Nieuwjaarsmeeting CiFo: koud buiten!


Nieuwjaarsmeeting CiFo: koud buiten!

Afgelopen zaterdag was het weer zover: de Citroën-Forum Nieuwjaarsborrel. IJskoud de beste meeting op de kalender. Dit jaar was het treffen nog beter voor elkaar dan anders, dankzij de geweldige organisatie door de familie Oldenhage.

Naar onze bescheiden mening wel. Ondergetekende trotseerde een code geel weeralarm en toog van het hoge noorden derwaarts Nieuw-Vennep, en dat was absoluut de moeite waard. Anderen troseerden daar een code oranje voor en vonden dat ook een prima plan. Een ontvangst zoals bij Garage Johan Oldenhage is weer een nieuwe ervaring op het gebied van wintermeetings.


foto: Penny Lane

De graad van luxe was vorig jaar bij Citrest in Hoogezand al flink gestegen, maar hier voelden we ons echt op een luxe nieuwjaarsreceptie. De evenementencommissie en de familie Oldenhage hebben een zo het begrip nieuwjaarsmeeting naar de volle 180 graden om weten te draaien van wat we vroeger gewend waren. Het is bijna vreemd dat het verlangen naar een vuurton en bittere kou toch hardnekkig blijft bestaan.


foto’s: Ronald_Xantia

Het evenement werd, en dat is dan wel weer gebruikelijk, goed bezocht. Ter afleiding van hapjes, wijnen en bieren gaf Thijs van der Zanden een presentatie over het werk van Citrovisie, waarna het mogelijk was om rechtstreeks bij Thijs al dan niet gesigneerde exemplaren van diverse uitgaves aan te schaffen. Belangrijker nog dan de hoofdact was het bal na, wat eigenlijk op recepties ook heel gebruikelijk is. Eindeloze gesprekken over Citroën en aanverwante zaken, schaalmodellen uit het Bureau des Études, onderhoud, in het geheel niet aan Citroën gerelateerde zin en onzin, bier & nootjes verplaatsten het forumcafé naar de Tarwestraat.


foto’s: Ronald_Xantia (boven), Penny Lane (onder)

De nieuwjaarsmeeting mag dan in de laatste jaren een heel ander ding zijn geworden, een goed feestje is het zeker nog steeds. Dat bleek ook wel uit de uitstekende opkomst. Ondanks dat het weer begin januari van alles kan brengen is zo’n wintermeeting iets wat je gewoon moet doen. Desnoods met je pekelbak. Ondergetekende had na zo’n goed feestje geen enkel probleem met een drie uur durende terugreis door een net niet echt sneeuwvrije polder. Als het weer erger was geweest, was het gevoel iets bereikt te hebben dat ook geweest. Voor het nieuwjaarsevenement hoor je dan ook gewoon plek vrij te houden in je evenementenagenda!

Nakaarten over het nieuwjaarstreffen kan in het draadje over de nieuwjaarsmeeting.

Tekst: Penny Lane, foto’s: Ronald_Xantia, Penny Lane

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook