Het dak eraf: Pluriel Register’s eerste technische evenement


Het dak eraf: Pluriel Register’s eerste technische evenement

De Citroën C3 Pluriel is een auto die een heel hoog fun-gehalte biedt: dicht, open of helemaal dakloos, er is altijd een manier om het beste uit het weer en de omgeving te halen met een Pluriel. Maar ja, dat dak… Zo geliefd als het dak is als-ie werkt, zo gevreesd is-ie om aan te werken. Daar wil het Pluriel Register graag iets aan doen!

Na een wederom geslaagde dak-demonstratie door Huub Rutten tijdens de onlangs gehouden CitroMobile kwam spontaan het idee op om een workshop “Dakreparatie” te organiseren. Het dak is en blijft de achilleshiel van onze geliefde voiture. Wat de demonstratie van Huub echter helder heeft gemaakt is dat in de meeste gevallen een defect dak te repareren is. Ook werd duidelijk dat er best Pluriel-liefhebbers zijn die dat zelf willen gaan uitvoeren, maar die daarbij best enige coaching kunnen gebruiken.

En dus is het idee geboren: organiseer een locatie, ’t liefst een beetje centraal in het land, vraag Huub Rutten en René Jongejan om te adviseren en laat deze liefhebbers hun dak gaan repareren. Inmiddels zijn datum en locatie bekend. Het eerste Technisch Evenement van het Pluriel Register vindt plaats bij Garage Damsté , Dukatenburg 94, 3437AE te Nieuwgein. De datum is 15 juni en we starten om 10:00 uur. Wie mee wil doen is liefst 15 minuten van de te voren aanwezig. We eindigen om ca. 16.00 uur met een werkend dak.

Het gaat in eerste instantie om het vervangen van de dakkabels en het tandwiel. Maakt jouw dak krakende geluiden en wil het slecht open en/of sluiten? Dan kom je eventueel in aanmerking. Controle en vervanging van de interslides en de scharnieren van de achterruit zijn een optie.  Andere problemen kunnen eventueel gediagnostiseerd worden maar wellicht dat een reparatie niet lukt binnen de beschikbare tijd.

De benodigde onderdelen kunnen worden besteld bij Damsté (of desnoods zelf mee worden gebracht als je ze al hebt). Kostenindicatie: Tandwielset (nr:8484C4)  en kabels (nr 8401Z0) ca. €150,-, 2 set interslides (nrs 8401HV + 8401HW) ca. €240,-, set schanieren (nrs 8484C2 + 8484C5) ca. €130,-.

Wil je meedoen, reageer dan per mail naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) onder vermelding ‘dakreparatie workshop’. De aanmelding loopt tot en met 26 mei! Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Maak in je mail duidelijk melding van je klacht of probleem zodat we op voorhand kunnen controleren of je in aanmerking komt. Laat ook weten of je je onderdelen wilt bestellen bij Damsté of dat je eigen onderdelen meeneemt. Het meenemen van eigen gereedschap, (torx schroevendraaiers, punttang, grote platte schroevendraaier) is een must! Ook als je alleen wilt meekijken zodat je op een later tijdstip zelf aan de slag kan gaan ben je welkom, maar meld je ook dan even aan. 

We zien zie je aanmelding graag tegemoet!

De voorpret voor dit evenement vind je hier.

Tekst: Folkert Brouwer/Nieuwsbrief Pluriel Register, redactie: Penny Lane, beeld: Citroën Communication

© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook