4e Tour de Pluriel: het Doel bereikt!


4e Tour de Pluriel: het Doel bereikt!

Op zondag 25 september werd alweer de vierde editie van de Tour de Pluriel gereden, hét evenement bij uitstek voor liefhebbers van deze eigenzinnige cabrio. De start lag voor het eerst in België, meer bepaald in Vlaanderens eigenste spookdorpje Doel.

Qua deelnemersaantal werd er dit jaar opnieuw een record(je) gebroken, met in totaal 12 Pluriels en dit jaar voor het eerst ook een tweede deelnemer uit België! Als bij wonder - en met een beetje vriendelijk glimlachen naar andere dagjestoeristen - bleven er exact 12 parkeerplaatsen vlak voor de kerk van Doel vrij om alle Pluriels in stijl te laten aankomen.

Na een korte rondleiding door het verlaten dorp werd koers gezet naar Prosperpolder (BE): een piepklein polderdorpje dat gedomineerd wordt door een gigantische kerk. Niet veel later staken de deelnemers de grens over, richting de tussenstop in Paal, waar er op een gezellig terras genoten werd van het zonnetje en een lekkere lunch.

We hebben het daarna jammer genoeg niet meer helemaal drooggehouden. Gelukkig hadden de ‘die hards’, die in spider-modus waren opgekomen, ingenieuze trucjes toegepast om hun dakbogen toch in de auto te vervoeren. Ze passen net tussen de twee voorstoelen als je er wat ervaring mee hebt. Zo is niemand echt nat geworden.

De route eindigde uiteindelijk in het vestingstadje Hulst (NL), waar iedereen onder de beschutting van een parasol/paraplu kon nakeuvelen op een terrasje. Ik denk dat ik namens alle deelnemers mag zeggen dat we kunnen terugkijken op een erg gezellige dag. Op naar volgend jaar en een vijfde uitgave van de Tour!

Mee terugkijken op de vierde en vooruitzien naar de vijfde Tour kan hier.

tekst: Escher, foto’s: CitroNico

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook