De ‘Glazen Garage’: DS-TT laat zich zien op CitroMobile


De ‘Glazen Garage’: DS-TT laat zich zien op CitroMobile

Auto's restaureren, hoe je er ook naar kijkt, is niet iets wat je zomaar langs je neus weg even doet. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je met zulk werk hebt, je zult je bij een restauratie echt een hele tijd de bezieling op moeten brengen om je auto zo mooi te maken als je kunt. En daar wil wel eens iets tussendoor komen. Het leven, bijvoorbeeld.

En dan kom je uit bij programma’s zoals ‘For the Love of Cars’, ‘Car S.O.S.’ of ‘Edd China’s Garage Revival’: TV-vermaak voor de mens met benzine in z’n aderen en een tekort aan tijd en/of middelen. Gestrande automobiele dromen worden vlotgetrokken, auto’s worden beeldschoon hersteld en eigenaren worden alsnog gelukkig gemaakt met het uitkomen van hun zo lang in schuurtjes en garageboxen opgeborgen wensen. Allemaal fantastisch om naar te kijken, maar allemaal overgoten met ‘TV-magic’ en met zorgvuldig gescripte problemen.

En juist dáár doet het DS Technisch Team iets aan: die droom uit laten komen is één ding, maar waarom niet met alleen een DS, een stel techneuten en vooral zonder script? Logisch op zich, want een DS kan prima voor geïmproviseerde ellende zorgen. Daar is geen script voor nodig. Maar die ellende ter plekke oplossen en die DS eindelijk, na jaren, op eigen wielen de hal uit laten rijden terwijl het publiek vrij in en uit loopt en overal ter plekke van alles van kan en mag vinden, dát is bij voorbaat het predicaat ‘heldhaftig’ waard.


Omdat zo’n actie hoe dan ook enige voorbereiding vergt is het DS Technisch Team alvast begonnen met het filmen van het tevoorschijn halen van de DS van Gerbert, die dringend zelf op weg moet worden geholpen om z’n auto weer op de weg te helpen. Tot aan Citromobile, komende 4 & 5 mei, krijgen we hier wekelijks een update van de voorbereidingen voor wat het meest gaat lijken op een ‘glazen garage’. Dus, beste stuurlui, kijken jullie alvast mee?

Tekst: Penny Lane, beeld: Penny Lane, DS-TT

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook