Wat doet René achter de schermen?


Wat doet René achter de schermen?

“Achter de schermen” is een uitdrukking die voor de man van dit interview zowel letterlijk als figuurlijk geldt. De stille kracht achter ons forum met wie iedereen te maken krijgt, heet al sinds 2003 René van Maren! Wat doet hij daar eigenlijk? Dat hebben we aan hem zelf gevraagd.

René, krijgt iedereen met hem te maken? Wat denkt u, iedereen? Jazeker, want iedere ochtend, middag en avond controleert deze man alle nieuwe aanmeldingen. Hij beantwoordt bijna alle e-mail die binnenkomt, of zorgt in ieder geval dat ze op de juiste plek komt.

Wie is René? René is getrouwd, vader van twee dochters en woont in Noord-Holland. In het dagelijkse leven is hij bij een metaalverwerkingsbedrijf een manusje van alles. Lang was hij degene die met een lasersnijmachine alle producten sneed. Moet er elektra in komen, dan doet René dat. Moet het bij de klanten netjes geïnstalleerd worden, dan doet René dat ook. Door inkrimpen van het personeelsbestand is zijn functie uitgebreid en is hij tegenwoordig ook nog eens CAD-tekenaar. Een drukke man dus, zeker als je weet dat de fabriek om 7:45 start!

Druk is hij ook met het gezin, kinderen die op hoog niveau sporten en nog geen rijbewijs hebben moeten nog weleens weggebracht worden. En is hij niet druk met z’n gezin, dan weet een uitgebreide vriendengroep hem ook weer te vinden als een computer defect is, de printer het niet doet, er geen wifi is of er een heerlijk virus ronddwaalt op een harddisk. En tja, René heeft een gebrek, hij kan maar slecht nee zeggen.

Zo ging dat waarschijnlijk ook al in 2003. Het Citroën-Forum was nog maar net opgericht en men zocht een handige jongen voor het forumbeheer. Men kwam René op het spoor en vroeg hem moderator te worden. Topics in de gaten houden, vragen in topics beantwoorden en hints geven, René deed en doet het met plezier. Al snel kreeg René veel van het forumbeheer naar zich toegeschoven, een klusje dat eenvoudig lijkt, maar wel arbeidsintensief is!

René is daar dus behoorlijk druk mee. We staan er niet bij stil, maar dagelijks komen er bij het forum een 60 a 70 e-mails binnen. Een groot deel daarvan zijn eenvoudige vragen, zoals: “Ik wil me aanmelden”, “Ik kan niet inloggen”, “Ik zoek een draadje, maar kan dat niet vinden”. Daarnaast komen er aanmeldingen van fake accounts binnen. Accounts die ons willen vertellen over leningen in donker Afrika of huwelijksbemiddelingsbureaus die voor forumers mooie dames in de aanbieding hebben. Veel van deze aanmeldingen worden al automatisch gefilterd, maar toch komen er dagelijks nog een paar binnen. U ziet daar niets van, René wel! Al met al neemt dit werk per dag minimaal een uur in beslag! “Maar,” zegt René: “ik hou er geen klok op na, dus het zou best meer kunnen zijn, maar ik vind het verschrikkelijk leuk om te doen!” Misschien denkt u nu: “Hoe moet dat dan, als hij op vakantie is?” René zoekt thuis eerst een hotel op met perfecte wifi voordat hij boekt, écht waar! Iedere vakantie gaat er ook gewoon standaard een laptop mee en uiteraard kan hij alle foruminstellingen ook bedienen vanaf zijn telefoon.

Gevraagd naar de hoogtepunten van 14 jaar CiFo, hoeft hij niet lang na te denken: toch wel het forumuitje naar het Conservatoire bij Parijs. Daarnaast zijn er ook de vele meetings, waar soms meer dan 100 mensen op afkomen.  Minder mooie momenten, René? Daar moet hij wel over nadenken. “Ja, je hebt als mod weleens mot. Iemand een ban geven, of na waarschuwingen verwijderen, blijft niet leuk, maar we zijn een forum voor Citroën-liefhebbers en dat houd ik in het achterhoofd. Liefhebbers, dus geen zeikerds.”

Je kunt op dit artikel reageren in het topic Bedankt, vrijwillgers CiFo!

tekst: oldenhage; foto’s: oldenhage, Ronald_Xantia, René

© Citroën-Forum 2003 - 2022 | adverteren
Facebook