CitroExpert

Nu dan officieel: de Citroën C5 Aircross!


Nu dan officieel: de Citroën C5 Aircross!

Citroën heeft definitief de Europese versie van de nieuwe SUV C5 Aircross onthuld en zet daarmee haar internationale SUV-offensief voort. Met het Citroën Advanced Comfort®-programma is de nieuwe SUV C5 Aircross de meest modulaire en comfortabele SUV in zijn segment.

Met de Progressive Hydraulic Cushions® en de Advanced Comfort-stoelen is de vering en daarmee het comfort geheel à la Citroën. Drie losse, verschuifbare, neerklapbare en kantelbare stoelen achterin en een inhoud van de bagageruimte van 580 tot 720 liter beloven een praktische veelzijdigheid. Hij is modern en technologisch geavanceerd met 20 rijhulpsystemen, waaronder de Highway Driver Assist voor autonoom rijden op niveau 2, of Grip Control met Hill Assist Descent, en met zes connectiviteitstechnologieën, waaronder het draadloos opladen van smartphones. Tevens zijn er diverse personaliseringsmogelijkheden met maar liefst 30 kleurcombinaties voor het exterieur. De nieuwe SUV C5 Aircross wordt in Frankrijk geproduceerd in Rennes La Janais, en verschijnt eind 2018 in Europa en de rest van de wereld op de markt. Het is de eerste auto van Citroën die eind 2019 leverbaar is als plug-in hybride (PHEV) versie.

Na de C3 Aircross, en de C4 Aircross die eind april voor het eerst verscheen op de Autosalon van Beijing, zet Citroën haar internationale SUV-offensief voort met de onthulling van de Europese variant van de C5 Aircross.

De nieuwe SUV C5 Aircross gaat met zijn tijd mee en is uitgerust met een digitaal TFT-instrumentenpaneel van 12,3’’ en een 8’’ tablet met capacitief touchscreen. Hij is optimaal verbonden en biedt draadloos opladen via inductie, en niet te vergeten ConnectedCAM Citroën®. Met zuinige en krachtige benzine- en dieselmotoren van 130 pk tot 180 pk en de nieuwe automatische transmissie EAT8.

De nieuwe SUV C5 AIRCROSS onderscheidt zich met zijn sterke persoonlijkheid door een unieke, energieke en zelfverzekerde houding. Hij is 4,50 m lang, robuust en gespierd, een echte krachtpatser met een positief voorkomen. Hij valt op in het SUV-segment door sprekende grafische elementen zoals de Airbumps®, de grote wielen met een diameter van 720 mm, een vrije hoogte van 230 mm, en karakteristieke dakdragers. Het interieur biedt bescherming en ruimte, dankzij het nadrukkelijk horizontaal uitgevoerde dashboard, de goed omsluitende en in hoogte verstelbare stoelen die een uitstekend zicht op de weg bieden, de royale middenconsole en het gebruik van comfortabele materialen. Net als de meest recente modellen van Citroën, biedt de C5 Aircross een groot aantal opties tot personaliseren, met voor het exterieur zeven carrosseriekleuren met 30 combinatiemogelijkheden, een zwarte tweekleurige afwerking voor het dak en drie kleurenpakketten met gekleurde inzetstukken op de voorbumper, op de Airbumps® onderaan de voorportieren en onder de dakdragers. Daarnaast is er keuze uit vijf interieurambiances, die ieder op zich zorgen voor een lichte en warme sfeer in een trendy ‘casual chic’ stijl.

Vooralsnog zijn voor Nederland 2 benzinemotoren [130 pk en 180 pk automaat] en 2 dieselmotoren [130 pk en 160 pk] voorzien. Exacte motorisaties en specificaties voor de Nederlandse markt worden later dit jaar bekendgemaakt.

TECHNISCHE GEGEVENS
Lengte: 4.500 mm
Breedte: 1.840 mm
Hoogte: 1.670 mm (met dakdragers)
Wielbasis: 2.730 mm
Vrije hoogte: 230 mm
Diameter van de wielen: 720 mm
Inhoud bagageruimte: 580 tot 720 liter, en tot maximaal 1630 liter met neergeklapte stoelen

Prijzen voor de nieuwe C5 Aircross zullen zonder twijfel snel beschikbaar komen en zodra Citroën-Forum hiertoe de gelegenheid krijgt zullen wij een uitgebreide rij-impressie geven! Wat vind jij van de nieuwste SUV-telg in de Citroënfamilie? Laat het ons weten in het topic!

tekst op basis van persbericht Citroën Nederland, beeld door Citroën Communication

© Citroën-Forum 2003 - 2021 | adverteren
Facebook