Volg de C35 ?Witte Reus? in de Carbage Run


Volg de C35 ?Witte Reus? in de Carbage Run

De Carbage Run is een rally voor APK-gekeurde auto’s van minder dan 500 euro. Met een kleine portemonnee en een grote dosis creativiteit moeten 3.000 km afgelegd worden. Team Witte Reus verdedigt de eer van Citroën en van het Citroën-Forum. Zie hier het fotoverslag van dag 5.

De Carbage Run 2011
Van 25 tot en met 29 juli wordt alweer de 3e Carbage Run verreden. Het is een autorally voor mensen die niet het geduld hebben om eerst voor een Ferrari (of een Citroën SM!) te sparen en dan pas te gaan rallyrijden. Bij de Carbage Run gaat het niet om mooi en snel, maar om goedkoop en creatief. De deelnemende auto’s mogen niet meer dan 500 euro waard zijn. Creativiteit is nodig om die auto’s aan alle wettelijke eisen te laten voldoen en ze een eigen gezicht te geven, maar creativiteit is ook nodig om onderweg allerlei opdrachten uit te voeren. De editie 2011 gaat in Hardenberg van start en voert de 250 deelnemende teams via Duitsland, Denemarken en Zweden naar Noorwegen. Kortom, de Carbage Run betekent een auto van minder dan 500 euro pimpen en keuringsklaar maken en dan proberen er een rally van 3.000 km mee te rijden: een tocht voor échte avonturiers!

De C35 “Witte Reus”
Op 3 oktober 2010 hebben Maarten en Alex een C35 camper uit 1980 gekocht die aan alle eisen van de Carbage Run leek te voldoen: heel goedkoop en heel veel creativiteit vereisend om door de APK te komen. De eerste testrit liet de uitlaat exploderen en de eerste schroevendraaiertests resulteerden in gatenkaas. Dus werd het interieur eruit gehaald, het dak gelicht en de voorruit verwijderd. Vervolgens kwam het lasapparaat er aan te pas en daarna de verfroller. Dankzij de inspanningen van vele forumleden heeft de Witte Reus de APK doorstaan en ook de oefendag van de Carbage Run. Hij is er klaar voor!

Team Witte Reus
Team Witte Reus bestaat naast de C35 met dezelfde naam uit Maarten “MaartenH”, Alex “Alex_C35” en Casper. Hoewel ze het heel druk gaan krijgen de komende dagen, willen zij ons graag op de hoogte houden van hun avonturen. Als ze toegang tot het internet hebben, zullen ze iedere dag een verslagje maken. Hou dus van 25 tot en met 29 juli het C35-topic goed in de gaten voor de live-verslagen en daarna voor de napraat- en fotobijdragen. Zet hem op, Team Witte Reus!

tekst: RensKorevaar, foto: MaartenH

© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook