DS3 Crossback: eindeloos individualistisch


DS3 Crossback: eindeloos individualistisch

Het geruchtencircuit draait op volle toeren: dit is hoe de nieuwe DS3 Crossback er uit gaat zien! DS, de premium-tak van PSA en hoeder van de meest iconische tweeletter-combinatie in de geschiedenis van de auto, gaat vol in de aanval met een ontwerp dat nu toch echt lef lijkt te tonen!

De DS3 Crossback is in een groot gedeelte van zijn glorie te zien op patent-tekeningen die zijn opgedoken: 3D computermodellen van de nieuwe DS-telg. Eén ding is zeker: met het haaienvin-silhouet van de DS3 terugkerend in de flank van de nieuwe crossover is het helemaal het stoere broertje van de DS3.

De DS7 Crossback heeft al laten zien dat er bij DS heel serieus wordt gedaan over het premium-gevoel van het merk. De kleinere DS3 Crossback laat dan ook een vergelijkbare architectuur zien. De scherpe lijnen van de achterlichten en het lekker stevige front worden in de nieuwe crossover gecombineerd met de typerende stijlkenmerken van de DS3, zoals de verticale dagrijverlichting, de bekende haaienvin en het zwevende dak. Op zich is dat opvallend: de DS3 is toch alweer acht jaar oud en daarmee zijn dergelijke details inmiddels niet meer helemaal recent. Maar de DS3 is van de hatchbacks uit 2010 qua ontwerp waarschijnlijk wel het beste overeind gebleven. Dat en het creëren van een familiegezicht zijn natuurlijk prima argumenten om ook de Crossback-versie er als een echte DS3 uit te laten zien.

Opvallend is ook de scherpe snit van het interieur. Het lijkt erop dat de ontwerpers hier alle kunnen van DS willen laten zien: de indeling in vele vlakken en vlakjes biedt eindeloos mogelijkheden om met luxe stiksels, afwisseling van materialen en ruimte voor inbouw-opties de bekende ‘Inspirations’ voor de interieurs op te bouwen.

De DS3 Crossback wordt technisch ook interessant, want hij wordt op het nieuwe PSA CMP platform gezet dat specifiek ontworpen is om behalve verbrandingsmotoren ook elektrische aandrijving te kunnen huisvesten. Het CMP platform deelt de DS3 Crossback straks met de komende Peugeot 208 en Opel Corsa. Een volledig elektrische versie van de DS3 Crossback wordt al in 2019 verwacht. De definitieve DS3 Crossback wordt dit jaar al onthuld.

Wat vind jij van de DS3 Crossback? Deel het hier!

Tekst: Penny Lane, foto’s: Citroën, via Autocar.co.uk

© Citroën-Forum 2003 - 2023 | adverteren
Facebook