Alles over dubbele chevrons: Citroën-Forum.nl!


Alles over dubbele chevrons: Citroën-Forum.nl!

Citroën-Forum.nl is dé liefhebberssite op het gebied van Citroën, DS en Panhard. Of je nu hulp nodig hebt met de radio in je Saxo, wilt weten hoe je een DS-motor in je Traction Avant legt of gewoon om een praatje met gelijkgestemden verlegen zit, op dit forum gebeurt het allemaal.

Veel van de specifieke vragen over Citroën komen steeds terug. Dat is een reden om allerhande overzichten centraal op het forum te publiceren. De redactie heeft daarom topics aangemaakt over bijvoorbeeld de kleuren en kleurcodes van Citroën, DS en Panhard, productiecodes en –data zoals ORGA-nummers en hun locatie en een overzicht van alle velgen- en bandenmaten van Citroën en DS modellen. Maar ook dieper gaande onderwerpen worden op die manier belicht. Kijk maar naar (bijvoorbeeld) de geschiedenis van de XM of het volledig overzicht van kitcars en andere afgeleiden op basis van de 2CV.

Geregeld leent een bijzondere auto zich voor een artikel op de voorpagina. Zoals bijvoorbeeld de Africar op basis van GS/A-techniek, of de Maserati Quattroporte II op basis van de techniek uit de Citroën SM. Dat Citroën links had of heeft met Peugeot, Fiat en met Opel/Vauxhall weten veel mensen wel, maar wat was ook weer de link met Volkswagen/Audi? Op dit forum hebben we er artikelen aan gewijd. Op het Citroën-Forum houden we ook van gezelligheid, en daarom gaan we ook geregeld met een ploeg van honger & dorst ‘even ergens naartoe’. Zoals naar de Alpen of naar de Harz. Of er komt ineens rond CitroMobile iets bijzonders uit de koker van het CiFo.

Echt heel gedetailleerde informatie kun je natuurlijk vinden in de vele, vele draadjes die er op het forum bestaan, dus het gebruik van de zoekfunctie is voor elke bezoeker, passant of ‘warme groep’, een aanrader. Grote kans dat iemand jouw vraag al eerder gesteld heeft. Grote kans dat het probleem toen al eens via dit forum is opgelost! En dan zijn er nog van die draadjes die inmiddels in de loop van de jaren hun eigen schare fans heeft opgebouwd, zoals het draadje over de CX Prestige van F.SvM en de SM van waterman. Draadjes die eigenlijk verplichte literatuur zijn als je wilt weten hoe je een CX Prestige in concoursstaat brengt of hoe het leven met een Citroën SM nou werkelijk is. En zo af en toe kijken we nog eens opnieuw hoe een Citroën of DS in vergelijking is met een tijdgenoot en concurrent, maar nu als liefhebbersauto in plaats van puur praktisch.

Op het Citroën-Forum is altijd iets aan de hand. Als je dubbele chevrons op je auto hebt, groen bloed hebt, een hele vloot Citroëns, DSsen en Panhards hebt of alleen maar droomt van die ene BX GT: op dit forum ben je op de juiste plek. Doe jezelf een plezier: voorzie jezelf van je favoriete drankje en spit het forum eens rustig door. Wat jij wilt weten, weten wij hier!

Tekst & foto: Penny Lane

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook