Streepje voor!


Streepje voor!

Voor het komende Salon van Genève heeft Citroën weer allerhande lekkers in petto. We noemen een voorbeeld: de SpaceTourer Hyphen Concept. Een normale bestelwagen is natuurlijk een en al zakelijkheid, maar Citroën laat zien dat plezier op de werkvloer ook heel goed gaat als je werkvloer een laadvloer is.

De lancering van een nieuw model is voor Citroën vaker de gelegenheid geweest om te laten zien wat er allemaal nog meer met de nieuweling zou kunnen. De SpaceTourer Hyphen moet laten zien hoe je met n wagen gezinnen en groepen, monospaces en SUV’s en stad en ruimte aan elkaar koppelt. De SpaceTourer Hyphen doet dat met een design dat veiligheid en vriendelijkheid uitstraalt, een interieur met een relaxte, kleurrijke sfeer en topcomfort en met de vrijheid van de door Automobiles Dangel ontwikkelde vierwielaandrijving. Onder de kap ligt het BlueHDi 150 S&S aggregaat, dat voor voldoende power zorgt om het 4X4 onderstel ten volle te benutten.

De Hyphen staat hoger op de poten dan de standaard SpaceTourer en is geschoeid met speciale zwarte 19” velgen met diamantglans. Vanuit de velgen lopen vijf elastomeren banden als een soort kunststof sneeuwkettingen om de banden: alles om optimale grip uit te stralen. Vrijheid is iets dat in het hele ontwerp verweven is: de geanodiseerde aluminium details verwijzen naar lichtgewicht musketons zoals ze bij het bergbeklimmen worden gebruikt; de groene kleur van de koets verwijst naar de vrije natuur. Om het geheel op een robuuste manier af te werken is er de brede beschermrand, geïnspireerd door de Aircross concept. De roodoranje, zeshoekige graphics op de koets benadrukken de energie van de straatversie van de SpaceTourer.

Binnen biedt de SpaceTourer Hyphen een frisse kijk op de inrichting van een bestelwagen. Iedere stoel heeft zijn eigen kleurstelling, afgestemd op de functie van de bewuste zetel. Het onderste deel is bekleed met watergroen nappaleder, afgewerkt met roodoranje stiksels. De stoelen zijn voorzien van kussens van 3D uitgefreesd schuimrubber, bekleed met nappaleer en bevestigd met brede leren riemen. Zacht, dik wollen tapijt zorgt voor optimale rust en comfort op de werkplek. Het glazen plafond zorgt voor een prettig lichte sfeer.

Automobiles Dangel is zich met de SpaceTourer Hyphen te buiten gegaan om te laten zien wat er allemaal kan met de nieuwe Citroën SpaceTourer. Tegelijk mist de Hyphen niets van de pure functionaliteit die de SpaceTourer biedt. Daarmee is de HYPHEN de link tussen werk en vrijheid.

Reageren op Citroëns jongste concept-car kan hier.

Tekst: Penny Lane, foto’s: Citroën Communication

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook