Dit wordt ‘m: C3 Aircross!


Dit wordt ‘m: C3 Aircross!

Soms zit het 'm in de kleine dingen. Zoals bij de Citroën C3 Aircross. Hoe het definitieve ontwerp eruit ziet? Dat zien we op foto's van het schaalmodel. Niet het schaalmodel voor de windtunnel, nee, het schaalmodel voor in de vitrine. Jouw vitrine. Het schaalmodel dat je straks bij de dealer of via de betere miniatuur-vakhandel kunt kopen. Dus geen studiemodel, maar het echte ding!

De nieuwe Citroën C3 Aircross wordt de opvolger van de C3 Picasso. Daarvan worden er al verscheidene jaren van lieverlee steeds wat minder verkocht. Ook past de C3 Picasso onderhand niet meer in het Citroën-programma, dat naast de ‘gewone’ modellen en de C4 Cactus straks van elk C-nummer een Aircross cross-overmodel omvat. En dus moet de C3 er ook aan geloven. We hebben natuurlijk al een prachtige concept car gezien, maar we zitten natuurlijk met smart te wachten op het Echte Ding. Dat lukt nog niet helemaal, maar als iemand het schaalmodelletje al klaar heeft komt het allemaal ineens al echt dichtbij.

De nieuwe C3 Aircross ziet eruit zoals we dat hadden gehoopt: het is gewoon een productierijpe versie van de C-Aircross Concept. Alles wat je op een moderne, compacte cross-over SUV verwacht zit er dan ook op. Kunststof spatbordranden, accenten in de flank die de indruk wekken elke klap van opzij te kunnen weerstaan, lekker praktisch hoog op de poten, kortom: stoer en stevig. Het miniatuurtje waarvan er vandaag foto’s in de media opdoken heeft al lekker veel uitstraling; dat belooft dus wat voor de échte C3 Aircross.

De C3 Aircross is ook meteen de volgende stap in het opnemen van Opel/Vauxhall in de PSA-familie: de C3 Aircross deelt z’n platform met de kort geleden geïntroduceerde Opel Crossland X, die de Meriva aflost in een zelfde soort poging om auto’s met hoge zit te voorzien van een hippe uitstraling. In de nabije toekomst zet Peugeot de 2008 op hetzelfde platform. Al met al hebben we dan alleen nog een foto van het speelgoedmodelletje, maar laten we er maar rekening mee houden dat de C3 Aircross wel serieus speelgoed wordt. Komende maandag 12 juni om 14:30 gaat het doek eraf en weten we het zeker… En dat modelletje? Ik heb al plek gemaakt in de vitrine.

Wat vind jij van de nieuwe C3 Aircross?

Tekst: Penny Lane, foto’s: NN via Worldscoop.forumpro.fr, Citroën Communication

© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook