CiVer

Facelift (Grand) C4 Picasso


Facelift (Grand) C4 Picasso

Sinds 2013 is de huidige generatie (Grand) C4 Picasso 300.000 keer verkocht. Vanaf de zomer treedt hij nog dynamischer en prestigieuzer op dankzij onder meer een nieuwe neus, een tweekleurig dak en nog meer mogelijkheden voor personalisering.

De vernieuwde C4 Picasso onderscheidt zich door een krachtig en expressief design, met dynamische lijnen en een unieke lichtsignatuur aan voor- en achterzijde. De ruimtelijke proporties kenmerken zich door compacte buitenafmetingen met een toonaangevende interieur- en kofferruimte. Het interieur laat een zuivere, heldere sfeer zien en materialen die bijdragen aan de indruk van kwaliteit en welzijn. De C4 Picasso laat alle inzittenden dankzij de afstelling van het EMP2-platform genieten van een onberispelijk rijgedrag en typisch Citroën-comfort.

Vanaf de introductie kon de C4 Picasso rekenen op diverse technologieën die het welzijn verhogen, zoals een touch screen voor alle rijfuncties. Ook tal van andere innovaties, zoals Vision 360, Park Assist en de adaptieve cruise control dragen bij tot een ontspannen rijgedrag. De nieuwe Citroën C4 Picasso bouwt voort op deze kwaliteiten en biedt een nog aantrekkelijker design met vloeiende en moderne lijnen die zijn karakter en dynamiek benadrukken. De nieuwe voorzijde is voor beide modellen gelijk, maar de nieuwe achterlichten met 3D-effect zijn verschillend voor de C4 Picasso en de Grand C4 Picasso. Verder komen er nieuwe 17” lichtmetalen velgen, een tweekleurig dak op de C4 Picasso en een afzonderlijke kleur voor de dakbogen (voortaan Silver op de Grand C4 Picasso) in combinatie met drie nieuwe koetswerkkleuren.

Het welbevinden van alle inzittenden wordt verder versterkt door de keuze uit vier nieuwe interieursferen, die klanten verder kunnen personaliseren om een interieur naar hun beeld en op maat van hun eigen stijl te creëren. Bij de technologieën die het leven vergemakkelijken, verenigt de nieuwe generatie van Citroën Connect Nav via een 7” touch screen tablet een grotere reactiviteit met nieuwe connected services. Dit systeem optimaliseert ook de bediening van het 12” grote HD-scherm om de flexibiliteit en leesbaarheid te verhogen. Een andere nieuwe technologie om het dagelijkse leven soepeler te laten verlopen, is de handsfree achterklep, die met een voetbeweging geopend kan worden.

De lijst technologieën om het rijden te vergemakkelijken en de veiligheid te verhogen, bevat onder meer verkeersbordendetectie met snelheidsaanbevelingen, de adaptieve snelheidsregelaar met stopfunctie, de rijstrookwaarschuwing, Active Safety Brake, de vermoeidheidsdetectie en de actieve dodehoekdetectie.

Op het gebied van de motorisering komt de PureTech 130 S&S EAT6 als aanvulling op het uitgebreide gamma Euro6 PureTech- en BlueHDi-motoren die uitstekende prestaties aan een laag verbruik koppelen.

Je kunt hier reageren op dit artikel.

bron: persbericht Citroën Nederland

© Citroën-Forum 2003 - 2021 | adverteren
Facebook