Citroensap 2: Een verfrissend boek voor een warme zomeravond.


Citroensap 2: Een verfrissend boek voor een warme zomeravond.

Citrovisie heeft een vervolg uitgebracht op het licht verteerbare Citroensap. Korte verhalen over bijzondere auto’s of concepten. Lekker luchtig lezen op een zomeravond met een fris drankje, een citroensapje bijvoorbeeld.

Na Citroensap 1 en DS Stories in Asia is dit wederom een boek met verschillende losse verhalen over auto’s. Dat maakt het boek zeer makkelijk leesbaar, zeer geschikt voor zij die niet zo van de diepgaande feiten zijn, of bijvoorbeeld net vader zijn geworden en simpelweg niet langer dan een half uur aan een stuk kunnen lezen voordat zoonlief weer de aandacht opeist. Lees het ‘s avonds met een drankje buiten tijdens je vakantie en leg het weg na een paar verhalen.

Wat opvalt, is dat in dit boek enkele verhalen worden opgeluisterd door een QR-code. Scannen hiervan opent een youtube video met beeldmateriaal van desbetreffend verhaal. Mooie toevoeging! De video’s zelf staan niet op account van Citrovisie, dus kan er niet gegarandeerd worden dat de video’s altijd beschikbaar zullen zijn..

Enkele verhalen zullen wel bij de meeste mensen bekend zijn, bijvoorbeeld hoe ORGA-nummers werken, over de Visa Chrono’s in Nederland (daarover werd eerder geschreven in Kleintjes in Crisistijd), over hoe de BMC 1100 en 1800 op de GS en CX lijken en de auto’s die in Vorst geproduceerd werden (zie ook Les Filles de Forest). Daarentegen zijn er juist veel verhalen die mogelijk wel bekend waren, maar die net een tikkie verder zijn uitgewerkt, zoals de Citroëns van Prins Bernhard, de verlichte Eiffeltoren, Gatsonidus, de Petite Rosalie, Humo, CXA, noem maar op! Enkele van deze verhalen zijn dermate interessant dat je zou willen dat er nog drie pagina’s met foto’s en informatie volgen.

Citrovise heeft naam gemaakt met de ‘bijbels’ de zij uitbrengen met alle feiten en weetjes van een bepaald model. De combinatie van lichte verhalen en diepgaande standaardwerken maken dat Citrovisie een boekenaanbod heeft voor elk soort Citrofiel. Dat gezegd hebbende vinden wij het wel weer tijd voor de volgende bijbel. De herfst en winter naderen straks weer, er ligt nog een goede fles rood hier: kom maar door met het volgende standaardwerk. Nee hoor, dat hoeft niet over de DS te gaan.

Citroensap 2 telt 35 verhalen, verdeelt over 128 full-color pagina’s. Geschreven door Thijs van der Zanden, uitgegeven door Citrovisie en is aldaar te bestellen voor €21,95.
Reageren op dit artikel kan hier.

Tekst: Nielsje. Foto’s: Citrovisie

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook