Garage Hydraulique

De bijeenkomst der Clublozen


De bijeenkomst der Clublozen

Voor vrijwel alle Citroënmodellen die wat ouder zijn bestaat er een club. De Axel? Reken er maar niet op! Axel-connaisseur Thijs van der Zanden en kersverse Axelist Michael Buurma namen de moeite om eens te kijken hoeveel Axels zij nog konden mobiliseren.

Hoe krijg je het handjevol Axel-eigenaren dat ons land rijk is bij elkaar? Laat dat maar aan Thijs ‘Citrovisie’ van der Zanden en Michael Buurma (ja, van het CX-boek) over. Zaterdag 30 september was het zo ver. Het weer: stemmig grijs en een beetje nattig. Maar toch: liefst vier Axels én een Oltcit meldden zich om elf uur bij garage Westerink in Harderwijk, die zo vriendelijk waren koffie en koek klaar te hebben staan. Vier van de vijf zijn overgebleven orgineel Nederlandse auto’s. Trekt dat nog wat publiek? Zeker wel! Op een rariteit als een Axel komt geen ID/DS-rijdend volk af, maar op sympathie van de Visa-club kan altijd gerekend worden. Ook was local Bossie aanwezig met zijn AX GT in rally-uitmonstering. Na grappen over de Axel als AX Extra Large kan dat natuurlijk ook gewoon! Een enkele BX, XM en CX meldt zich ook.

Na een kop koffie en kennismaking, en een dankwoord aan garage Westerink is er nog gelegenheid om een fijn stukje over de Veluwe te rijden. Het is een wat klein groepje, maar misschien smaakt het naar meer. In ieder geval is het erg leuk eens wat meer van deze auto’s bij elkaar te zien. De eigenaren kunnen wat kennis en frustraties uitwisselen. Of er nog iets in clubverband georganiseerd gaat worden kunnen we in het midden laten, maar de teerling is geworpen!

tekst en beeld: 2d

© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook