is een fietser langs de passagierskant gekomen bij de vorige eigenaar, onderaan zit er dus een trapper in, en aan de bestuurderszijde is het spatbord ontsierd door een paaltje).

Ik heb nu echter als daily een andere wagen gekocht zodat deze BX van haar welverdiende pensioen kan genieten, en ik des te meer van haar. Ze krijgt een nieuwe paravaan plaat, omdat deze onder de krasstraat sporen zit. Ze krijgt spatlappen, zodat de modder minder kans krijgt. Het oude uitgeleefde Deauville interieur gaat er uit, zodat ook de binnenkant straks optimaal is. En zeg nou zelf, wie gunt het deze prachtige wagen nou niet?

Dat moet er toch weer uit kunnen zien zoals het hoort?

En bovendien ook nog schoon op de lastige plekken waar ik als onhandige huis, tuin en keuken sleutelaar van de koude grond niet goed bij kom, en die door haar vorige baasjes jammer genoeg ook zijn genegeerd?

Bedankt alvast voor het harde werk! Ook namens mijn oude dame!

Koen.

Voor de deur:
1993 BX 14 Deauville “Het Kasteel” GZ-TT-15 (236dkm)
1995 AX 1.1i Volcane LF-JG-33 (209dkm)

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 28 maart 2016 12:16 PM
  [ # 21 ]

Alexander en Koen, bedankt voor jullie deelname. Na de bijdrage van Kunstenvliegwerk is het zo lang stil gebleven dat Angélique van Pavone Car Cleaning in het Paasweekend haar keuze al gemaakt heeft. We plaatsen binnenkort een artikel daarover op de voorpagina en in dit topic.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
René
> 25000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 27724
Geregistreerd: 27-04-2004

Gepost: 29 maart 2016 10:12 AM
  [ # 22 ]
RensKorevaar schreef:

Pavone Car Cleaning in het Paasweekend haar keuze al gemaakt heeft.

Potver….. Nou, dan trek ik mijn ezel maar weer door de krasstraat Mr. Green

 

Profiel  
 
Xsara Coupe
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5264
Geregistreerd: 01-02-2005

Gepost: 29 maart 2016 11:00 AM
  [ # 23 ]

Allemaal bedankt voor jullie inschrijvingen!

Uiteraard is iedereen alsnog van harte welkom! Winnaar of niet, iedereen kan terecht voor tips en tricks!

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 05 april 2016 06:06 PM
  [ # 24 ]

van de voorpagina

En de winnaar is…

Alle forumers zouden inmiddels moeten weten dat Pavone Car Cleaning tijdens de voorjaarsmeeting op 9 april in Raamsdonksveer een gratis detailing verzorgt. Wat wordt er dan allemaal aan de winnende auto gedaan? Nog spannender: welke is de winnende auto?

Ik vind het een hele eer dat ik de winnaar van de gratis detailing mag uitzoeken. Tegelijkertijd vind ik het ook een hele opgave. Er zijn zulke mooie auto’s en zulke enthousiaste reacties voorbijgekomen, dus zie daar maar eens een keuze uit te maken! Slapeloze nachten zou je eraan overhouden… Overigens ben ik blij om te lezen dat de meeste eigenaren hun auto’s niet door de wasstraat halen. Dat is na de schuurspons toch wel de slechtste vorm van autowassen.

Voor ik de winnaar bekendmaak, wil ik nog even uitleggen dat detailing niet zomaar een behandeling van een uurtje of drie à vier is. Detailing gaat normaal gesproken veel verder dan alleen maar wassen en snel met een machine eroverheen vliegen. Een uitvoerige wasbeurt, een behandeling met klei, het in meerdere stappen polijsten en vervolgens het aanbrengen van een wax, is nog niet eens alles. Dit proces neemt enorm veel tijd in beslag: minimaal drie dagen en maximaal anderhalve week.

Nu heb ik op 9 april maar een dag om een auto te behandelen. Daarom zal dit een behandeling zijn die bestaat uit:
- uitgebreid wassen van het voertuig;
- reinigen van velgen of wieldoppen (buitenkant);
- behandelen van de lak en voorruit met klei;
- in twee stappen polijsten, waarbij kleur en glans weer terugkomen en krassen minder worden;
- afwerken van de lak met een duurzame wax;
- reinigen van de ruiten;
- behandelen van niet-gelakte kunststof delen aan de buitenkant;
- reinigen van logo’s en type-aanduidingen;
- zwarten van de banden.

Tja, nu moet dan toch de winnaar bekendgemaakt worden. Wordt het de XM, C4, C5 of de CX? De CX ziet er prachtig uit. Zeker de foto met de kat in de kofferbak deed mijn hart smelten. De C5, een auto die ik net als de CX ook al eens behandeld heb, is ook een mooie auto. De C4 heeft zeker zijn kleur mee, want zwart zorgt al snel voor een mooie glans en waskrassen en andere lakproblemen zijn op zwart erg goed zichtbaar.

De witte XM heeft zijn kleur voor het oog niet zo mee. Vaak wordt gedacht dat deze kleur niet echt in glans kan toenemen. De stickers op de auto zorgen nog eens voor een extra uitdaging. Laat ik nu toevallig van een uitdaging houden en ervan overtuigd zijn dat ook wit een prachtige glans kan geven! Dus Jaco, van harte gefeliciteerd: jouw XM wint de gratis detailing ter waarde van €220,-.

De drie overige deelnemers mogen mij een privéberichtje met e-mailadres sturen. Zij ontvangen dan een waardebon van €25,- die zij kunnen besteden bij Pavone Car Cleaning.

Ik hoop jullie allemaal op 9 april te zien bij de gezelligste garage met Citroën-specialisten, Garage Hydraulique!

tekst en foto’s: Pavone Car Cleaning

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
FastFred
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1966
Geregistreerd: 28-06-2012

- C4 (2004-heden) Coupe VTS 2.0 16v
Gepost: 05 april 2016 06:30 PM
  [ # 25 ]

Stiekem wist ik het al een paar dagen, Leontien had haar mond voorbij gepraat op Facebook maar heeft het bericht verwijderd nadat ik haar op d’r fout wees…..

Nou Jaco, gefeliciteerd dan maar, ik kom zaterdag zeker kijken hoe ze jou hok, euh, auto weer laten glimmen Smile

Ex: ZX NP-JZ-34

Franse auto’s gaan niet stuk, die staken gewoon

Profiel  
 
Gepost: 05 april 2016 06:31 PM
  [ # 26 ]

Leuk, van harte Jaco!

Ik zou die stickers er nu gelijk afhalen als ik jou was…

Profiel  
 
Rougefurio
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2462
Geregistreerd: 03-07-2007

Gepost: 05 april 2016 07:59 PM
  [ # 27 ]

Nee, dat hoort bij de uitdaging voor Pavone.

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 05 april 2016 08:15 PM
  [ # 28 ]

Lijmresten verwijderen zou ook een mooie uitdaging zijn Wink.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
Rougefurio
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2462
Geregistreerd: 03-07-2007

Gepost: 05 april 2016 09:00 PM
  [ # 29 ]

Nee, Rens! Jaco biedt de auto aan mét stickers, dus die moeten behouden blijven! Ze verwijderen en dan de boel schoonmaken is echt niet zo moeilijk, dus daar kan de uitdaging niet in liggen, lijkt me.

Profiel  
 
FastFred
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1966
Geregistreerd: 28-06-2012

- C4 (2004-heden) Coupe VTS 2.0 16v
Gepost: 05 april 2016 09:14 PM
  [ # 30 ]

Ik vind de stickers op Jaco z’n auto juist wel gaaf, breekt mooi met al dat wit, lekker laten zitten dus

Ex: ZX NP-JZ-34

Franse auto’s gaan niet stuk, die staken gewoon

Profiel  
 
 
2 van de 5
 < Vorige 1 2 3 4 Volgende >  Laatste »
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook