Citroën kalender januari 2017


Citroën kalender januari 2017

Het nieuwe jaar is ingezet, we moeten er nog wat aan wennen dat we nu overal '2017' moeten schrijven en sommigen van ons bekomen zeker ook nog van al dat eten, drinken en al de rest wat daarbij komt kijken. Toch werpen we al even een blik in de kalender van januari 2017 (...) en de rest van het jaar.

Januari is natuurlijk ‘borreltjesmaand’, her en daar recepties, bollenmeetings, hoe je het maar noemen wil, we komen samen om te klinken op het komende jaar en al het moois dat het mag brengen. Ook typisch voor de wintermaanden zijn de beurzen, groot en klein. Zo is er van 12 tot 15 januari het InterClassics Maastricht voor de ‘klassieke’ automobielen, uit de ietwat hogere prijsklasse om het beleefd te zeggen. In Roeselare (BE) vind dan voor de eerste keer Auto Retro plaats, je weet wel, die kleine gezellige nieuwjaarsbeurs die vroeger in Brugge gehouden werd vlakbij ‘t Zand. Aangezien die beurshalle daar tegen de vlakte gaat moest de organisatie uitwijken en het werd dus Roeselare Expo. Thema’s zijn dit jaar 100 jaar BMW en 70 jaar Ferrari, de snelle wagens dus, al zijn er elk jaar ook genoeg Franse voitures te vinden. Voor wie liever een nieuwe auto kopen wil, rept u naar Brussel! Daar gaat vanaf 13 januari het, je hét Salon van België plaats. Een ideale gelegenheid de in aanmerking komende auto’s te bekijken, prijzen te vragen en, wie weet, te bestellen aan saloncondities? Citroën komt hier zijn nieuwe SpaceTourer voorstellen en de nieuwe C3 die als we de commentaren mogen geloven, in goede aard valt bij de journalisten. Maar natuurlijk houden ook wij van citroen-forum.nl onze eigen neiuwjaarsmeeting, deze keer bij garage Johan Oldenhage te Nieuw-Vennep. Als je wil kennismaken met de mensen achter de forumnamen, je een lekkere ‘bol’ wil eten en met verkleumde voeten en handen naar huis wil gaan, dan ben je meer dan welkom!

Maar wat voor groot nieuws is er verder nog te verwachten in 2017? Geen hele grote evenementen, geen ICCCR, nog geen 100 jaar Citroën, nee, een gewoon kabbelend ‘druk’ jaartje.

Terug op de afspraak is de Citroën Jumble, je weet wel, de jaarlijkse Belgische all-Citroën meeting die er verleden jaar niet was… dit jaar op het domein van Bokrijk, een bekende plaats voor de ‘oudere’ deelnemers. Datum van samenkomst: 23 april. Enkele weken later is er dan natuurlijk de wereldbefaamde CitroMobile te Haarlemermeer, 6 en 7 mei om precies te zijn. De plaats om mekaar terug te zien, de parking af te wandelen en misschien net dat ene onderdeeltje of miniatuurtje al dan niet te kopen? CX Club Nederland, die immer actieve club vier tin augustus zijn 25 jarig bestaan met onder meer een kleurententoonstelling, een feestavond, kofferbakverkoop en toertocht, de ingrediënten voor een heerlijk ontspannend weekend in de warmste zomermaand. In september trekt een groep forummers de bergen in voor de Citroën-forum Harzrun, kamperen en rijden en mocht je het niet helemaal vertrouwen, ANWB houdt zich op de achtergrond paraat. Xm- en CX Club gaan in oktober nog eens een nachtpuzzelrit houden, altijd spannend om zo in het donker op onbekende wegen puzzelstukjes te moeten zoeken… Daarnaast ook nog de gevestigde beurzen zoals Genève, Lyon, Reims, ga zo maar door. Meer dan genoeg kansen om een verslagje te bezorgen aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) . Reageren kan hier.

Rest mij ook nog jullie allemaal een spetterend en vooral gelukkig 2016, euh, 2017 te wensen! Tot binnenkort.

tekst: demuywo
foto: internet, C6owners.org

© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook