Twee stripboeken met een hoofdrol voor de GS


Twee stripboeken met een hoofdrol voor de GS

Citrovisie heeft wat weer wat nieuws uitgebracht. Nee, geen duimendik boek met alle feiten van een bepaald model, maar fictie in de vorm van een stripboek met twee verhalen waarin de GS de hoofdrol speelt. Dat trekt meteen de aandacht!

Beide verhalen zijn uitgebracht door Citroën in het verleden, maar binnen de eigen organisatie en niet voor het grote publiek. Daardoor zijn deze verhalen relatief onbekend. Door ze nu opnieuw uit te brengen in het openbaar, zijn ze voor iedereen toegankelijk. Oorspronkelijk uitgeven in het Frans, maar er is ook een Engelse vertaling beschikbaar. De verhalen zijn verschillend van elkaar en hebben geen relevantie tot elkaar, behalve natuurlijk de GS. Over de verhalen valt op de site van Citrovisie het volgende te lezen:

“The Crazy Adventure of a Resasonable Car”
Eva werkt voor een antiquair en moet een waardevol pakketje van Parijs naar Marseille vervoeren. Wanneer ze op de trein wil stappen merkt ze dat ze achtervolgd wordt. Ze rent weg en botst letterlijk tegen Gilles op, die haar helpt ontsnappen in zijn Citroën GS. Een bijzondere achtervolging volgt waarin alle kwaliteiten van de GS van pas komen…

“A GS from Hand to Hand”
Om zijn collega een plezier te doen, koopt Citroënverkoper Marcel een loterijticket van hem. Hij laat het ticket achteloos in het dashboardkastje van de Citroën GS liggen die hij ’s middags bij een klant aflevert. Die avond blijkt dat de hoofdprijs op Marcels lot is gevallen. Als hij zijn ticket probeert terug te krijgen, blijkt dat de GS inmiddels al van eigenaar is gewisseld. Het begin van een spannend avontuur…

In “The Crazy Adventure of a Resasonable Car” valt de tijdsgeest van het verhaal erg op. Om de klassieke man-vrouw verdeling valt simpelweg niet heen te lezen. De tekenstijl van de strip is ietwat typisch: De verhoudingen, dieptes en schaduwen kloppen veelal niet, maar de tekenstijl is wel gedetailleerd. Dat maakt het een niet allerdaagse stripstijl die niet zo eenvoudig te plaatsen is. “A GS from Hand to Hand” daarentegen heeft een veel meer herkenbare tekenstijl, met vooral meer expressieve pennestreken (bijvoorbeeld om beweging en snelheid meer te accentueren). Dat maakt deze strip wel weer wat algemener. Over welke invloeden er te herkennen zijn in welke strip durf ik mij niet uit te laten: daarvoor is mijn verzameling comics niet uitgebreid en divers genoeg. Dat laat ik aan U, de lezer van het stripboek over, laat het ons weten!

De twee verhalen zijn gebundeld in één stripboek, waarbij halverwege de pagina’s ondersteboven zijn gedrukt: op deze manier kunnen beide verhalen vanaf de kaft gelezen worden. Als je het ene verhaal uit hebt, draai je het stripboek fysiek om en begin je opnieuw aan de andere kant. Deze techniek is bij veel meer stripboeken gebruikt in het verleden. Leuk!

De twee verhalen zijn vermakelijk, maar bovenal een ontzettend leuke accessoire om nonchalant op de hoedenplank van je GS te leggen! Wat zegt U? U heeft geen GS maar een ander model Citroën? Hm.. wellicht heeft Citrovise nog wel meer leuke kleinigheden in’t verschiet om uw verzameling te complementeren. Het stripboek is te verkrijgen via www.citrovisie.nl in zowel het Frans als in het Engels.

Reageren op dit artikel kan hier.

Tekst: Lucas Unger, foto’s: Yuri Colman, Citrovisie

 

 

 

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook