Op weg naar het kampioenschap?


Op weg naar het kampioenschap?

Na de onthulling in juni van de nieuwe C3 III is het nu tijd voor het echt snelle werk: Citroën Racing heeft zijn zinnen gezet op het winnen van het FIA World Rally Championship en heeft samen met Citroëns ontwerpafdeling een extreme versie van de C3 ontwikkeld…

Ervaring met racen heeft Citroën in ruime mate: alleen al in het WRC behaalde het merk 96 overwinningen; acht keer werd de prijs voor de beste constructeur in de wacht gesleept. Met de C3 WRC concept car, zoals de naam op dit moment nog luidt, denkt Citroën opnieuw hoge ogen te gooien.

De C3 WRC heeft uiterlijk veel weg van de nieuwe C3 III, met onder andere de two-tone kleurstelling en het op dezelfde manier uitgevoerde logo; de gele accenten op onder meer de buitenspiegels refereren aan een van de kleuren waarin de “straat-C3” te krijgen is. Maar… de C3 WRC is wel een zeer gespierde, ultra-sportieve uitwerking van de consumentenversie.

Aan de aerodynamica is vanzelfsprekend veel aandacht besteed. Een grotere spoorbreedte, de enorme, ver naar achteren geplaatste achterspoiler en de extreem lage voorspoiler moeten de auto aan de weg doen kleven. (Het WRC wordt gelukkig op asfalt verreden…) 380 pk moet genoeg zijn.

De C3 WRC concept car zal te zien zijn op de Mondial de l’Automobile (1-16 oktober, Paris Expo Porte de Versailles, paviljoen 1, gangpad C, stand 320). Om de auto in het echt aan het werk te zien moet je wachten tot begin 2017, als de 85e Rally van Monte Carlo wordt verreden (16-22 januari).

Reageren op dit artikel? Dat kan hier.

bron: persbericht Citroën Media Center; foto’s: Austuce Productions

© Citroën-Forum 2003 - 2022 | adverteren
Facebook