Citroën Electriquë


Citroën Electriquë

Sinds 2017 gebruikt Citroën de kreet 'Inspired by You' als merksignatuur. Nu het merk in de loop van dit jaar het offensief op de EV-markt wil gaan doorzetten wordt het tijd voor een opfrisbeurtje. We krijgen straks een nieuwe slogan op de post van Citroën!

Van de Traction Avant tot de 2CV, van de Type H tot de Berlingo, van familiewagens tot de Aircross SUV’s: Citroën heeft altijd ingespeeld op de veranderende vragen van de maatschappij. Citroën is dan ook een populair merk: een merk dat mensen en hun manier van leven als voornaamste inspiratiebron gebruikt. Dat laat het merk sinds enige jaren dan ook weten met de huidige signatuur ‘Inspired by You’.

Inmiddels zien we om ons heen nieuwe vraagstukken over mobiliteit ontstaan, waarbij het gebruik van alternatieve aandrijvingsvormen één van de belangrijkste is. Hybride en volledig elektrisch rijden lijken de toekomst te hebben en dus zal ook Citroën, door u geïnspireerd, meer modellen gaan lanceren die geheel of gedeeltelijk elektrisch rijden. De doelstelling is om daarmee elektrisch rijden meer toegankelijk te maken.

Dat Citroën met deze elektrische stap in 2020 voor wat betreft het gamma de puntjes op de ë gaat zetten mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en dus lanceert Citroën een bijpassende nieuwe merksignatuur: Inspirëd by You All!

In 2020 zal het trema op de E verschijnen om zo de aandacht te vestigen op het elektrisch offensief van het merk. Ook voor de hybride modellen zal de nieuwe signatuur gebruikt worden. De nieuwe C5 Aircross Hybrid opent het offensief van en met deze nieuwe signatuur: 50 kilometer volledig elektrisch (WLTP), 13,2 kWh accu en een totaal vermogen van 225 pk (en 340 Nm koppel) dankzij de 180 pk 1.6 PureTech motor, de e-EAT 8-versnellings automaat en een 110 pk sterke elektromotor. Dit jaar verschijnen in totaal zes nieuwe modellen waarop de nieuwe signatuur zal worden toegepast. En dat schept natuurlijk verwachtingen. Eind februari verwachten wij daar meer over te horen…

Elektrische Citroëns, is dat een grote toekomst of is dat balen als een stekker? Meepraten kan hier!

Tekst: Penny Lane o.b.v. persbericht Citroën Brussel, foto: Citroën Communication

© Citroën-Forum 2003 - 2022 | adverteren
Facebook