Warme mensen en koude nachten


Warme mensen en koude nachten

Het eerste weekend van mei was het eindelijk zover: het lang aangekondigde, nieuwe, Citroën evenement: Citro Classica. Op vliegveld Twente was het een weekend lang heerlijk toeven tussen oude auto’s en dito mensen.

Het had nogal wat voeten in aarde, een nieuw Citroën gerelateerd evenement organiseren. Maar begin mei is het onze gastheren uit het oosten van ons land toch gelukt: een meerdaags evenement waar liefhebbers en handelaren van het door ons gewaardeerde merk tezamen konden komen. En het had ook nogal wat voeten in aarde om dit artikel te realiseren, maar dat geheel terzijde. En dat terwijl dit evenement ternauwernood door kon gaan. Een vergelijking met het eerdere CitroMobile werd vanzelfsprekend door veel mensen gemaakt. De toevoeging van een camping aan het evenement is een gouden greep geweest en tot laat in de avond werd er in partytenten gedronken, gegeten en vooral veel gediscussieerd over auto’s. En alhoewel de nachten erg koud waren, werd dat ruimschoots gecompenseerd door de warme mensen. Volgens de organisatie was het dan ook een geslaagd evenement: buiten de campinggasten om, zijn er ongeveer 10.000 bezoekers geweest verdeeld over de twee dagen.

Het evenement was opgezet op het evenementen terrein Vliegveld Twenthe, wat een lange asfalt strip is met verschillende hangars aan beide zijden van deze strip. In deze hangars stonden handelaren met hun waar. Buiten stonden uiteraard ook kraampjes, afgewisseld met auto’s (al dan niet te koop), verzorging voor de inwendige mens en meer van zulks. Aan de zijkant van de strip was ook de camping gesitueerd, die vanaf vrijdagmiddag beschikbaar was. Het evenement zelf was op zaterdag en zondag.

Waren en nog leuke auto’s te zien? Nou, zeker wel! Sommige mensen hebben de tijd goed gebruikt om hun auto eens goed te verwennen. Wat in de positieve zin opviel, was de toename van GSA’s en BX-en in goede staat. Fijn om te zien dat deze modellen in populariteit lijken toe te nemen. En het aantal vroege, kale, ID’s viel mij op. Toeval? Geen idee, maar heerlijk om in dit wat ruimer opgezette evenement ervan te kunnen genieten. De strip zelf werd ook gebruikt om met auto’s heen en weer te rijden en ook waren er diverse kleinkunst acts gedurende het weekend te zien. Lekker divers, voor elk wat wils! Demografisch gezien waren er voornamelijk blanke, oudere, mannen aanwezig, alhoewel het leek dat er toch meer vrouwen aanwezig waren dan op het Vijfhuizen evenement: is dat dan toch de invloed van de camping?

Maar het meest briljante aan het evenement, was het evenement zelf. Eíndelijk konden mensen elkaar weer opzoeken en bijpraten en dat werd dan ook grootschalig gedaan. Op zo’n moment kom je erachter, hóeveel mensen je eigenlijk kent met dezelfde passie. Uw redacteur heeft het zo druk gehad met ouwehoeren, dat een bezoekje aan de parkeerplaats er niet eens van gekomen is.. Geweldig gezellig!

Was er dan ook nog iets voor verbetering vatbaar? Nou, dat viel reuze mee: de georganiseerde maaltijden hadden een wat lange wachttijd en het sanitair had wat ruimer opgezet gemogen. Het georganiseerde avondprogramma was wat summier, maar eigenlijk niets wat echt ondermaats was. We vroegen ons wel af: wat nou als het regent? Enfin, deze eerste editie van Citro-Classica was een prima succes en ondanks de mogelijke organisatorische beperkingen, hopen we wel op een tweede editie in 2023! Tot dan!

Reageren op dit artikel kan hier.
Tekst: Nielsje; foto’s: Hans de Jong, Jan de Jong, Andre Schwarting, Johan Oldenhage

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook