In première: DS4 Racing Concept


In première: DS4 Racing Concept

Citroën heeft wereldwijd al bijna 180.000 exemplaren uit de DS-lijn verkocht en lijkt vastbesloten dit succes voort te zetten. Op de Autosalon van Genève zal een studiemodel ‘DS4 Racing Concept’ worden voorgesteld. Zowel qua verschijning als qua prestaties is dit een uitgesproken sportieve variatie op de DS4, waarvan wat ons betreft de verkoop nog vandaag zou mogen beginnen. Hoeveel geduld zal Citroën van ons verlangen?

De DS4 Racing wordt in première op de Autosalon van Genève (8-18 maart) voorgesteld. Daar pronkt hij met een 100 % racewaardige uitrusting, onder andere een 35 mm verlaagd chassis, een 55 mm vergrote spoorbreedte vooraan en 75 mm achteraan. Ook heeft hij geïntegreerde elementen zoals een diffuser, een spoilerlip aan de voorbumper, zijschorten en wielkastbeschermers. Citroën Racing heeft het vermogen van de 1.6 liter turbomotor tot 256 pk opgevoerd. Dit komt overeen met 160 pk per liter, een record onder standaardmodellen. Een ander indrukwekkend resultaat is de CO2-uitstoot van slechts 155 gram per kilometer.

Behalve de motor en het koetswerk is ook het onderstel tot in het kleinste detail geperfectioneerd. Het remsysteem is vooraan voorzien van remklauwen met 4 zuigers en specifieke remschijven met een diameter van 380 mm. Tot slot beschikt de Citroën DS4 Racing Concept over 19 inch velgen en banden in de maat 235/40.

Een andere grote troef van de Citroën DS4 Racing Concept betreft zijn matgrijze structuurlak, een absolute première in de autowereld. Dankzij de korrelige structuur speelt deze unieke lak zodanig met de lichtinval dat de lijnen van het voertuig nog sterker in de verf worden gezet. Deze strakke en moderne kleur is bedoeld om de robuustheid van het model te onderstrepen. Volgens Citroën is zij ideaal voor een sportmodel. Om de buitenlijnen nog verder te verfijnen, heeft de Citroën DS4 Racing Concept een tweekleurig dak en ook specifieke velgen in twee kleuren.

Je kunt hier reageren op dit artikel.

tekst: Citroën Belux, foto: Automobiles Citroën, redactie: RensKorevaar

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook