De enige DS 3 BRM Chronographes


De enige DS 3 BRM Chronographes

Op de salon van Genève laat DS een Limited Edition zien die de prestaties van de DS 3 Performance verbindt met de luxe van BRM-horloges. Gebouwd in een oplage van 39 stuks, is deze zeer bijzonder, maar dat er daarvan slechts een voor Nederland bestemd is, maakt hem hier uniek.

Tijdens de Autosalon van Genève heeft DS een nieuwe Limited Edition onthuld die stijl, verfijning en topprestaties nog prominenter naar voren laat komen. Het is geen toeval dat deze nieuwste uitvoering is ontworpen in samenwerking met een Franse fabrikant van exclusieve horloges: BRM Chronographes. Degene die de auto aanschaft, krijgt zodoende niet alleen de DS 3 Performance overhandigd, maar ook een horloge dat speciaal voor dit samenwerkingsproject is ontwikkeld. Voor dit project hebben twee unieke bedrijven die allebei Franse luxe en knowhow vertegenwoordigen en boven alles een gezamenlijke passie hebben voor topprestaties en topkwaliteit de handen ineengeslagen.

Van de DS 3 Performance BRM Chronographes worden slechts 39 genummerde exemplaren gebouwd, waarvan een exemplaar naar Nederland komt. Deze Limited Edition is gebaseerd op de DS 3 Performance, de sportieve topuitvoering van de nieuwe DS 3. Voor de aandrijving zorgt een 1.6 THP S&S-motor met een vermogen van 208 pk, een maximumkoppel van 300 Nm, een gemiddeld verbruik van 5,4 liter per 100 kilometer en een gemiddelde CO2-emissie van 125 gram per kilometer. Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en een Torsen-sperdifferentieel. 39 Gelukkige eigenaren mogen het horloge BRM V6 44 SA SQ ‘DS 3 Performance’ in ontvangst nemen met exclusieve details zoals wijzers in dezelfde kleur als de carrosserie en een DS-logo op de kroon.

Als verwijzing naar DS Performance – de autosportdivisie van het merk – is de DS 3 Performance BRM Chronographes voorzien van een exclusieve styling, die zijn speciale karakter tot uiting laat komen. Het dak en de spiegelbehuizingen zijn gespoten in de kleur Perla Nera Black, wat mooi contrasteert met de lakkleur Gold Pearl mat. Beide kleuren worden ook toegepast in het logo van DS Performance. In het oog springen eveneens de DS Wings in de kleur Grey Hematite.

Ook het interieur van deze uitvoering weerspiegelt exclusiviteit. Het dashboard is net als de carrosserie uitgevoerd in de kleur Gold Pearl mat. Daarnaast komen carbondetails terug in het interieur en is de auto voorzien van een uniek serienummer. De prijs van de voor Nederland bestemde DS 3 Performance BRM Chronographes is €38.390 incl. BTW/BPM.

BRM V6 44 SA SQ ‘DS 3 Performance’ horloge – technische specificaties:
- Behuizing: roestvrij staal PVD met veren
- Diameter: 44 mm
- Polsbandbevestigingen en kroon: zwart roestvast staal PVD 18/8
- Tweelaags saffier-kristalglas
- Schroeven: hoogwaardig roestvast staal
- Wijzerplaat: zwart, 12-uursaanduiding
- Wijzer: bijzondere, lichte goudkleur
- Horlogebandje: geperforeerd zwart leder
- Waterdichtheid: 100 m
- Uurwerk: precitime

Je kunt hier op dit artikel reageren.

bron: persbericht DS Nederland

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook