DS lanceert Performance Line


DS lanceert Performance Line

DS brengt de van GT's bekende combinatie van luxe en sportiviteit in de Performance Line voor alle modellen. Van buiten zijn zij direct herkenbaar aan chique details, van binnen aan mooie leersoorten met contrasterende stiksels en bij het rijden aan sterke, efficiënte motoren.

DS Performance Line
Bij de presentatie van de New DS 3 werd ook al een DS 3 Performance getoond. De looks daarvan worden nu als DS Performance Line beschikbaar voor alle modellen. Van buiten zijn zij herkenbaar aan specifieke kleuren en sportieve details, van binnen aan mooie bekleding met contrasterende stiksels en onder de motorkap aan motoren met veel koppel en dankzij het ‘Stop & Start’-systeem een goede efficiëntie. De Performance Line wil sportiviteit en raffinement combineren en de klanten veel personaliseringsmogelijkheden bieden.

Motoren
Performance komt uit de motor, dus laten we daarmee beginnen. De DS 3 en DS 3 Cabrio Performance Line zijn verkrijgbaar met de PureTech 110 en de manuele of de EAT6-versnellingsbak, en de PureTech 130, THP 165, BlueHDi 100 of BlueHDi 120 gekoppeld aan een handbak. De DS 4 Performance Line is er met PureTech 130 (manueel), THP 165 (EAT6), THP 210 (manueel), BlueHDi 120 (manueel of EAT6), BlueHDi 150 (manueel) en BlueHDi 180 (EAT6). De DS 5 Performance Line tenslotte, wordt aangedreven door een THP 165 (EAT6), THP 210 (manueel), BlueHDi 150 (manueel) of BlueHDi 180 (EAT6). Al deze motoren zijn uitgerust met het ‘Stop & Start’-systeem.

Kleuren
Hoewel de persfoto’s bij dit bericht allemaal grijze auto’s tonen, is de Performance Line allerminst saai. Het plaatwerk van de DS 5 Performance Line kan worden uitgevoerd in Pearl White, Hurricane Grey, Platinum Grey, Cumulus Grey of Perla Nera Black. De DS 4 Performance Line biedt diezelfde keuzes behalve Pearl White, met daarbovenop Polar White en Ultimate Red. Bij de DS 3 en DS 3 Cabrio Performance Line is het kleurenpalet het grootst: Polar White, Pearl White, Shark Grey, Arctic Steel Metallic, Perla Nera Black, Ruby Red Metallic, Sport Yellow.

Herkenningstekens
Een DS uit de Performance Line wil op het eerste gezicht herkend worden. Alle modellen hebben LED Vision. Het DS-embleem voorop is uitgevoerd in een combinatie van de drie Performance-kleuren karmijnrood, wit en goud. Volgens ontwerper Thierry Metroz staat rood voor passie, wit voor reinheid en goud voor victorie. Ook de voordeuren zijn voorzien van emblemen in deze kleurencombinatie, die terugkomt op de buitenspiegels en op de achterspoiler. De Performance Line heeft bovendien specifieke, glanzend zwarte velgen met karmijnrode naafkappen.

Interieur
De interieurbekleding van de Performance Line is uitgevoerd in mooie leersoorten, ofwel volledig, ofwel in combinatie met textiel. De stiknaden zijn rood en wit en de rugleuningen van de voorstoelen hebben een ‘DS Performance Line’-stiksel. Optioneel kunnen ook de deurpanelen, de pookhoes, het dashboard en het stuur van tweekleurige stiksels worden voorzien. De DS 4 en DS 5 hebben metalen interieurlijsten en alle modellen uit de DS Performance Line hebben LED-interieurverlichting. De lijst met comfortsystemen is lang. Alles wat DS op dit gebied in huis heeft, is beschikbaar voor de Performance Line, ofwel standaard, ofwel optioneel.

Presentatie
Op de Mondial de l’Automobile (Parijs, 1-16 oktober 2016) zal DS de Performance Line presenteren. Wie dat nog te lang duurt, kan op 4 september al naar Chantilly Arts & Élégance net ten noorden van Parijs. Vanaf begin 2017 staat de DS Performance Line ook te glanzen in de Belgische en Nederlandse DS-showrooms.

Je kunt hier op dit artikel reageren.

tekst: RensKorevaar o.b.v. persbericht DS Automobiles, foto’s: DS Automobiles

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook