Garage Johan Oldenhage

DS7 Crossback: de presidentiele première


DS7 Crossback: de presidentiele première

Waar eerder president Hollande zich drijfnat liet regenen in een DS5 'zwaaiauto' waarvan het dak niet dicht kon was het deze keer de beurt aan de kersverse president Macron. Hij zocht het wel een nummer hoger door zich nat te laten regenen in een DS7 Crossback!

Voor zijn eerste officiële rit als president van Frankrijk koos Emmanuel Macron de DS7 Crossback. En niet zomaar één: de nagelnieuwe DS werd speciaal gepersonaliseerd voor de inaugurele rondrit op de Champs Elysées met een open dak zodat de president de menigte kon toezwaaien. Dat het weer niet erg meezat nam Macron daarbij voor lief.

Niet alleen was de inauguratie het eerste officiële optreden van president Macron, dat was het ook voor de DS7 Crossback, die zijn première over enkele maanden beleeft. DS ziet deze gelegenheid als een historisch moment: de kernwaarden van het merk, Franse ‘know-how’ en innovatie op het gebied van automobielbouw, worden onderdeel van het streven naar een positie van DS als officiële leverancier van presidentiële voertuigen. Het merk DS, of eigenlijk eerder het ‘label’ DS, heeft op dat gebied natuurlijk een lange geschiedenis die teruggaat tot de originele Citroën DS.

Zoals gezegd is er wel het één en ander aan de presidentiële DS7 Crossback gedaan om er een écht presidentiële versie van te maken. Zo is er een speciaal door Atelier Maury gebouwd leren interieur in de wagen gezet. De 20 inch velgen zijn gedetailleerd met gouden versieringen Uiteraard is de presidentiële DS7 uitgerust met het DS Connected Pilot systeem waarmee de auto is voorbereid op een toekomst van autonoom rijdende voertuigen en met DS Active Scan Suspension, wat de 21e eeuwse versie is van de roemruchte DS-vering: het systeem maakt gebruik van camera’s om op oneffenheden te anticiperen, waarmee de grootst mogelijke mate van comfort wordt bereikt.

Nu de inauguratie van macron inmiddels achter de rug is, zou de presidentiële DS7 Crossback natuurlijk meteen in de garages van het Elysée kunnen verdwijnen, maar DS pakt het anders aan en stelt de auto tentoon bij DS World in Parijs, waar de auto sinds gisteren met alle officiële decoraties te zien is. Mocht je in de buurt zijn, vergeet dan niet om deze unieke DS te gaan bekijken!

Reageren? Foto’s gemaakt? Daar hebben we het draadje over de presidentiële DS7 Crossback voor!

Tekst: Penny Lane o.b.v. persbericht Citroën Nederland, foto’s: DS Automobiles

© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook