Garage Johan Oldenhage

Zo rijdt de nieuwe C4 Picasso


Zo rijdt de nieuwe C4 Picasso

Sinds ruim een half jaar is de vernieuwde C4 Picasso beschikbaar op de Nederlandse markt. Van buiten is de MPV op details bijgeschminkt. Onderhuids veranderde er veel meer: allerlei nieuwe technieken deden hun intrede. Toevallig sponsort Citroën de tentoonstelling Picasso aan Zee. Alle reden om met de ene Picasso die andere Picasso met een bezoek te vereren.

Enkele weken terug ontving de redactie een mailtje van Citroën Nederland. Of we zin hadden in een bezoekje aan de tentoonstelling Picasso aan Zee in Den Haag. Citroën Nederland zorgt voor het vervoer. Voor we de sleutels van de Grand C4 Picasso II.2 in ontvangst mogen nemen, krijgen we eerst een lunch met daarna een korte rondleiding door het museum. De gids geniet duidelijk van de kunsten van Picasso. Met smaak vertelt ze over de borden, vazen en andere gebruiksvoorwerpen die hij beschildert. Op het binnenterrein van het museum Beelden aan Zee staat een C4 Picasso te glimmen.

Even later krijgen we de beschikking over een Grand C4 Picasso met alle luxe en comfort die je maar kunt bedenken. Leren bekleding, stoelmassage, verkeersbordherkenning, automatische stopfunctie en een handfree achterklep. De kleur is vergelijkbaar met het weer van die dag, tamelijk grijs.
Terwijl Wouter Janssen rijdt, laat ik mijn rug masseren en geniet ik van het uitzicht door de grote voor- en zijruiten. Ik kijk achterom en zie dat er achter me nog een heel stuk auto zit. Wat een geweldig ruime en comfortabele auto is dit. Hiermee zie ik me wel een weekendje naar Frankrijk crossen om wat dozen wijn in te slaan.

Na een korte stop voor een fotoshoot neem ik het stuur over. We rijden verder binnendoor naar Amsterdam. De rust aan boord valt op. Een tijdje terug reed ik een weekend in een SUV van het merk met het wybertje. Bij die auto is het roemruchte Franse comfort wel verdwenen. De Picasso is comfortabeler. Het ritje tussen Amsterdam en Den Haag was net te kort om alle technieken aan boord te proberen en te testen. Wel heb ik een prettige indruk van de Grand C4 Picasso gekregen. Een fijne auto waarmee je op je gemak grote afstanden aflegt. En dan ben je blij met de coffeebreak alert. Want anders rij je non-stop naar het zuiden.

Je kunt op dit artikel reageren in dit topic.

PS: De Picasso is fijn; ‘verliefd’ werd ik op dat nieuwe kleine Citroënnetje. Daarover later meer.

tekst: XMTurboCT; foto’s: XMTurboCT, Citroën Communication

© Citroën-Forum 2003 - 2021 | adverteren
Facebook