CiVer

Citroën presenteert de nieuwe Citroën C3 Picasso


Citroën presenteert de nieuwe Citroën C3 Picasso

Citroën grossiert in ruimte-auto’s. Het aanbod kan altijd uitgebreider, vandaar dan in het eerste kwartaal deze C3 Picasso aan het programma wordt toegevoegd.

De Citroën C3 Picasso is helemaal nieuw in het assortiment van de Fransen. Hij is onderdeel van een grote mpv-familie. Citroën heeft al een korte en een lange C4 Picasso in het programma en een Berlingo en de C8. Vergeet verder niet dat ook de aloude Xsara Picasso er nog is en het oude model Berlingo ook nog als personenautovariant wordt geleverd.
De nieuwe C3 Picasso is een zuivere B-segmenter. Hij deelt zijn technische basis met de Peugeot 207. De nieuwe Citroën is 4,08 meter lang, 1,73 meter breed en 1,62 meter hoog. De bagageruimte onder de hoedenplank is een forse 500 liter.
Ook deze Picasso is een rasechte mpv. Dat bewijzen zijn over 15 centimeter verschuifbare achterbank. De is overigens ook nog met n hand neer te klappen. Het glazen dak zorgt voor een glasoppervlakte van dik 4,5 vierkante meter.
De C3 Picasso beleeft zijn showdebuut op de Autosalon van Parijs, komende oktober. In het eerste kwartaal van 2009 verwachten we ?m op de weg. Hij wordt in eerste instantie leverbaar met een 95 en 120 pk VTi-benzinemotor en een 90 en 110 pk sterke HDI.

© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook