Tour de Pluriel 2013


Tour de Pluriel 2013

Misschien is de Tour de Pluriel wel het kleinste evenement dat ooit de voorpagina van Citroën-Forum.nl heeft gehaald. Het is in ieder geval een van de meest veelzijdige, zowel qua bezochte landschappen als qua toerende auto’s. Welke andere toertocht kan bogen op vijf-auto’s-ineen en dat met bogen? Bogen die je wel op of buiten de auto kunt bewaren, maar niet erin. Of wel? Folkert Brouwer vertelt.

Afgelopen zondag 22 september is de eerste samenkomst gehouden van wat uiteindelijk zou kunnen resulteren in het ontstaan van een Citroën Pluriel ‘club’. Een fraaie toerrit rondom het middelpunt van Nederland stond op het programma. De aanmeldingen stroomden echter niet binnen en nadat er op het laatste moment nog twee afzegging waren, bleef de teller steken op drie deelnemende Pluriels. Het had zowaar een internationaal karakter, omdat zich ook een Belgisch team had gemeld.

Ondanks de kleine opkomst was het erg gezellig en dus was de rit een succes met louter enthousiaste deelnemers. Gestart werd bij restaurant ‘De Dennen’ in Renswoude en via de Amerongse berg, Kasteel Amerongen en de dijk langs de Neder-Rijn werd koers gezet richting Dorestad (Wijk bij Duurstede). Daar werd de Rijn overgestoken om de Betuwe aan te doen. In Buren, waar wij de lunch konden genieten, is het altijd gezellig. Deze dag was er ook nog eens veel life jazzmuziek en werd het stadje door een heuse Eenden-toer aangedaan. Na Buren werd koers gezet naar Opheusden om wederom de Rijn over te steken. Een groepsfoto voor het ‘Veerhuis’ was natuurlijk een verplicht nummer. Via de ’Biblebelt’ met het middelpunt van Nederland als aangename oase werd nog een rondje Veluwe gemaakt. Zo werd tijdens de rit een net zo veelzijdig landschap voorgeschoteld als de naam van onze geliefde automobiel.

Terug in Renswoude was een ding duidelijk: volgend jaar weer! Dan met veel meer deelnemers. Deelnemer Fons wordt volgend jaar 80 en heeft al vast een ‘rondje’ in het vooruitzicht gesteld, waarvan acte!

Je kunt hier reageren op dit artikel.

tekst en foto: Folkert Brouwer, redactie: RensKorevaar

© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook