Project S. De muziek is er al. De film bijna.


Project S. De muziek is er al. De film bijna.

Er is weer een update van Project S! Benjamin Herman vertelt over de muziek bij de film.

Ook jazzsaxofonist Benjamin Herman, groot geworden met de New Cool Collective, werd gegrepen door de schoonheid van de Citroën SM en geïnspireerd door de poëtische beelden van cameraman Thomas Kist. Dat hoor je aan de muziek die hij schreef bij de beelden uit Project S, de documentaire over de SM van Dirk Besteman en Davied Eliasar. Het werd, met de inzet van velen en The City of Prague Philharmonc Orchestra, een ode aan de filmmuziek uit de voorbije veertig jaar. Maar ook een luisterrijke hommage aan het ontwerp van Robert Opron van de legendarische SM, het mythische voertuig van de groten der aarde, onder wie de presidenten van Frankrijk en de Sovjet-Unie èn Johan Cruijff.


 
Benjamin Herman over Project S
“Een Citroën met een Maseratimotor, zo klinkt mijn album ongeveer.” Aldus Benjamin Herman over zijn muziek bij de documentaire Project S. En hij voegt er nog aan toe: “Serge Gainsbourg meets Fausto Papetti.” Maar luister zelf. Dat kon zondag 29 april op NPO 1 om 10.30 uur. De opnamen voor deze uitzending van VPRO’s Vrije Geluiden, waarin Benjamin Herman centraal staat vanwege zijn vijftigste verjaardag, zijn net gemaakt.

De crew over Project S
Alle elementen van de film beginnen nu op hun plaats te vallen. De laatste opnamen, met de Brits/Franse actrice Amélie Onzon, zijn gemaakt en deze beelden worden, samen met archiefmateriaal, aan de ruwe montage toegevoegd. Daarna kan de postproductie – kleurcorrectie en geluidsnabewerking – beginnen. En dan… en dan… en dan… is het zover..

De muziek van Benjamin Herman live zien en horen? Dat kan op:

6 mei TivoliVredenburg ( Utrecht)
11 mei Paradox ( Tilburg)
12 mei Lantarenvenster ( Roterdam)
13 mei Bimhuis ( Amsterdam)

Tekst en foto’s: Project S
Reageren op dit artikel kan hier.

© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook