Knippen en Plakken met Pablo


Knippen en Plakken met Pablo

De tijdens het autosalon van Parijs al aangekondigde restyling van de eigenzinnige C3 Picasso is nu ook voor Nederland beschikbaar. Vanaf nu kijkt de kleinste telg van de schildersfamilie met een frisse blik de showroom in. Nieuwe bumper met geïntegreerde chevrons, LED dagrijverlichting en nieuwe kleuren. Dat is nog maar het begin van alle nieuwigheden. Het persbericht van Citroën leert ons in detail wat er allemaal nieuw is.

Een aantal nieuwigheden aan de voorkant dus, maar waar gaat het verhaal verder? Nieuwe opties, nieuwe kleuren, dat betekent dat de koper weer heel wat te kiezen heeft. Loop je om de auto, dan vallen op de glimmende lak in Bleu Encre wellicht de nieuwe logo’s aan de achterkant op. Of tegen het Blanc Nacré de nieuwe wielen, naar gelang de uitrusting of gekozen optie zijn dat bijvoorbeeld wieldoppen van het model Asterodea of de al van de DS3 bekende lichtmetalen Airflow wielen.

Binnenin de auto gaan we zitten op de nieuwe ‘Mixou’-bekleding. Kijken we ook op het stuur naar de meest recente versie van de double chevron. Dat kan trouwens ook gezeten op het nagelnieuwe vollederen interieur met de welluidende naam Claudia. Op dit donkergrijze zitmeubel worden we ook nog eens verwend met stoelverwarming.

Mistlampen met statische bochtverlichting. LED dagrijverlichting. LED leeslampjes en ambianceverlichting. Een zelfdimmende binnenspiegel. Naar gelang de uitrusting zijn ze allemaal standaard op de nieuwe Citroën C3 Picasso. De kleine Picasso is nu ook leverbaar met het eMyWay navigatiesysteem in plaats van MyWay: een scherm met hogere resolutie, kaartgegevens op intern geheugen, USB poort, Streaming Audio en Bluetooth behoren nu tot de uitrusting. Zelfs een achteruitrijcamera behoort nu tot de mogelijkheden.

Onder de motorkap blijft alles bij het oude. Met bekende motoren en versnellingsbakken. Het kaartje achter de ruitenwisser is echter wel nieuw, met een lagere vanafprijs van €17.990.

redactie: Marc GF Zaan
foto: Citroën

Reageren kun je hier in het bijbehorende topic, of hier op de facebookpagina van Citroën Nederland.

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook