De nieuwe Berlingo: nu onderweg!


De nieuwe Berlingo: nu onderweg!

Hij komt er nu echt aan: de Citroën Berlingo III! De nieuwe Berlingo is in gezelschap van niet één, niet twee, maar zelfs drie zusjes. Maar dat zal hem er wel niet van weerhouden om zich kranig te weren in de markt voor de kleinste bestel-klasse.

De nieuwe Berlingo is als vanouds weer ‘dezelfde’ auto als het kleinste bestellertje van concern-partner Peugeot, de Partner. Maar om het voor de spotters interessant te houden voegt Peugeot een derde zusje aan de reeks toe: de MPV-versie van de Partner heet voortaan ‘Rifter’. Om het setje compleet te maken is de nieuwe Opel Combo nu ook een broertje van de Berlingo. Gelukkig hebben de drie merken er voor gezorgd dat hun eigen identiteit duidelijk aan de auto is af te lezen en dus pikken we de Berlingo er met zijn grote chevrons er overal tussenuit. Dat de Berlingo veel van z’n plaatwerk deelt met de Partner en de Combo betekent dat het front minder op de Cactus is geënt dan je zou verwachten. Zou dat als een voordeel of als een nadeel worden gezien?

Onderhuids zijn de kleine bestelwagens/MPV’s van de drie merken gelijk. BlueHDi motoren van 75 tot 130 pk en PureTech benzinemotoren van 110 en 130 pk bepalen het programma. Er komt ook een verlengde Berlingo, waarmee de totale lengte op 4,75 meter komt. De standaard Berlingo meet 4,40 lang en 1,81 meter breed. De Berlingo, Partner en Rifter komen eind van dit jaar op de markt, terwijl de Opel Combo al in september wordt verwacht. Ondanks dat, en ondanks dat de Berlingo nu dus met z’n vieren is in plaats van met z’n tweeën is de kans groot dat de Citroën-gemeenschap ze allemaal gewoon weer allemaal met “Berlingo” aan gaat duiden. Zo sterk is het stempel dat de ‘ludospace’ van Citroën op zijn soortgenootjes heeft gedrukt al wel!

Kijk jij ook al uit naar de nieuwe Berlingo? Deel je enthousiasme hier!

Tekst: Penny Lane, foto’s: William Crozes/Citroën Communication

© Citroën-Forum 2003 - 2019 | adverteren
Facebook