Project S Goes West


Project S Goes West

In juni vertrekt de crew van Project S (je weet nog wel: van de film over de Citroën SM) naar Los Angeles voor interviews met Jay Leno en Jerry Hathaway van de beroemde garage SM World. Jerry bouwde de SM waarin zijn vrouw Sylvia met ruim 300 km/u de snelste vrouw ter wereld werd. De nu al beroemde film nadert zijn voltooiing.

In mei zijn we in Vichy, op het internationale evenement van de SM-club.  Daar interviewen we een aantal van de eigenaren van de bijna 100 SM’s die er worden verwacht.

In de afgelopen maanden draaiden we al een substantieel deel van de film in de vorm van interviews met de messieurs Opron (de SM-ontwerper), Nicolas (de technische ‘papa’ van de SM) en Marc-André Biehler (de collectiebeheerder van het Conservatoire Citroën) en met madame Wolgensinger (hoofd van het Citroën-raceteam in de jaren ’70) op het circuit van Bourbonnais.

Na Amerika gaan we in Nederland nog op bezoek bij architect en SM-rijder Dolf Dobbelaar, ontwerper Wim Crouwel (die de laatste hand legt aan de poster/flyer van Project S) en uiteraard bij de beroemdste Nederlandse SM-rijder, Johan Cruijff. Daarna kunnen we aan de afwerking (montage, geluid enz.) beginnen.

Het maken van Project S, de auto, kostte veel tijd, omdat het een briljante auto moest worden. Het maken van Project S, de film, kost veel tijd, omdat het een briljante film moet worden. Filmen zit niet altijd mee. Filmen is vaak wachten. De ene keer zijn de mensen die je wilt interviewen niet direct beschikbaar. De andere keer zijn leden van de filmcrew met andere, betaalde opdrachten bezig. Luxe interesseert ons niet. We leven spartaans. Alles in dienst van de film. Passie en liefde zijn de belangrijkste ingrediënten om tot het gewenste niveau te komen.

Zoals het er nu naar uitziet hebben we in september 2015 (jazeker!) de eerste ruwe versie klaar. Je hoort snel weer van ons. Als je nu al wilt reageren, dan kan dat hier.

tekst: Davied Eliasar en Dirk Besteman, foto’s: NN

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook