CiVer

Nazomeren: Een vakantieverhaal met Pluriel!


Nazomeren: Een vakantieverhaal met Pluriel!

Deze zomer hebben al meerdere vakantieverhalen onze voorpagina mogen sieren. Nu september zich van zijn beste kant laat zien, vonden we het tijd voor nog een reisverslag. Pieter 'Delta' vertelt hoe hij er toe kwam juist met een Pluriel als vakantie-auto naar Italië af te reizen!

Na de vakantie van vorig jaar ontstond bij mijn vrouw en mij het idee om weer eens naar Italië af te reizen. Voordat onze dochter geboren werd was dat onze favoriete vakantiebestemming. Met name de regio rond het Gardameer bij het plaatsje Bardolino hebben we altijd prachtig gevonden. Wij hebben onze dochter vaak verteld hoe mooi het daar is en we wilden (nu ze nog met papa en mama mee wil) haar dit graag laten zien. Ook hebben we als we in Italië waren vaak gedroomd over hoe leuk het zou moeten zijn om daar rond te karren in een cabriolet. Zo is het idee geboren om deze wensen samen te voegen en speciaal voor deze vakantie een cabrio aan te schaffen!

De bedoeling was om voor zo’n drieduizend euro een knappe cabrio te kopen en deze na de vakantie weer van de hand te doen. Lang hebben we ons geconcentreerd op een Golf, dit leek ons een ideale vakantiekar, maar wat is er een hoop ellende te koop op dat gebied. We hebben zeker tien auto’s bekeken maar die waren óf veel te duur óf zo rot dat de gaten er al in zaten. Dat viel allemaal niet mee! Tijdens de speurtocht op het internet kwam ineens een Citroën Pluriel voorbij en toen mijn vrouw deze zag was ze gelijk helemaal verkocht. Zelf was ik nooit zo van het Franse autorijden, dus ik had zo mijn bedenkingen maar die zijn na deze vakantie verdwenen. Om een lang verhaal kort te maken; we hebben in Utrecht een proefrit gemaakt en dit moest hem worden. Goede kleur, automaat, bouwjaar 2004 en ook nog eens airco. Wat een luxe. Na een aankoopkeuring bij een Citroen garage de Pluriel aangeschaft en al met veel lol richting huis gereden. De dagen erna flink geoefend met alle mogelijkheden van het dak en lekker open gereden, helemaal top!!

Een paar weken later is het dan zover, de vakantie naar Italië staat voor de deur. We gaan met dak dicht over de snelweg en daar aangekomen lekker open rijden rond het Gardameer. Al tijdens het inpakken van de Pluriel valt op dat dit cabriootje veel bagage kan slikken, de tassen van twee dames en een heer passen makkelijk in de kofferbak. Dochterlief neemt plaats op de achterbank en met een koelbox vol lekkers aanvaarden wij de reis richting Italië. De eerste dag is Stuttgart ons reisdoel. Daar zullen we overnachten. De volgende dag maken we de rest van de kilometers richting het Gardameer, in totaal zo’n 1350 kilometer. Dit is onze eerste lange rit die we in de kleine cabrio maken en het is goed bevallen, vooral de airco is met een buitentemperatuur van 25 graden erg lekker. Na een goede nacht en een lekker ontbijt vervolgen we onze weg richting Italië, en dat doen we bepaald niet alleen, wat een enorme drukte! Ondanks de loeihitte en de bergen geeft de Pluriel geen krimp en het vertrouwen in de auto neemt toe met de kilometer. Een cruise snelheid van rond de 140 is best comfortabel te noemen en de Pluriel ligt gewoon goed op de weg.

Tegen de avond komen we aan in de Agriturismo waar we een klein appartement hebben gehuurd, een prachtige locatie midden in de druivenranken. De volgende dagen verdoen we met lekkere tripjes langs en op het Gardameer en het dakloos rijden bevalt ons opperbest. De beleving in een cabrio is veel intenser door alle geluiden en geuren die je oppikt. Het leuke is dat door het rondtoeren in de Pluriel mijn dochter ook echt het Italiëgevoel van ons mee heeft kunnen krijgen, en dat was mede de opzet van deze vakantie.

Een kleine week Italië is met dit mooie weer natuurlijk zo weer voorbij en we gaan al weer pakken om de terugreis te aanvaarden. Ook terug gaan we in twee etappes doen. Dat is maar goed ook! Ongelooflijk wat een enorm gekkenhuis op de weg en wat is het dan toch lekker dat je de Pluriel ook als “gewone” auto kunt gebruiken. Het dak open op de snelweg in een file met 28 graden is echt niet leuk. Door een ongeluk en een afgesloten weg moeten we een B-weg parallel aan de snelweg nemen om onze thuisreis te kunnen vervolgen. Die B-weg blijkt ook nog eens prachtig mooi te zijn met veel haarspeldbochtjes en af en toe 10% stijgingspercentage, weer een avontuur waar onze Franse dame zich lachend doorheen slaat.

Na twee dagen zijn we weer thuis en maken we de balans op. De Pluriel is ons zo goed bevallen dat we de auto niet gaan verkopen maar gewoon houden. Mijn meiden zijn gek met dat ding! Mijn aanvankelijke scepsis ten opzichte van de aanschaf van een Franse auto is omgeslagen in enthousiasme en ik mag wel zeggen dat ook ik een beetje ben gaan houden van die eigenzinnige moderne opvolger van de Eend. Na aanschaf hebben we ons direct ingeschreven bij het Citroenforum en gaan in september zelfs meedoen aan de Plurielrit, wie had het kunnen bedenken.

Als je dus een leuke cabrio zoekt met een geinige uitstraling maar die je toch best serieus kunt nemen als reisauto dan kan ik je zo’n ietwat gekke Pluriel van harte aan bevelen!

Reageren op dit artikel kun je hier.

Tekst en foto’s: Pieter ‘Delta’. Redactie: 2d.

© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook