Hieperdepiep, hoera! CX Club viert 6e lustrum!


Hieperdepiep, hoera! CX Club viert 6e lustrum!

Afgelopen weekend vierde de Citroën CX Club Nederland haar 30 jarig jubileum met een lustrum feest op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Warm en zonovergoten stonden de CX-en zij aan zij volop in de belangstelling.

Op zaterdag 3 september rond 10:00 werd het terrein geopend voor bezoekers. Het bezoek van het lustrum zelf was gratis, voor deelname aan de BBQ en de pubquiz moest er een klein bedrag worden ingelegd per persoon. Bij aanvang kreeg een ieder een goodiebag met daarin stickers, enkele uitgaven van La CX En Route, kerstkaarten en een stuk of 5 consumptiemunten. Althans, dat zat in mijn tasje. Goed begin. Op een groot grasveld konden de CX-en geparkeerd worden naar wens, wat resulteerde in een toch wel fraaie verzameling auto’s die voor de verandering eens niet op kleur stonden gesorteerd. Positief was toch wel het relatief lage aantal grijze (gris perlé) CX-en. Die kleur werd overigens wel veel aangetroffen op de hoofden.

Enkele auto’s en onderdelen werden te koop aangeboden, wat stands, een bar en onder een grote tarp was een DJ aanwezig die lekkere period-correcte vinyl plaatjes draaide. Zonnetje erbij, biertje in je hand: ouwehoeren maar! ‘s Avonds was er een georganiseerde bbq die meer dan prima georganiseerd was, daar was niet op beknibbeld. Een fijn spelende band en een pubquiz met zeventig vragen zorgden voor uitstekend vermaak. Aan het einde van de avond was er de mogelijkheid om met een CX naar een camping in de buurt gechauffeerd te worden. Keurig!

De zondag werd gestart met een georganiseerd ontbijt, koffie en een petitfour. Het was rustig wakker worden bij de georganiseerde talkshow, waarbij er drie gasten deelnamen. De meest bijzondere gast, zonder daarbij de anderen te kort te doen, was autojournalist Dick Schornagel. Hij is destijds in 1974 bij de persintroductie van de CX in noord Zweden geweest en kon daar vermakelijk over verhalen, geweldig!

Uiteraard waren er veel bijzondere CX-en, was er een concours, een rondrit en rondvaart. Het weer was simpelweg perfect voor zo’n evenement en de sfeer was navenant. Was er dan nog iets voor verbetering vatbaar? Zeker: er mocht niet overnacht worden op het terrein zelf. Vanuit de organisatie is het echt geprobeerd, maar het mocht gewoon niet. Overigens heeft de uitbater dan schijnbaar geen probleem gehad met ~70 lekkende CX-en op zijn terrein, maar dat geheel terzijde.. Enfin. Er moest gekampeerd worden op nabij gelegen campings, vandaar ook de nachtelijke taxi-ritten met een CX. Uit beleefdheid krijgt de camping overigens geen review..

Het weekend zelf was top. Uiteindelijk heb je ook niet veel nodig; een plek voor auto’s, eten, drinken, audiovisueel vermaak en vooral: elkaar. De Citroën CX Club Nederland is 30 jaar jong met een heerlijk divers ledenbestand en wellicht nog smaken auto’s. We delen de liefde voor dezelfde creatie. Met passie. Tot over 5 jaar!

Tekst: Nielsje; Foto’s: Arjan Verkade
Reageren op dit artikel kan hier.

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook